Mi történik, ha nem vonulok be?forrás főoldal vissza

fekete mamba 2014.11.06. 12:27

Szóval az ártatlan kisbabákért ennyit bármikor.:)

fekete mamba 2014.11.06. 12:14

Igen. Nyilván nem plazmatévé, hanem a legolcsóbb kisképernyős Daewoo, és csak a három alapcsatorna volt rajta, de azt minden további nélkül tudtuk nézni, még délelőtt is, pedig mondta az egyik cellatársam, hogy amúgy elvileg csak délután lehet TV-t nézni, de reggel is néztük, és többször jött az őr, de nem szólt ránk miatta. Szóval összességében én lényegesen jobban éreztem magam a valójában csak két nap alatt, mint a Tesco-ban egy 12 órás áruleltöltő műszak alatt éreztem volna magam kb. ugyanennyiért, sőt inkább kevesebbért... Meg a kaját is hallottam, hogy szidják, az igaz, hogy második nap a vacsora tényleg nagyon forró volt(De finom.), így csak a felét tudtam megenni, különben megégettem volna a számat. De amúgy a kajával sem volt semmi gond, szerintem ma Magyarországon az átlagjövedelműek sem esznek jobbat, odakint sem.

Kovács_Béla_Sándor 2014.11.06. 11:03

„TV ment. ”A zárkában?! Téged tévedésből szanatóriumba vittek.

fekete mamba 2014.11.06. 11:03

De az USA-ban nem lesz bajod belőle, kizártnak tartom, hogy ilyen esetben olyan körözést adjanak ki, ami még az Eu-n kívül is érvényes, még Eu-n belül is csodálkoznéák rajta. Csak ha hazajössz, akkor érhet kellemetlen meglepetés, és ha jól emlékszem a szabálysértési elzárás végrehajtásnak két év az elévülési ideje(Lehet csak egy, nem vagyok biztos benne.), tehát csak akkor lehetsz biztos benne, hogy nem fognak a reptérről, ha csak egy éjszakára is, de Baracskára vinni, ha ennél kiésőbb jössz haza. De a sikertelen elővezetésekért akkor is lesz kb. 14-21 000 forintos tartozásod, amit adók módjára bármikor megpróbálhatnak behajtani. Sőt, azt viszont lehet, hogy a Magyarországon vezetett számládról addig is letilthatják, amíg kint vagy.

fekete mamba 2014.11.06. 10:52

"Bár pont arra van a legtöbb panasz. Tudok konkrét esetet, amikor az átváltoztatott pénzbírságos fegyház fokozatú elítélttel ült együtt ilyenben. Én nem szívesen éjszakáznék együtt egyszer sem egy nehézsúlyú erőszakos bűncselekményessel - húszezerért se."

Igen, az igaz, hogy ott vegyesen vannak fokozatok szerint, ennek ellenére nekem semmi problémám nem volt... A kaja meg kifejezetten JOBB volt, mint idekint eszik egy kevésbé tehetős ember, TV ment. Annyi, hogy második nap(Én három napot voltam, engem sem vittek sehová.) voltunk egy kicsit zsúfoltaban, meg volt pár keményebb arc, de azok is fogházasok voltak eredetileg(Érdekes, hogy a legkevésbé félelmetes arc pont a börtönös volt, persze pontos történetekről nem beszéltünk, és a két "keményebb" arc se kötekedett, meg semmi, jól kijöttem velük is, inkább csak külsőre voltak félelmetesek, kicsit emlékeztettek az "Amerikai história X" című film szereplőire, de hangsúlyozom, csak külsőre, jól elvoltunk, röhögtek egy jót, a történetemen,(Részletek a "Szervezővel ellentétes vélemény, rendzavarás" c. topicban.:) oszt ennyi, az egyikkel még szabadulás után kévéztunk is egy jót.:) ) A zárka állapota is elment, annyi, hogy a WC zsinórja leszakadt, de ettől még le lehetett hűzni, amúgy meg nem volt vészes.

