Közmunka letöltéseforrás főoldal vissza

Ferii 2016.06.28. 19:53

Üdvözlet.

Közérdekű munkabüntetés halasztással kapcsolatban lenne kérdésem.

Kb egy hónappal ezelőtt meg kellett jelennem a kijelölt munkahelyen (helyi önkormányzat) egyeztetés kapcsán, ahol végül is, csak a munkavédelmi előadás időpontját beszéltük meg, mivel ez is szükséges a munkakezdéshez. Ez holnapután 30.-ra esik. Jeleztem akkor az ottani illetékesnél, hogy valószínűleg munkahelyváltás miatt halasztást kérelmezek. (ezt kb. 1 éve tervezem, mármint a munkahelyváltást, de mivel nem voltam még büntetve, nem tudtam a dolgok menetelét, hogy ennyire elhúzódik és nem is mertem mozgolódni ez miatt) Azt mondták, hogy írjak egy nyilatkozatot, amibe leírom a halasztás okát (ebben az esetben a munkahelyváltást) és munkavédelmi előadáskor nyújtsam be azt.

Ma értesítettek Finnországból, hogy felvételt nyertem a munkájukra és jövő hét szerdán utazhatnák ki.Azt gondolom, hogy ha a bírósági ítélethozataltól, a tényleges megkezdésíg 1 évnek kellett eltelnie, a halasztáskérelem elbírálása sem lesz gyors lefolyású.

Ebben kérném segítségüket, hogy mi lenne a helyes, hogy a kinti munkára való lehetőség megmaradjon? Mert elvileg a személyi szabadságom nem korlátozható, de nagyon megvagyok kötve ezzel már 1 éve.

Ha legalább két vagy három hónapra halasztódna, utána amikor jönnék haza egyben ledolgoznám a meghatározott óraszámot.Még az lenne a kérdésem, hogy halasztáskérelem esetén is azonnal meg kell kezdeni a munkát, vagy várni kell a döntéshozatalig?

Köszönettel: Ferenc

csutora93 2016.06.27. 10:38

Két kérdésem lenne, az egyik az, hogy még március 9.-én elítélt a pesti bíróság 80 óra közmunkára + más fél éves jogosítvány elvételre, azóta megjött a papír az ítéletről, viszont a közmunkával kapcsolatban semmiféle kiértesítést sem kaptam, hogy mikor és hol kéne elkezdenem. Valakinek lenne valamilyen tippje ezzel kapcsolatban?

A másik kérdésem meg, hogy a közmunka elvégzése, az feltétele annak hogy visszakapjam a jogosítványomat, vagy annak csak az utánképzés a feltétele?

Baj van 2016.06.13. 18:37

Jó napot kívánok! Érdeklődnék,hogy mit tehetek olyan esetben,ha a rendőrségi eljárás során 40.000Ft pénzbírságot és 3 HÓNAP VEZETÉSTŐL VALÓ ELTILTÁSi bírságot kaptam,közlekedési baleset okozásáért (Balra kanyarodásnál a hátulról jövő motoros nagy sebességgel a már befordult autó sárvédőjének csapódott). Esetleg az eltiltás mértéke csökkenthető az úgynevezett "meghallgatás" kérésével? Válaszát előre is köszönöm!

végrehajtó1 2016.05.11. 06:46

240 óra közmunka.Semmi fejlemény. Eddig. Mit csináljak?

ha közmunkát kaptál akkor semmi teendőd.Nem kell ledolgoznod.

:)

Mert nem közmunka büntetést kaptál.Olvasd el még egyszer a végzéstA közmunka nem büntetési tétel hanem a munkanélkülieknek egy jövedelem szerző munka lehetősége.(Bruttó: 79800ft/hó)

Sinkovicz 2016.05.10. 23:42

Sziasztok!

2013.12.07. napján kelt jogerős ítélet eredménye 240 óra közmunka.Semmi fejlemény. Eddig. Mit csináljak?

End of part one...

MÁS

A végzés 2016 április 13. napján jogerős és végrehajtható.

Ezzel a kézzel írt sorral kaptam a Pesti Központi Kerületi Bíróságtól, melyben 312 óra közmunkát, valamint 228.092 forint bűnügyi költség "pénzbírságot" kaptam, az ügyész indítványozására tárgyalás nélkül meghozott végzésben.

Mondom a tudnivalókat;Nincs a lakcímkártyámon semmi,Bejelentett munkám nincs,Társadalombiztosítás fizetve van utánam.

Mi a teendő ilyenkor? Hogyan kezdhetem el a közmunkát?

Előre is köszönöm a választ.

Üdv. Sinkovicz Ádám

folyami géb 2016.01.13. 14:50

Ha Ausztriában hajtják végre a büntetést, akkor az otani szabélyok szerint teszik, azokat nem ismerem.

Ha marad Magyarországon, akkor el kell kezdeni a büntetést, legfeljebb 3 hónapra adható halasztás. Ha nem kezded meg, utána már átváltoztatható. A 2 éves szabály arra vonatkozik, hogy mivel utána is vannak lehetőségek (pl. a félbeszakítás), ha két év alatt nem hajtják végre, automitusan jöhet az átváltoztatás. De jöhet előbb is, ha már akkor sem tesz eleget az elítélt a kötelezettségének.

A 4 órás szabály pedig azért van, hogy mivel az átváltoztatásnál 1 nap fogház 4 óra közérdekű munkának felel meg, átváltoztatás esetén ne legyen maradék-óra.

