becsületsértés,rágalmazásforrás főoldal vissza

Immaculata (törölt felhasználó) 2014.12.10. 13:32

rokkant nyugdíjas vagy?

Azt hittem valami tini szórakozik.

gp780806 2014.12.10. 10:57

jó napot kívánok

a segítségét kérném.sajnos egy szerelmi háromszög áldozata lettem8 éven át éltem a párommal amikor kiderült hogy megcsal.amikor feleltségre vontam tagadott hazudozott ,majd onnantól én lettem a mocsok a szemébe meg a szeretőjének,aki a munkatársa,ennek eredménye én nála éltem ö lakása bár a havi fizetésem letettem ,kidobott a dolgaim zsákokban nagyja összetörve ,amit megkaptam van amit azóta se de nem is engednek oda érte,ez a kisebb baj,sajnos voltam annyira naiv hogy felhívtam a szeretőt hogy beszéljek vele aki egyből lopással fenyegetett hogy megloptam a v párom.ami nem igaz, sajnos én is hibáztam kapott tőlem jo ár SMS-t az illető ilyenkor kinek nem szál el,én ezt beismertem ,ennek eredménye hogy engem ócsárolt a telefonba is és a facebookon letiltotta az oldalaim és a munkatársai barátai ahol tudott lejáratot ismeretlen emberek irtak hogy milyen mocsok vagyok tolvaj stb munkatársai barátok,és közben a v párom a citromail fiókomba is belementés törölt pár levelet ami bizonyíték volt hogy mit tesznek velem kiket ócsárolnak stb pedig én engedélyt nem adtam a v páromnak jelszóval felhasználóval védve,csak amikor kidobott a lakásábol nekem 1 hónapig nem volt nettem ez a dolog addig történt mert a gépen tárolva volt a jelszó felhasználó név,azota rendőrségi és bírósági ügy van ebből sajnos ,a szerető feljelentett zaklatásért sms miatt eben hibás vagyok elmertem de az illető azt mondta visszavonta a feljelentést,megtette de nem állíthatták le,én a rendőrségi vallomásomban beismertem az smst de sajnos naivan még hittem a v párom hitegetésének hogy megpróbáljuk stb igy a vallomásban nem mondtam hogy tudom ki törte fel a email fiókom ki törölgetett ki rágalmaz,igy most én iszom meg a levét megkaptam a végzést ,vagy fizetek 150000ft ot vagy börtön!Mit tudok tenni?kérem segítsen.rokkant nyugdíjas vagyokmegaláztak megloptak rágalmaztak és én iszom meg a levételöre is köszönömbocsánat ha kicsit kusza de elég magam alatt vagyok

Véleményem 2014.12.05. 19:06

va975

Két hét elteltével megpróbálok úgy reagálni, hogy kicsit már elvesztettem a fonalat a sztorikban, ami alapvetően sem volt túl egyértelmű.

Továbbra is cégek levelezései. Hát csinálják egészségükre, azt leveleznek amit akarnak, ha olyan jellegű akkor majd a NAV vagy valaki rámozdul.A pénzmosás "vádja" vagy "feltételezése" nem bizonyított, legalábbis az írása szerint.Ön is arról levelez amiről csak szeretne a szíve joga.Ha konzultál az ügyben ügyvéddel akkor érthetővé kell válnia a helyzetnek. Ha ott vele az ügyben a legtöbb információ birtokosa és jogban jártas ember segítségével nem érti, akkor itt sem fogja megérteni.Ha a két cég tudatában van annak hogy valami "rosszat" csinál és az kitudódhat, akkor az a két cég problémája már.A rendőrség a nyomozást lehet okkal zárja le vagy szünteti meg, mivel nincs bizonyíték vagy nincs jogalap. Az ide írt írásai egyértelműek, hogy semmilyen rendőrségi eljárást ezek alapján nem indítanak vagy ha mégis akkor is eredménytelenül zárulhat. Nem látok bizonyítékot még mindig az állításaira, sem az érintettségét az egész ügyben. Van ügyvédje az meg tudja magyarázni miért lett a nyomozás végeredménye az ami... és ha hiba van akkor feltudnak lépni ellene, ha nincs akkor pedig nem.