Szóval mindent összevetve, nem egészen értem, hogy mit misztifikálják annyira túl egyesek, a Helsinki Bizopttság féle jogvédőkkel az élen a szabálysértési elzárást, szerintem 5000 forint/nap árfolyamon ez igenis megéri, aki ennél kevesebbet keres, annak szerintem nem érdemes bírságot fizetnie, nyilván KBS ügyvéd, neki nem érné meg, de aki nem keres sokat, és nem vesztené el az állását a kieséstől, annak megéri. Egyébként ilyen súlyú cselekmény miatt nem fognak külöldön is keresni, Magyarországon viszont bárhol elkaphatnak, és akkor bevisznek, és 450ft/km-t is felszámolnak... Ráaádásul sikertelen előkerítési kísérletenként 7000 forintot is fel fognak párszor számolni, amit viszont nem átváltoztatnak, hanem adók módjára hajtják be, ha hazajöttél külföldről. Szóval ha külföldön leszel, és nem is jössz haza pár napon belül, akkor valószínűleg mégis érdemes lenne befizetni.

efi99 2014.11.05. 18:35

holexGondolom te autóval is átmész a piroson, ha keresztbe nem jön egy másik.

Kovács_Béla_Sándor 2014.11.05. 16:11

Ahogy efi mondta: majd a rendőr értelmezi.

certina 2014.11.05. 14:29

Kresz 21. § (5): "...ha pedig a közelben kijelölt gyalogosátkelőhely nincs..."

Akkor hát értelmezzük ezt: "a közelben".

Kovács_Béla_Sándor 2014.11.04. 09:29

Nem hinném, hogy elveszítette volna a jogosultságát.

bardi 2014.11.04. 09:19

Sziasztok!Nem biztos,hogy a megfelelő témához írok, de ha vki tud infot adni kérem segítsen.Az egyik ismerősöm október 21.-én kezdte meg jogerős börtön büntetését. Jelenleg is rokkantsági ellátásban részesülő nyugdíjas. Be kell e jelenteni ezt a Nyugdíjintézetnek vagy bárkinek, meg kell e szüntetni az ellátását. Félek ha nem teszem később majd visszakövetelik. Mi a teendő??

Kovács_Béla_Sándor 2014.11.04. 06:45

Kicsit bonyolult lenne ellenőrizni, ha minden szabály mellé húsz kivételt raknának: "ha nem jön autó; ha még biztonságosan át tud kelni a közeledő autó előtt; ha futva még átér; ha az autónak nem kell 5 km/óránál jobban lassítania; ha péntek van és 13-a; ...)

A szabályokat be kell tartani. Slusz.

holex 2014.11.04. 00:43

"Zoltanuss: büntesse is, ha magától nincs annyi esze, hogy a gyalogátkelőhelyet használja. A gyalogátkelőhely azért van, hogy a hülye autós tudjon számítani arra, hogy itt nagyon-nagy az esélye annak, hogy gyalogosok fognak keresztbe közlekedni."

Nem tudom, feltűnt-e, hogy írtam, hogy egyetlen kocsi sem volt az egész utcán... Akkor meg mondd már meg, nem tök mindegy, hogy átmegyek-e? És most nem a papírforma érdekel, hanem a józan gondolkodás...Tipikus példája annak, hogy a szabályokat kell az élethez igazítani és nem pedig fordítva.

efi99 2014.10.31. 20:05

Értelmezze a rendőr.Egyébként "nem a zebrán mentem át," ebben az "a" betű arra utal, hogy még a topiknyitó szerint is közel volt egy csíkos állat.

huntah 2014.10.31. 19:55

Kresz 21. § (5): "...ha pedig a közelben kijelölt gyalogosátkelőhely nincs..."

