Gyámügyforrás főoldal vissza

Szandi 03 2017.10.07. 19:06

Sajnos de igaz!

alfateam 2017.10.03. 18:58

„engem 45, nap elzárással büntetett.”Nagyon helyes, dugjanak csak börtönbe, megérdemled.Persze azt elhallgatod ezt megelőzően hányszor bírságoltakeredménytelenül.Remélem mire kijössz az apa bírósághoz fordul gyermekelhelyezés megváltoztatása ügyében amit most-már sikerrel meg is nyer.

Szandi 03 2017.10.03. 17:32

Tisztelt forum!Gyermekem, nem kíváncsi az apjára, ha hétvégeken, láthatás van, akkor elrejtőzik. Ezért a bíróság engem 45, nap elzárással büntetett. Ez a büntetésem, már jogerőre is emelkedett. Kérdésem, hogy a büntetésemet pénzben kilehetne fizetni, nem szeretnék börtönben kerülni.Üdv: Zsuzsa

drbjozsef 2017.09.22. 17:41

Nem.

fuji3 2017.09.22. 16:47

Alapesetre gondoltam természetesen egy év alatt nem leszek drogos, alkoholista és hajléktalan sem. Csak azért mert többet lesznek náluk akkor nem vehetik el.

Kovács_Béla_Sándor 2017.09.20. 21:06

Ha a gyereknek csak egy szülője van, akkor az gyakorolja a szülői felügyeleti jogot. (Hacsak önként le nem mond róla; hatóság nem szünetelteti; nem fosztja meg tőle végleg, stb., stb.)

Burn Out 2017.09.20. 20:09

honnan lehetne tudni, hogy majd egy-két év múlva elperelheti-e? varázsgömb?

lehet egy-két év múlva teljen alkalmatlan leszel a gyermeknevelésre.

fuji3 2017.09.20. 18:24

Elhunyt. Így kezdtem a mondatot. Nemigen? Tehát van rá esély?

Kovács_Béla_Sándor 2017.09.20. 17:21

Nemigen. De mi van az anyával?

fuji3 2017.09.20. 17:20

Tiszteletem mindenkinek!Kérdésem az lenne hogy az édesanya halála után ha úgy egyezünk meg szóban a nagyszülőkkel, h hétközben ők viszik oviba, bölcsibe a két gyereket és náluk is alszanak, péntek délutántól hétfő reggelig meg az apukánál vagyis nálam lesznek, akkor egy- két év múlva elperelhetik tőlem a gyerekeket? Mert esetleg akkor már én is meg tudnám oldani egy esetleges új párral. Elveheti a bíróság a vér szerinti apától az após, anyós javára?

szepan 2014.06.07. 12:25

SziasztokEgy családi veszekedés után gyámügyön feljelentett minket anyósom mindenféle hamis váddal,(éheztetjük a gyerekeket,nem hordjuk rendszeresen oviba ,védőnőhöz, ha betegek akkor nem visszük orvoshoz, elfogy a gázpalackunk!) meg hasonló vádak. Ki is jöttek és mindent rendben találtak természetesen. Kérdezném hogy ezt komolyan el kell tűrnünk? Tehetünk e ellene valamit, leginkább hogy ne tudja megismételni ezt az akcióját. Segítségüket köszönöm.

groszfater@gmail.com 2014.06.03. 16:44

Ugyan-ugyan ne komolytalankodj, az zemberek túlnyomó része tudja mit jelent az idéző jel...

CsGySzSzK 2014.06.02. 23:28

Groszfater@gmail.com hozzászóló 12:35 és 14:50 bejegyzései javításra szorulnak.

A gyermekjóléti szolgálat honlapján csak az alapvető fontosságú és a szélesebb érdeklődésre számot tartó általános információkat szoktuk közölni. Nincs szükség a teljes törvényi és szakmai szabályozás kiírására.

A szolgáltatások igénybevétele önkéntesen és kötelezéssel is történhet.Kötelező igénybevételt ír elő a törvény (Gyvt. 31.§ (2) amennyiben a veszélyeztetettség az alapellátás keretei között – azaz önkéntesen – nem szüntethető meg.Kötelező igénybevétel esetén az ellátást határozattal rendelik el és határozattal szüntethető meg. Határozatot régebben a jegyző hozott védelembe vétel esetében, most a gyámhivatal. A gyermekjóléti szolgálatot jogszabály kötelezi az ilyen határozat végrehajtására. Ez nem a kettő „összemosása”.

Amennyiben a családban történő gondozás így sem vezet eredményre, általában a gyermek átmeneti gondozásba vétele a következő gyermekvédelmi eszköz.

Az előző bejegyzésekben a GySZ oldaláról idézett bevezetőmondat csak azt írja le, hogy mit takar a szolgáltatás és mik a módszerei. Csak a törvény mondataira támaszkodva a szolgálatok teljes működésére még nem lehet következtetni.