A lakcím adatok: A nyomozás során amit Ön megadott lakcímet, tartózkodási helyet, levelezési címet kell egyértelművé tenni, melyik él, hol érik el Önt. Vagy ez nem lett pontosítva, és a nyilvántartóban a régi címe szerepel, de ez meg azt jelentené, hogy a lakcím változást nem jelentette be.

Kovács_Béla_Sándor 2014.12.03. 10:04

„többet ide nem irok tanácsért.”Még nem tudom, hogyan, de megpróbáljuk túlélni valahogy.

va1975 2014.12.03. 09:58

Véleményem

Köszönöm hosszura nyult válaszát. Igazából nem értem a problémáját...a lényeg, hogy olyan 2 cég levelezett egymással- akik azelőtt nem is ismerték egymást, de most mintha már régi ismerősként leveleznének. Ráadásul mindkettőnél pénzmosás zajlik folyamatosan- nem kis összegekre! Mi a céljuk a kommunikációval.Akkor ezek után én is felvehetem a kapcsolatot másokkal és levelezhetek a csalásokról?! És ha összejátszott a 2 vállalkozás vezetője...és már régebb óta ismerik egymást!Persze, hogy konzultálok az ügyben egy ügyvéddel, de számomra akkor is érthetetlen. Ha tudatában vannak annak, hogy mit követnek el és "kitudódhat", akkor miért jívják ki maguk ellen a sorsot?!A rendőrséggel alapvetően nincs bajom, de sajnos azt veszem észre, hogy az én feljelentéseimet nem minden esetben veszik komyolyan- egyszerűen lezárják a nyomozást holott nem is nyomoztak). Ehhez még hozzájön, hogy a határozatot egy olyen lakcímre küldik, ahonnan már évek óta nem lakom! Ki hibázik akkor?! Ha nyomoztak volna, akkor ezt is kiderítették volna...de mindegy, már megszoktam a hozzáállásukat.Intézkedem az ügyben, többet ide nem irok tanácsért.

:)

zsuzsa28 2014.11.28. 12:06

Kedves Obuda Fan !

Csak 8-an voltak ott személyesen, de többen adtak meghatalmazást a jelenlévőknek. A hangfelvétel is eljuthat a tulajdonosokhoz. Hány fő jelent nagy nyilvánosságot ?

Van még egy kérdésem: Ha valaki általánosságban azt írja egy internetes e- mailben kb. 18 címzettnek, hogy " megtéveszti a tulajdonosok nagy részét, akik, mint a birkák ugyanazt bégetik mint amit ő kitalál...." Név szerint nem említ senkit. Ez becsületsértés valakire nézve , aki magára veszi és feljelentéssel fenyegetőzik ?

ObudaFan 2014.11.27. 22:29

zsuzsa28

Hányan voltak ott a közgyűlésen? Ha megfelel a nagy nyilvánosságnak, akkor talán megállapítható a becsületsértés.

zsuzsa28 2014.11.27. 20:03

Bocsánat de elfelejtettem megírni, hogy megkaptam a hangfelvételt így értesültem a történtekről.

zsuzsa28 2014.11.27. 20:00

Tisztelt Fórum!Nem tudom becsületsértés-e a következő :Egy társasházi közgyűlésen melyen nem tudtam részt venni betegségem miatt , tehát távollétemben, napirenden kívül az egyik tulajdonos ezt mondta:Megmondom őszintén, hogy én felkészültem, hogy megmondom a magamét XY-nak ( nevemet mondta )de nem jött el mert patkány módra elbújt a csatornájában. sajnálom, hogy nem mondhatom a szemébe.A közös képviselő ezt szó nélkül hagyta...Előzmény az , hogy a k.k. uszítja ellenem a tulajdonosokat , e- mailban leveleket küld a tulajdonosoknak melyben hazugságokkal rágalmaz. A közös képviselő állítja, hogy tartozásom van viszont én bizonyítani tudom, hogy fizettem.Nem hajlandó már 3 éve egyeztetni és gyűlölködik.

