becsületsértés? a facebookonforrás főoldal vissza

Agent Cooper 2014.07.07. 12:54

Kedves csutak2!

A kettő párhuzamosan is működik. Egyébként nem értem, hogy mitől lenne nehéz bizonyítani, hogy a FB-n egy profil valakihez egyértelműen köthető.

Üdvözlettel: Agent Cooper

csutak2 2014.07.07. 08:52

Nagyon köszönöm a válaszokat,de mivel nem voltam még ilyen helyzetben kérdeznék még!Soha nem voltam sem bíróságon sem ilyen ügyben.

Agent Cooper!Amit írsz az két dolog ugye?Feljelenthetem a rendőrségen vagy beperelhetem a bíróságon?Vagy ez egymásból következik?

Lajcsó!Az nem bizonyíték,hogy a saját oldalán és jól értelmezhetőleg Ő írta!?

Pappcs!Jól veszem ki a szavadból,hogy kár a gőzért,sok értelme nincs a dolognak?

Köszi és bocs ,hogy értetlennek tünök,de az is vagyok!

pappcs 2014.07.04. 16:23

Két variáció van: vagyis három.

1: elismeri, elítélik2: nem ismeri el, a szakértő állapítja meg (ha meg tudja..) ki volt konkrétan. ha ez sikerül elítélik, ha nem akkor nem.3: az első "békítő" tárgyaláson lezáródik az ügy, ez esetben az fog belekerülni, hogy "bocsánatot kért" ami ugyebár egyenlőe a beismeréssel. nem ítélik el, de elő lehet venni a végzést...

lajcsó 2014.07.04. 13:34

"Az elkövető becsületsértés miatt feljelenthető, személyiségi jogsértés miatt perelhető."Ok, feljelenti. De, hogyan bizonyítja be kié a fb fiók, illetve arról konkrétan ki írta a bejegyzést?

Agent Cooper 2014.07.04. 10:38

Kedves csutak2!

Az elkövető becsületsértés miatt feljelenthető, személyiségi jogsértés miatt perelhető.

Üdvözlettel: Agent Cooper

csutak2 2014.07.04. 09:43

T.Jogi Fórum!Kérdésem az volna,hogy ha egy rokonom a facebookon nyilvános oldalon/ a saját oldalán,de nyilvánosan!/ lepszichopatáz,lek...váz,és egyéb nyomdafestéket nem bíró szavakkal illet ,mint egy véleményt mondva rólam,egy családi vita után ,feljelenthető-e?Angolul írta,de már vagy 10-en lájkolták!Egyébként magyar!Nem név szerint említ meg,hanem a rokonsági fokot írja,de beazonosítható vagyok,mert csak 1 ilyen rokona van!Elmentettem a beírást!Még jó,mert rövid idő után láthatatlanná tette számomra az oldalát. Köszi a reagálásokat!