A kérdező édesanya számára még fontos lehet, hogy ebben az esetben nem a tiszta ruhát vagy a kifizetett számlákat fogják vizsgálni, mert a jelzés sem erről érkezik.

groszfater@gmail.com 2014.06.02. 22:15

„ - de nagyot ne tévedj, egyetlen kudarcról sem tudok,”Na látod ez önmagában egy nagy kudarc !!!

kaméleon 2014.06.02. 20:28

„Azt is értem, hogy a magánéleti kudarcaid arra inspiráltak elmélyedj a szociológia rejtelmeibe önmagad megismerése érdekébe.” :) A magánéletem eseményeiről - ha megengeded - részletesen nem világosítanálak fel, de nagyot ne tévedj, egyetlen kudarcról sem tudok, tehát a legkevesebb, hogy te sem, aki nem ismersz. Még egy apró megjegyzést ha elfogadsz, csak, hogy nagyon égj, mikor másokat akarsz piszkálni: a szociológia nem az önmegismerés tudománya. :) (Sőt, lehet, hogy meglep, de nem mindenki szociológus, aki gyermekvédelemmel foglalkozik.)Bocsáss meg, itt azért én le is zárom veled a párbeszédet, többet nem ér a dolog.

kaméleon 2014.06.02. 20:10

Ááá, kedves Mnék, ahogy látod fölösleges a magyarázat, ez az ember a beszólogatás kedvéért jár a fórumra. Leolvas ezt azt a neten elérhető infókból, és úgy gondolja, ennyiből mindent tud, sőt, mindent jobban, mint azok, akik tanulták és ez a munkájuk. Egyébként, tök mindegy, akit érint, előbb-utóbb úgyis szembesül az eljárásban a dolgokkal, akit meg nem, gondol, amit akar.

MnéK 2014.06.02. 15:03

Alapesetben ez a feladata a gyermekjóléti szolgálatnak. Viszont amikor a gyámhivatal védelembe veszi a gyermeket, onnantól a gyermekjóléti szolgálat együttműködve a gyámhivatallal, már megszabja, mit kell tennie a szülőnek, hogy a gyermek ne legyen veszélyeztetve. Ha a szülő nem működik együtt a gyermekjóléti szolgálattal, nem tartja be, amit előírtak neki, akkor a gyermekjólétis jelenti a gyámhivatal felé ezt és akkor a gyámhivatal kiemelheti a családból a gyermeket. A védelembe vétel után már nem lehet figyelmen kívül hagyni a gyermekjóléti szolgálatot.

groszfater@gmail.com 2014.06.02. 14:50

Ez itt nem a heti-hetes nincs közönség se taps, és a poénod is nagyon lapos.De ha ennyire nehéz a felfogásod, elmagyarázom: Te gondolod úgy hogy mindig megmondod a tutit.És ezt is írtam le az imént.

Azt is értem, hogy a magánéleti kudarcaid arra inspiráltak elmélyedj a szociológia rejtelmeibe önmagad megismerése érdekébe.Sikerült is néhány fogalom közelébe kerülnöd amitúgy suhogtatsz mint valami szablyát.De ez nem jelenti azt hogy tudsz vívni is.Ne hadonássz, ott van a szöveg ide idézem ismét azzal vitatkozz és ne légy demagóg

2.1.)Általános feladatok:

A gyermekjóléti szolgálat olyan-a gyermek érdekeit védő-speciális személyes szolgáltatás amely a szociális munka módszereinek és eszközeinek felhasználásával szolgál.”

kaméleon 2014.06.02. 13:44

Basszus, örülök, hogy érted a számodra idegenek motivációit is. Azt vajon érted-e, hol kezdődik a butaság? Valahol ott, mikor azt mondod, a "tutit" tudod, méghozzá úgy, hogy soha nem tanultad, nem szakmád.Nincs gondom az orrot beleütögetőkkel, de ott, ahol hozzáértő megválaszolt valamit, csak netről képzett ne javítgasson má' úgy, hogy szellentése sincs róla.Hogy téged mi motivál, azt én nem akarom elképzelni, de hogy nem normális dolog ügyvédet jogi kérdésben, vagy tanult gyermekvédelmist gyv. kérdésben felülírogatni anélkül, hogy biztos tudásod lenne, az is "tuti".

groszfater@gmail.com 2014.06.02. 12:35

Ajjaj !„2.1.) Általános feladatok:

A gyermekjóléti szolgálat olyan-a gyermek érdekeit védő-speciális személyes szolgáltatás amely a szociális munka módszereinek és eszközeinek felhasználásával szolgál.”

Valami rosszul rögzült benned...És ne maszatol, ne mosd össze a Gyám-hatóságot a Gyermekjóliti SZOLGÁLAT-tal

Igen ,én értem a Te motiváltságodat, minden hozzászólásod innen indul és ide érkezik:A tutit én mondom meg !

kaméleon 2014.06.02. 11:23

„Nem kötelező, csak ajánlott.”