Véleményem 2014.11.13. 14:23

va1975

Ahhoz képest, hogy nem az Ön esete, eléggé túl reagálja, mondhatni, túl kombinálja és bonyolítja.Az itt leírtak alapján ami elég nagy kuszaság összességében, túl sok konkrétum, hogy mi honnan indult ki nincs meg. Minden össze vissza van keverve, két ügy, lopás, rágalmazás, ügyészség, rendőrség, pénz mosás, adó csalás, két cég viszonya, minden egybe sűrítve bumm bele módjára ide írva mint egy düh kitörés.

A legelső írására annyit írnék, hogy fogadjon fel egy jogi képviselőt az ügyben aki a feltett kérdéseit meg tudja válaszolni és utána tud járni, a nyomozásnak, betekintést nyer az iratokba. Ön előtt sem lehet titok a nyomozás, csak lehet, hogy a miérteket nem érti úgy mint egy jogban jártas szakember. Ezért mindenképpen kellene egy ügyvéd.

A következő témája, témái amik összecsapnak mindent egybe kevernek, azokat külön külön kéne szétszedni és foglalkozni velük, de úgy hogy Ön csak egy elmesélő az ügyben, valami szájról szájra terjedt történet így az egész hitelessége, valóság tartalma kifogásolható.

Ha tudomása van adócsalásról, melyről még esetleg van bizonyítéka is, akkor a megfelelő hatóság irányába jelezni kell azt, nem pedig itt írogatni és egy teljesen másik üggyel össze keverni.

A pénzmosás témával, ugyan ez a helyzet.

A lopás bűncselekménye ha jól látom két szálon fut, ilyen olyan gyanúsítás van az ügyben meg még tárgyalás is volt, tehát ebből arra lehet akár következtetni, hogy aki érintett ebben az ügyben mint gyanúsított akkor annak van egy ügyvédje aki eljár az érdekeit képviselve. Az Ön önkéntes szónoklása és felháborodottsága valamint a hatóságba vetett bizalom hiánya nem ide tartozik.

A két cég levelezése és az információk cseréje, hogy ki, mit tud, meg honnan az egy feltételezés csak az Ön részéről, eleve érezhető, hogy a rendőrséget nem szívleli és ezért elsőként tartja felelősnek mindenért. Részben kapott választ erre mástól. Az Ön által leírtakra sincs épp úgy bizonyíték mint amit a cégekről meg az ügyekről állít.

V.László ügye hab a tortán, ami aztán végképp nem ide tartozik. Ehhez csak annyit, hogy lezajlott történet évekkel ezelőtti, az eljárás folyik abban az ügyben. Felesleges ide keverni, mindenki levonhatja magában a következtetést, de a teljes rendőrséget azért elítélni megítélni úgy gondolom, hogy nem lehet.

Nagyon sok nyitott kérdés van, és kevés információ az ügyekről meg a történetről, így az egészre nehéz értelmes választ adni itt a fórumon.

va1975 2014.11.11. 10:33

Ha nem lenn az a bizonyos V.László-ügy, akkor talán még kételkednék abban, hogy a Hatóság nem "segít" egyes embereknek...de ezek után???

va1975 2014.11.11. 10:21

Amiatt sem érthető számomra a dolog, mivel a legutóbbi munkahelyén már több, mint fél éve nem dolgozott az ismerősöm, amikor elkezdtek egymással levelezni...akkor mi itt az érdek?! A feltételezett "elkövető" befeketítése?! Nem látok semmi olyan indokot, ami ezt alátámasztaná!!!Akkor ezek után én is irogathatnék e-maileket a cégeknek, hogy ez a 2 vállalkozás pénzt mos és ne szerződjenek velük! Vagy nincs igazam?Ez milyen büncselekménybe tartozik?!

va1975 2014.11.11. 00:04

Onnan, hogy volt már tárgyalása a bíróságon...és ott említették meg a levelezést. Ezt is csatolták az előző céggel kapcsolatos ügyéhez. És amugyis, amikor egyeztetett a legutóbbi munkahelyével, akkor ott is közölte vele az üv.!Ennyire egyszerű a történet...