Odeado 2016.01.13. 11:33

Üdvözletem! Nagyon szépen köszönöm a gyors és értelmes választ! Még egy kérdésem lenne, mert ezen idegeskedek pár napja. Ha nekem az élet úgy hozza, hogy csak 1 vagy másfél év múlva tudom elkezdeni a közmunkát, akkor az teljesen rendben van, a lényeg, hogy a 2 évbe férjek bele?Tudom a válasz egyértelmű lehet, azonban nem tudom, hogy pontosan hogy értik azt, hogy "heti minimum 4 órát kell dolgozni". Ez azt jelenti, hogy 1,2 vagy 3 órát nem lehet dolgozni, hanem minimum 4nek meg kell lennie ha már dolgozni akarok azon a héten?

folyami géb 2016.01.13. 07:29

Kérd az Ausztriában való végrehajtást annal a BV Csoportnál, amelyik eddig intézte az ügyet (2012. évi CLXXX. törvény 145. §). Az első munkahely kijelölésétől számított két éven belül kell elvégezni, és persze, hogy rád találnának Ausztriában, állandó lakcímmel!

Odeado 2016.01.12. 12:00

Üdv!

A bíróság 300 óra közmunkára ítélt, vagy másfél évvel ezelőtt, és most jutott el az ügy odáig, hogy kész van minden papír és meg kéne kezdjem január 25én a közmunkát. Azonban én már több mint fél éve Ausztriában élek, állandó lakcímmel, 8 órás bejelentett munkahellyel. A kérdésem az, hogy milyen esetleges alternatív megoldást lehet találni, vagy bármi egyéb mást, hogy ne keljen az itteni életemet felrúgni a szaros közmunkájuk miatt? Esetleg a bíróságnak/hivatalnak írni egy kérelmet? Mi a pontos teljesítési határidő? Mettől meddig kell teljesítenem ezt a 300 órát?Ha végképp nincs mit tenni és szabadságvesztésre változtatják a közmunkát, Ausztriában rám találhatnak?Előre is köszönöm a választ!

Nomád 2016.01.11. 17:17

Üdv!

Ahol ledolgozom a közérdekű munkát, ott tudni fogják, hogy miért kaptam ezt büntetésként?

folyami géb 2015.11.04. 14:05

Azon törik a fejüket, mennyi táppénzt fizessenek.

végrehajtó1 2015.11.03. 12:21

Közmunkára nem fogsz menni.

Olvasd el a büntetésed mire itéltek...

zsofar 2015.11.03. 08:49

Sziasztok! Olyan gondom van, hogy most beszéltem a felügyelő tisztel telefonom hogy tájékoztassam arról, hogy beteg vagyok és nem tudok menni közmunkára. Azt az információt adta hogy a BV bekérte a papírom. Előzmény az hogy kértem halasztást írásban.Milyen ok miatt kérheti be a BV a papírjaim?

Lőrik Ügyvédi Iroda 2015.10.29. 15:58

Tisztelt borbee!

A közérdekű munkát az elítélt hetente legalább egy napon - a heti pihenőnapon (szombat/vasárnap) vagy a szabadidejében végzi. Természetesen nincsen akadálya egyéb napokon is végezni. Amennyiben csak hetente egy napon tesz eleget a közérdekű munkavégzési kötelezettségének, akkor az adott napon legalább négy órát, maximum tizenkét órát kell dolgoznia. Heti időtartamát tekintve ez legkevesebb négy óra, maximálisan pedig negyvennyolc óra lehet.

Ha a meghatározott munkát önhibájából nem végzi el, a közérdekű munkát vagy annak hátralévő részét szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

A közérdekű munka végrehajthatóságának elévülési ideje öt év. Az elévülés határideje a büntetést kiszabó határozat jogerőre emelkedésének napjával veszi kezdetét.

A kiszabott közérdekű munka végrehajtása a pártfogó felügyelői szolgálatok feladata lesz, azonban a pártfogó felügyelők a Nemzeti Munkaügyi Hivatal által üzemeltetett foglalkoztatói nyilvántartás alapján fognak foglalkoztatót kijelölni az Ön számára. Indokolt esetben a személyi körülményeire figyelemmel kijelölhető új munkahely is.

borbee 2015.10.23. 23:48

Üdv!

300 óra Közmunkát kaptam büntetésnek.Azt hallottam, hogy szabadidőmbe kell ledolgozni.Lehet olyat , hogy egy-két hétig nem tudok menni, mert nincs szabadidőm?! vagy hetente minimum 1x menni kell?!Ha nincs hétvégi munka, és 5 év az elévülés a büntetésnek, akkor már nem kell mennem, ezt tudják és nem is fognak hívni?! Budapesten lakok, bármelyik kerületbe hívhatnak dolgozni, vagy csak a lakó-tartózkodási helyem közelébe?! minimum és maximum naponta mennyit lehet dolgozni?! Ezt mind ott kell jelezni majd mikor tudok menni és mennyi időt? köszönöm a választ előre is.

Agent Cooper 2014.11.11. 10:20

Kedves AdolfDassler!

A közmunka nem kívánságműsor, hanem büntetés, meglepő, ha Ön komolyan gondolta a kérdését...

Üdvözlettel: Agent Cooper

AdolfDassler 2014.11.10. 22:13

Üdv!Kérdésem az lenne, hogy a kiszabott közmunkát köteles vagyok-e ott ledolgozni, ahova a bíró/pártfogó beosztott, vagy van-e lehetőségem más helyre menni (pl: állat menhely) ahol közmunkásokat foglalkoztatnak? Illetve ha a hely nem foglalkoztat, de megtehetné, akkor milyen papirok kellenek hozzá?

A választ előre is köszönöm!