Akkor hát értelmezzük ezt: "a közelben".

efi99 2014.10.31. 18:55

Zoltanuss"én eddig úgy tudtam, hogy a gyalogos bárhol átkelhet (saját kockázatára ) , de a gyalogátkelőn előnye van."Ha a kockázat alatt azt érted, hogy vagy észreveszi a rendőr bácsi vagy nem, akkor valóban, még akár piknikezhet is.De egyébként nem.Javaslom a kresz 21. § (5) tanulmányozását.

PowerRD 2014.10.31. 17:42

Zoltanuss: büntesse is, ha magától nincs annyi esze, hogy a gyalogátkelőhelyet használja. A gyalogátkelőhely azért van, hogy a hülye autós tudjon számítani arra, hogy itt nagyon-nagy az esélye annak, hogy gyalogosok fognak keresztbe közlekedni. Egy olyan helyen ahol egyébként vannak zebrák, a hülye autós/motoros/villamosvezető/teherautósofőr/helikopátaerirányító arra fog számítani, hogy egy-két felelőtlen keresztbe-kasul rohangáló gyalogoson (pl. kérdező) kívül az emberek a zebrán fognak átkelni. Ha az autós elcsap, mert nem a zebrát használod és ennek következtében te meghalikálsz, akkor a sofőrnek azzal élete végéig együtt kell élnie (szemtanúknak szintúgy). Ha vannak emberek, akiket ettől csak a 10 ezres bírság tart vissza, akkor szabjanak ki minél többet. Mondom mindezt úgy, hogy elsősorban gyalogos vagyok, az eseteg 95 %-ban tömegközlekedést vagy lábbuszt használok.

holex 2014.10.31. 13:49

Zoltanuss: igen, gyalogosan történt.

Zoltanuss 2014.10.31. 06:20

és akkor egy sztori .

Jó 5 éve voltunk Spanyolhonban, közelebbről Andalúziában. Természetesen röpülővel mentünk. 11 nap. béreltünk egy autót, elautókáztunk 2700 km-t. Malaga , Seviila, Ronda, Gibraltár stb. még Voltunk Portugálban is. Szerencsésen haza érkeztünk. Majd úgy 3 hónap után jön egy levél, természetesen spanyolul. A lényeg : gyorshajtásér 100 euró birság. A cim : Budapest ....... Bulgária. No gondoltuk, ha nem tudjátok hol van Budapest, akkor csak várjatok. Eltelik újabb 2 -3 hónap. Újabb levél, természetesen Budapest ..... ami továbbra is szerintük Bulgáriában van. Egy ismerős csak lefordította a levelet. a lényeg : ha befizetjük x határidőre, mérséklik a büntetést 100 euróról 75 -re. de mivel Budapest Bulgáriában vagyon, nem fizettük bé. amúgy a spanyolok úri emberek nem úgy mint a magyari parkoló örök ( akik alávaló haszonlesők ). szintén ott : letettük az autót egy udvari parkolóba, természetesen a 4 órás díjat előre kifizettük, majd megnéztük a látnivalókat. sajnos az időt kissé elkalkuláltuk, a 4 órába nem fért bele. úgy 15 percet késtünk - loholtunk (az magyari tapasztalatokból tanulván ) mint az űzött vad. 17 perccel a lejárt idő után a helyszínen vagyunk. mondjuk elnézést, természetesen kifizetjük az elmaradást, akár félóra - egy óra. Mondja az őr, nem tesz semmit. Még a mosdó használatra is adott időt.

Zoltanuss 2014.10.31. 06:00

holex !

Írod,hogy „Közlekedési szabálysértés miatt 10000 Ft helyszíni bírságot kaptam. Mivel ezt eléggé túlzásnak érzem, nem fizettem (nem a zebrán mentem át, úgy, hogy még látótávolságban sem volt kocsi...),” Ezek szerint mint gyalogos követted el a cselekményt ? kérdezem én eddig úgy tudtam, hogy a gyalogos bárhol átkelhet (saját kockázatára ) , de a gyalogátkelőn előnye van. Micsoda világ. !!!!! vannak akik dühből 10 millás kárt okoznak és elengedik őket, van aki meg átmegy az úttesten és megbüntetik.