Drága Groszfater, ha valamit rosszul mondanék, megköszönöm a javítást. Nincs harag, azonban, ha nem lehetsz biztos abban, hogy jól tudod, ne úgy írj át, mintha tutira igazad lenne. Ha a gyereket nem találják még veszélyeztetettnek és nem kell védelembe venni, csak akkor önkéntes az együttműködés. Védelembe vett gyerek esetében az együttműködés kötelező. Ne tévesszen meg, hogy a gyermekjóléti nem működik hatóságként, mert a gyh., aki a védelembe vételt elrendeli és az együttműködést előírja, igen. Ha a felülvizsgálatkor az derül ki, hogy a család alig, vagy egyáltalán nem változtatott, akkor a veszélyeztetett gyereket ki kell(ene) emelni. Ez a szabály. A kötelezés ott is megvan, ahol a szakmai protokollt csak csúfolják.

olorsi 2014.06.01. 21:48

A öngyilkosság gondolata az én fejemben jött létre. Gyerek nem hallott erről semmit, sőt, miatta meg sem tenném. Csak néha az ember elkeseredik....ennyiPont a gyerekem miatt nem tenném meg, hisz nincs is rokonunk. Anyám, Apám már nem él, az ő biológiai apja, aki leszarta,mikor megtudta, hogy terhes vagyok, lelépett, amúgy állami gondozott.Hú, szép történet.

olorsi 2014.06.01. 21:42

Kedves Kaméleon!

Köszi, hogy Te is segíteni akarsz! Sajnos a baj, hogy nem tudunk a gyerekkel elköltözni,pedig minden nap ez jár a fejemben. Sajnos nem keresek annyit, hogy albérletben lakjunk.Közben egy pszichológus ismerősömmel is beszéltem, leírva mindent (amit itt nem osztottam meg), írta, ez az ember beteg. Személyiségi zavar, ez a legkevesebb. Ő ajánlota, kössünk valakivel eltartási szerződést. Hát ez nem működikMost várom, a gyámügy mit lép....

groszfater@gmail.com 2014.06.01. 20:22

.„ Azt jelenti, hogy kötelezően együtt kell majd működnötök a gyermekjóléti szolgálattal”Nem kötelező, csak ajánlott.A gyermekjóléti nem hatóság a munkáját csak szociális eszközökkel végezheti.

kaméleon 2014.06.01. 20:15

Igaz, nem mindegy, hogy a gyereket is veri-e a párod, de ha téged előtte bántalmaz, ráadásul megöléssel fenyeget, azzal már veszélyezteti a gyereket. A rendőr ezt köteles jelezni, a gyámhivatalnak eljárást kell indítania. Sztem a védelembe vétel a minimum egy ilyen helyzetben. Azt jelenti, hogy kötelezően együtt kell majd működnötök a gyermekjóléti szolgálattal. Előírnak dolgokat, ellenőrzik a megvalósulásukat. A társadnak is. Ha nem változtattok a magatartásotokon, azaz, a gyerek továbbra is veszélyeztetett marad, akkor bizony kiemelhetik a családból.(Nem gondolhatod komolyan, hogy ilyen helyzet a gyerek normális fejlődéséhez megfelelő. Remélhetőleg a gyerek előtt nem fogalmazol meg olyan gondolatokat, mint itt, az öngyilkosságról. Próbáld a gyerek szempontjait előtérbe helyezni. Ha változás nem várható a viselkedésében, akkor vagy az agresszív társadhoz ragaszkodsz, vagy a gyerekhez.)


olorsi 2014.06.01. 20:03

Nagyon köszönöm, elolvastam, amit belikentél. Most már képben vagyok. Köszi mégegyszer!

groszfater@gmail.com 2014.06.01. 19:59

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0900072.TV

groszfater@gmail.com 2014.06.01. 19:57

http://www.szuloklapja.hu/…e-vetel.html

olorsi 2014.06.01. 19:44

Akkor mit jelent a védelembevétel?Régebben kérdezték tőlem, hogy kérem-e a távolságtartást a párommal szemben. Egy 47 négyzetméteres lakásban ez igen érdekes lenne.

groszfater@gmail.com 2014.06.01. 19:35

Ha veszélyeztetve van, igen.(A védelembe vétel nem azt jelenti, hogy elveszik)

olorsi 2014.06.01. 19:23

Értem, de ha a gyerekemet tényleg sosem bántalmazta és tisztaság, rend van, ugye nem vehetik el tőlem!! Komolyan, ha ez lenne, én ölném meg magam...

groszfater@gmail.com 2014.06.01. 19:14

Környezettanulmány és ha szükséges védelembevétel.

olorsi 2014.06.01. 19:11

Sziasztok!

Ha engem élettársam időnként a megölésemmel fenyeget ( verés volt már), és legutóbb, bár nem vert meg, de a gyerek rögtön hívta a rendőrséget, a rendőr azt mondta, a gyámügyet értesíti, mi lehet a következő lépés?Tudom, a gyereket sosem bántaná, ebben biztos vagyok, bár nem az ő gyereke.Igen szerény körülmények között élünk egy önkormányzati lakásban, de ha a gyerekemet elveszik, abba én belehalok.Tisztaság van, gyereknek ruha, mindig tiszta. A számlák kifizetve. Na jó, nyaralásra nem futja.A gyámügy mit mérlegel?

Köszönöm, ha valaki válaszol:

Orsolya