Szabálysértési bírság meg nem fizetéseforrás főoldal vissza

david21 2015.03.20. 18:57

elkuldtem nekik emailben csak jo lessz mert kölföldön dolgozok és nem szeretném ha körözést vagy akármit kiadnának munkámat elveszteni 5000 forint miatt :(

Agent Cooper 2015.03.20. 15:51

Kedves david21!

Igazolni kell a befizetést, és ebben az esetben nem lesz elzárás.

Üdvözlettel: Agent Cooper

david21 2015.03.20. 01:36

Szasztok :)

Lenne nekem egy Szabálysértési pénzbirságom világitás nélkul bicikliztem 5000 forintra birságoltak jött egy papir csekkel egyött hogy nemfizettem be én az nap be is fizettem ez volt oktober 3.-án ,Tegnap jött egy levél hogy én nem fizettem be és elzárás jogerös lett. Kérdésem. Mi a teendö ilyenkor a csekk minden meg van hogy befizettem, és ha december 19.-én már jogerös lett én miért csak márciusban kaptam levelet? :O

Kata047 2015.02.19. 13:08

Szeretném megkérdezni hozzáértőktől, hogy névváltoztatás (vezetéknév megváltoztatása) akadálya lehet-e egy közl. szabs. bírság be nem fizetése?

Elvileg május körülre évülne el a bírság, ki tudom húzni addig anélkül, hogy piszkálgatna a hatóság, de a névváltoztatás más okból nagyon sürgős lenne!(nem vagyok bűnöző, nincs priuszom, bizonyos szakmai és magánéleti okok miatt változtatnék nevet)

Megtorpedózhatja-e a yard, illetve a szabs. hatóság a névváltozást, illetve köthetik-e a változtatás elvégzését a bírság befizetéséhez?

Előre is köszönöm a segítséget!

Auruun 2015.02.13. 09:04

Kedves Mamba!

Köszönöm a válaszodat. Azonban nem feltétlenül szeretné az elzárást választani.Valamennyire megnyugtat a tény, hogy fizethetünk az elzárás kezdetéig. Ebben az esetben nem forszíroznánk a perújrafelvételt. (Mint megtudtuk, a postás ad hoc módon osztotta az értesítőket, rendszerint mások postaládájába. A bejelentést a posta felé megtettük.)

Üdv.

fekete mamba 2015.02.10. 13:33

Még aznap reggel is be lehet fizetni, mikor már be kéne vonulnod, tehát ha most olyan levelet kaptál, ami már a behívót is tartalmazza, méghozzá két hónap múlva esedékes időpontra, akkor nyugi, a gyakorlatban ezt tekintsd a határidőnek. Viszont érdemes elgondolkodni azon, hogy valóban érdemes-e befizetni, hisz egy nap elzárás 5000 forint bírságnak felel meg, ami egyáltalán nem rossz arány. Nyilván aki ennél többet keres, vagy túl kényes, annak nem éri meg leülni, aki viszont esetleg munkanélküli, vagy kevesebbet keresne, napi nettó 5000-nél, és megoldható a hiányzás arra az időre, és nem is paranoiás, vagy elkényelmesedett, annak megérheti. Én Baracskán voltam, igaz csak három napot(15 000 forint helyett), és tulajdonképpen be is fizethettem volna, de nem érte volna meg így tenni, és azt a három napot egészen biztosan nem cseréltem volna el három Tesco áruföltöltős munkanapra, ahol ráadásul nem is kerestem volna 5000 forintot. Persze, az igaz, hogy az őrök, bunkók, és folyamatosan beszólogatnak, amit tűrni kell, és a "kollégák" között is volt pár idióta, de hisz ez a Tesco-ban is így volt a csoportvezetővel, és az ottani kollégákkal...(A cellatársak között is voltak kifejezetten normálisak, és inteligensek, akikkel ha nem a sitten találkozunk, akkor valószínűleg valami társadalmi kérdésről szervezett vitafórumon, valami belvárosi kocsmában. ) Egyébként meg a kaja kifejezetten jó volt, a cella zsúfolt, és lepukkant, de Istenem.:) TV volt, és elkártyáztunk a többiekkel, szóval nem volt az olyan vészes. Kemény bűnözőkkel meg nem raknak össze, priuszos nem leszel, szóval így érdemes átgondolni.