Kelvin (törölt felhasználó) 2014.11.10. 23:51

És az a személy, akiről szó van, honnan és honnan tudta meg, hogy róla szól a két cég vezetője közötti levelezés? Szerintem amúgy is jobban kellene ismerni a levél tartalmát, mert ha csak annyit írt, hogy tudomása szerint büntetőeljárás folyik ellene, az nem bűncselekmény.

va1975 2014.11.10. 23:45

Köszönöm, Kevin! Ezt idáig én is tudtam...de az, hogy ki hol dolgozik, csak akkor tudja meg bárki is, ha nyomon követi. Amugy nem az én esetem. De furcsa, hogy mi a fenének e-mailezgetnek egymással, holott még be sincs bizonyítva!

Kelvin (törölt felhasználó) 2014.11.10. 23:33

Nagyon leragadtál ott, hogy mindenképpen, csak és kizárólag a rendőrség adhatta ki az adatot. Simán előfordulhat, hogy nyomon követhető volt az ismerőseid, vagy kollégáid által hogy korábban és jelenleg hol dolgozol, így terjedhetett a híre a cselekménynek. (Nagyon egyszerűen fogalmazva: általában ha valakit valahonnan elbocsátanak, ha nem egy új országban kezd új életet, akkor tudni lehet, hogy hova ment a volt kolléga dolgozni. Ennyi.) A két cégben folyó bűncselekményeknek (pénzmosásnak) a Te ügyedhez nincs sok köze.

va1975 2014.11.10. 23:10

Úgy, hogy közben mindkét cég esetében nagyobb tételű pénzmosás zajlik?! Nem hiszem...a Hatóságnak semmi joga sincsen adatokat kiadni másnak, mint az érintettek! A nyomozásokról sem adnak tájékozatást...vagy valakinek igen?!Ráadásul az előző cég névtelen leveleket küldözgetett az "elkövető" több munkahelyének és ügyfelének. Ők pedig megverték a "tetté"-ért,de felmentették őket! Ugyan,mégis hogyan?! Mindenre kiterjedő nyomozás sem volt, a névtelen leveleket sem nyomozták ki! Biztos, hogy korrupt a rendőrség is...gondoljunk csak a V.László ügyre!Milyen országban élünk, emberek???

va1975

va1975 2014.11.10. 23:04

Akkor is jogos a rendőrség adat-kiáramoltatása...ha az új munkahelyről a "feltételezett" elkövetőt már több, mint fél éve kirugták onnan?! Nem hiszem...mi közük lenne akkor egymáshoz? A Hatóság abszolut jogtalanul jár el ilyenkor. Vagy tévednék?!

va1975

va1975 2014.11.10. 22:38

Ezt nem értem! Az új cégnek semmi köze a régihez...milyen adatot kérne be a rendőrség, ha teljesen más ügyről van szó??? Talán a régi cég követte az elkövetőt és így érdeklődött a nyomozóknál? adatot akkor sem adhat ki a Rendőrség illetéktelen személynek!!!Akkor ezek szerint én ha bemegyek bármelyik R.kapitányságra és Gipsz Jakab felől érdeklődöm- nekem elmondják az összes ügyét- holott nincs hozzá semmi közöm??? Vagy most mi a helyzet?!Miért leveleznek egymással, amikor még be sincs bizonyítva?! Feljelentést lehet tenni ilyenkor?

va1975

ObudaFan 2014.11.10. 22:27

Bárhogy megtudhatta, lehet, hogy a nyomozás során valamilyen adatot kért be a rendőrség az új cégtől, aztán így derült ki.

va1975 2014.11.10. 22:27

Jó...akkor ne legyen rágalmazás! De akkor ez milyen ügybe tartozik? csak nem lehet "hátulról2 információt adni egy másik cégnek, nem?! Ez ugyanolyan, mint a névtelen levél...Hihetetlen!