Véleményem 2014.10.30. 23:38

Ha elfognak és a rendőrség visz bv.-be akkor annak is van költsége.

Dr. Jégember 2014.10.30. 16:02

Az így is-úgy is 2 nap.

holex 2014.10.29. 21:30

És még valami: ha elfogatóparancsot adnak ki, fog nőni a büntetésem, vagy ígyis-úgyis 2 nap, bármit csinálok?

holex 2014.10.28. 19:43

Én nem az elzárás elől akarok elmenekülni, de ha egyszer nem leszek itthon, akkor nem tudok mit csinálni...Akinek meg annyira nem számít az a 10000 ft, az nyugodtan befizetheti helyettem ;)

Véleményem 2014.10.27. 17:14

holex

10.000 Ft. miatt megéri...

Ha úgy döntöttél, hogy ülni fogsz akkor ülj. A többi kérdés felesleges, csak érd el, hogy elzárás legyen a büntetés.Tárgyaláson nem jelensz meg, akkor elővezetnek, ha nem találnak akkor majd köröznek...USA-ban van, itt közben idővel kiadják a körözést. Más kifejtette már ezt bővebben.Ha hazajön, akkor a reptértől fogva bármerre jár, elfoghatják.

10.000 Ft.-ért valóban megéri...

Kovács_Béla_Sándor 2014.10.27. 16:58

„Baracskán reggel van szabadítás, tehát reggel bemész, másnap hajnalban meg már ki is engednek.”Akkor ki se viszik a "befogadó" zárkából. :)Bár pont arra van a legtöbb panasz. Tudok konkrét esetet, amikor az átváltoztatott pénzbírságos fegyház fokozatú elítélttel ült együtt ilyenben. Én nem szívesen éjszakáznék együtt egyszer sem egy nehézsúlyú erőszakos bűncselekményessel - húszezerért se.


ius latratus 2014.10.27. 16:50

És most egy tízezres csekk tényleg megér egy ilyen herce-hurcát?Vagy te tényleg azt hiszed, hogy ezzel mártírrá válsz? Erre van egy jobb szó, de hát ne személyeskedjünk.Sok sikert!

pappcs 2014.10.27. 14:49

így ebben a sorrendben. A tárgyalás távollétben is megtartható, aztán jön az elővezetés ha ez sikertelen, akkor az elfogató parancs. (Ha két évig lapítasz az usa-ban utána már nem végrehajtható a végzés, de ha a szokásos módon tologatják az aktát és eltelik két eljárási cselekmény közt a 6 hónap, akkor az esetben sem végrehajtható. Van egy harmadik verzió is: az átváltoztatásról szóló végzés jogerőre emelkedésétől számított egy év után nincs helye az elzárás átváltoztatásának) Illetve az alaphatározat jogerőre emelkedésétől számított 30 napon belül helye van közmunkára való átváltoztatásnak, ez 10 ezer esetén két nap. Amúgy a fogház se olyan nagy szám két nap simán kibírható, ami gyakorlatban egy nap mert minden megkezdett nap egy napnak számít és pl. Baracskán reggel van szabadítás, tehát reggel bemész, másnap hajnalban meg már ki is engednek.

holex 2014.10.26. 01:01

Közlekedési szabálysértés miatt 10000 Ft helyszíni bírságot kaptam. Mivel ezt eléggé túlzásnak érzem, nem fizettem (nem a zebrán mentem át, úgy, hogy még látótávolságban sem volt kocsi...), úgy döntöttem, hogy ülni fogok. A kérdésem először is az, hogy mi történik, ha nem megyek el a tárgyalásra? Más: ha kiszabják a 2 nap fogházat, amikor ülnöm kell, nem leszek az országban (huzamosabb ideig az USA-ban leszek), akkor mit tudnak csinálni? Körözést adnak ki ellenem? Ha közben hazajövök, még a reptéren letartóztatnak? Vagy hogy működik ez?