Auruun 2015.02.09. 17:25

Tisztelt Szakértők!Az alábbi kérdésben kérném szíves segítségüket.60.000 forintos szabálysértési bírság ügye a bíróság elé került. Felhívásuknak megfelelően válaszoltunk 2014. október 08-án, hogy tárgyalás tartását kérjük. Azóta egy sor sem érkezett a bíróságtól. A szokásos "Értesítés küldemény érkezéséről" papírt sem kaptunk.Most érkezett a rendőrség értesítése, hogy jogerőre emelkedett és vagy 5 napon belül fizetünk, vagy 2 hónap múlva jelentkezzen az érintett elzárásra.

Válaszukat előre is köszönöm.

Agent Cooper 2015.02.05. 15:01

Kedves Kami65!

Az én ügyemben az 5. hónapban idéztek tárgyalásra, ne aggódjon, Önre is sor kerül.

Üdvözlettel: Agent Cooper

Kami65 2015.02.05. 10:12

Üdvözletem!Szabálysértési határidők ügyében kérnék segítséget.Amikor a szabálysértési hatóság –elvileg- „az ismételt kifogást a szabálysértési hatóság haladéktalanul megküldi a helyi bíróságnak”. A bíróságnak mennyi ideje van arra, hogy végzéssel tárgyalást tart, és erről hivatalosan értesíti az eljárás alá vont személyt???? Vagyis mennyi idő alatt kell kiküldenie a bíróságnak a tárgyalás napját. Amennyiben a bíróság részéről nincs betartva a határidő, mit tehetek?????Köszönöm válaszát előre is.

Agent Cooper 2015.01.29. 14:03

Tisztelt pred!

Az eljáró szabálysértési hatóság a 2012. évi II. törvénya szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről alapján járt el.Ombudsmanhoz fordulni teljesen felesleges volt.

Tisztelettel: Agent Cooper

pred 2015.01.28. 20:06

Üdv!Valaki segíthetne...ombudsmanhoz fordultam,mivel egy általam elkövetett tilosban parkolásért 10.000ft-ra bírságoltak. (A bírságolás idején nem voltam az autóban..)Még aznap felhívtam a Közterületfelügyeletet és mondtam nekik és email-ben megírtam,hogy a bírságot közmunkában akarom ledolgozni!!Erre azt momndták,hogy az nem megy olyan könnyen...Átutalták ügyenemt a szabsértési hatósághoz (Rendőrség) ahol a 10.000 ft-os bírságot megduplázták...

Nem értem miért büntetnek kétszer?Kezdettől fogva jeleztem,hogy inkább ledolgozom,mint kifizetem.

Milyen konkrét szabálysértési jogszabályok szólnak az esetemről?Köszi..

Agent Cooper 2014.06.12. 08:26

Kedves zsuzschi86!

Befizetheti a csekken is, de akkor mindenképpen juttassák el a bírósághoz az igazoló szelvényt, de előtte készítsenek róla másolatot. De valóban legegyszerűbb személyesen befizetni.

Üdvözlettel: Agent Cooper

zsuzschi86 2014.06.11. 16:36

Sziasztok

Olyan problémával fordulok ide, miszerint:A páromat tavaly májusban autó át nem írás miatt megbüntették 30.000ft-ra!sajnos ezt az összeget a mai napig nem állt módunkban kifizetni!Igy nemrég érkezett a levél a Székesfehérvári Járásbíróságtól, hogy átváltoztatták elzárásra!Mi ezt nem szeretnénk, és megszereztük az összeget is a kifizetésre!

Viszont a párom beszélt a bírósággal, és ott azt mondták neki, hogy csak személyesen lehet befizetni Székesfehérváron!!!!!!

A tavalyi csekk nálunk van!azt szerettem volna ma befizetni, de igy nem mertem!

tényleg nem létezik más mód? csak ha Budapestről leutazik székesfehérvára? ezért?!

a válaszokat előre is köszönöm