va1975

va1975 2014.11.10. 22:25

Ráadásul a 2. munkahely csak feltételezi az elkövetőszemélyét...és egyébként pedig maga a cég feljelenthető pénzmosásért- ők elfogadnak "kétes eredetű" pénzeket "kétes" vevőktől!

va1975

va1975 2014.11.10. 22:23

Köszönöm a válaszát! Ha mégsem rágalmazás, akkor sem lehet kiadni adatokat a rendőrség részéről, nem?! Vagy hogy juthat egyik cég vezetőjének a tudtára a másikkal kapcsolatos ügy?!Csak ugy,ha a rendőrség elárulja, ami jogellenes! Nem?!Ilyenkor Mi a helyes eljárás?

va1975

ObudaFan 2014.11.10. 22:13

Legfeljebb akkor lehet ebből rágalmazás, ha tudva állított valótlant a cég vezetője. Ha valót állított, akkor itt helye lesz a valóság bizonyításának, mert jogos magánérdek merülhet fel, hiszen a munkavállaló megbízhatóságával kapcsolatban merülhet fel kétség. Ha tévedett, de alapos oka volt a feltételezésre, akkor meg nem tekinthető szándékosnak az elkövetés.

va1975 2014.11.10. 21:51

Viszont a következő lenne a kérdésem: valakire rá akarnak bizonyítani egy lopást és ezért feljelentik. Folyik az ügy - lassan már több, mint 3 éve! -, de elhelyezkedik nagy nehezen egy másik cégnél, utána még 4 helyre megy el...és az utolsó munkahelyén egy kisebb cselekménnyel vádolják- holott azt nem követte el. Rendezi is az ügyet, de nem időben, a feljelentés már meg lett téve! Eddig "rendben" is volna a dolog...de! Az a munkahely, ahol már régebb óta folyik a büntetőügy, valamilyen módon megtudja az elkövető újabb ügyét (és azt is, hogy hol követte el!!! ) és a 2 cég ügyvezetője elkezd egymással emailben "levelezni". Arról tájékoztatják egymást - anélkül, hogy be lenne bizonyítva a gyanusított tette bármelyik ügyben is, hogy mindkét vállalkozásnál ugyanaz a bünelkövető. (Egyébként mindkét cég követ el büncselekményt- az egyikben adócsalás és "pénzmosás" zajlik, a másikban "csak" pénzmosás! )Na, most, kérdem én: 1. a nyomozó hatóság milyen jogon ad ki ilyen információkat???2. milyen alapon veszik fel egymással a kapcsolatot?3. úgy szolván, ez is rágalmazás, becsületsértés, mindaddig, amig azt be nem bizonyítjk!!!4. mi ennek a "cselekménynek" a büntetési tétele, amennyiben feljelentést tesz emiatt a vádlott?5. mi ilyenkor a teendő? Mindkét céget fel kell jelenteni?!

Elsősorban ügyvédektől kérnék választ a kérdéseimre!

Köszönöm.

va1975


va1975 2014.11.10. 21:34

Tisztelt Jégember!

Köszönöm a segítségété, de nem az én hibámból küldték rossz címre. Ha nyomoztak volna, akkor a valódi címemre küldték volna! És amugy sem nyomoztak, náluk az új lakcímek is bentvannak a rendszerbben. Ez nagyon nagy Hatósági hiba!!!Erről ennyit.

Üdv

va1975

óvó néni 72 2014.11.10. 19:17

Agent CooperKöszönöm a segítséget! Én is úgy gondoltam,hogy még egy beszélgetést megér az ügy.Mivel,azonban mér lassan egy éve tart,nem tudom mennyi az esélye a "békés" megoldásnak.Nem csak a többi szülő és gyerek előtt,hanem a munkáltatóm előtt is valótlanságokat állít rendszeresen.Sőt,ami miatt most elmérgesedett a helyzet,hogy a fenntartót is rendszeresen megkeresi e miatt. Megvisel nagyon lelkileg és mivel lehetséges,hogy elbocsájtanak valakit az intézményből,félek én leszek,ha ez a szülő állandóan panaszkodik rám. Mivel a vezetőnk nem nagyon mutat határozottságot ez ügyben,az intézményi megoldás egyre inkább távolodni látszik.

Agent Cooper 2014.11.10. 10:30

Kedves óvó néni 72!

Talán még érdemes egy kört futni a probléma a probléma megbeszélése érdekében, viszont ha ez nem jár sikerrel, akkor rágalmazás (esetleg zaklatás) miatt lehet büntetőeljárást kezdeményezni.

Üdvözlettel: Agent Cooper

óvó néni 72 2014.11.09. 09:55

Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni tőletek. Pedagógus vagyok,önkormányzati fenntartású óvodában. Néhány hónapja egy szülő(alaptalanul)elkezdett ellenem egy lejárató "hadjáratot".Ez mostanára odáig fajult,hogy már nemcsak az intézményvezetőnél rágalmaz,de már a polgármesterünkhöz is bejárogat a hivatalba és rossz híremet kelti,ami miatt sok kellemetlenségem van. Számtalanszor beszéltünk vele fogadóórán és próbáltuk tisztázni a helyzetet,sajnos azonban semmi foganatja. Mostanra eljutottunk odáig,hogy a többi szülőt is zaklatja,sőt az oviban a gyerekeket is folyton kérdezgeti rólam. Az intézményvezető kérte,hogy ezt fejezze be ,de sajnos semmi nem történik és most már úgy tűnik a vezető képtelen a kezében tartani a dolgokat. Most már olyan dolgokat állít rólam,hogy miattam idegbeteg a gyereke,miattam pisil be stb. Ami a legrosszabb az egészben,hogy az anya folyamatos pressziója miatt a gyermekben kialakult egyfajta szorongás.Szerintetek tehetek jogi lépést a szülővel szemben? Egyrészt mert a többi szülőt is ellenem hangolja,másrészt a gyerekeket is zaklatja és valótlanságokat állít rólam.Arról már ne is beszéljünk,hogy a munkahelyem és fenntartó számára is rossz ez a helyzet. Munkavállalóként is teljesen ellehetetlenít.

Dr. Jégember 2014.11.08. 03:19

Tisztelt V.András!

Érdeklődjön annál a hatóságnál, ahol kihallgatták.

Lehet, hogy réges-régen lezárták az ügyet csak a határozatot nem kapta meg vagy a hatóság hibájából (ki sem küldték/rossz címre küldték) vagy a sajátjáéból (nem kereste).

Dr. Jégember

va1975 2014.11.07. 23:45

Üdv Mindenkinek!

Az alábbi ügyben kérnék tanácsot:

2010.év elején több ügyfelem és munkáltatúóm is kapott névtelen leveleket velem kapcsolatban. Akkor megtettem a feljelentést, voltam is személyes kihallgatáson a II.ker.Tímár u.-ban, de két héttel később lezárták az ügyet-mondván, hogy nem történt büncselekmény! 2012.-ben többször is írtam az Üghyészségnek, mire - több próbálkozásomra -, nagy nehezen, megállapították, hogy valóban történt bűncselekmény és el is rendelték ennek kivizsgálását. Viszont csak 2013.január hónapban hívtak be személyes kihallgatásra- melyről jegyzőkönyv készült. Azóta semmilyen értesítést, határozatot, vádemelési javaslatot sem kaptam az üggyel kapcsolatban. Az egészet nem értem. Miért nem történt még semmi sem? Miért vártak a nyomozással 2 évet? Miért nem tettek semmit több, mint 1 éve - azóta, hogy engem kihallgattak? Talán az elkövetőknek jelentős befolyásuk lenne a hatóságra?! Gyanúm van arra vonatkozólag, ki vagy kik tehették...de megerősítést szeretnék kérni. Szeretném, ha kinyomoznák az "ismeretlen" elkövetőt,, mert perelni szeretném őt/őket! Nem hiszem el, hogy ne lehetne kideríteni az iylen eseteket...Köszönöm.

V.András