Godatlan veszélyeztetés?forrás főoldal vissza

csuli 2014.06.02. 14:54

Ennek a hírnek sem fognak a lakók örülni.

A közös képviselő a Th.t-re hívatkozva azt mondta, hogy ha nem állapítható meg a károkozásért a felelős akkor egyenlő arányban osztják fel a büntetést a tulajdonosok között. Ő azzal védekezett, hogy nem tulajdonos tehát semmi köze az egészhez. Ha nincs pénz a javításra, veszély elhárításra akkor ő semmit sem tehet.

Na kíváncsi vagyok mit szól ha közlöm vele.

Agent Cooper 2014.06.02. 14:40

Kedves csuli!

Igen, csak a tulajdonostársak tulajdoni hányad szerint.

Üdvözlettel: Agent Cooper

csuli 2014.06.02. 14:27

Kedves Agent Cooper!

Akkor ez azt jelenti, hogy a közös képviselő fogja adott esetben a börtön kosztot enni, a tulajdonos társak pedig gatyára vetkőzhetnek? és már nem csak a tulajdoni hányad szerint hanem egyenlő arányban mert "senki sem hibás"?

Agent Cooper 2014.06.01. 18:39

Kedves csuli!

A felelősség megoszlik, ha baj történik, a büntetőjogi felelősség a közös képviselőé lehet, de a polgári jogi felelősség a tulajdonosoké.

Üdvözlettel: Agent Cooper

csuli 2014.06.01. 17:32

Igen ezt én is így gondolom, de mivel egy éve húzódik a dolog, kénytelen vagyok önvédelemre berendezkedni.

Ezért a kérdés ismételten is és nagyon komolyan!

Véleményem 2014.06.01. 17:22

Többi lakóval tulajjal fel kell venni a kapcsolatot, pénzt össze dobni a kéményt megcsináltatni, ha mindenki veszélyesnek tartja. A megoldásra törekvés talán jobb, mint egy bűncselekmény feszegetése vagy felelősség másra tologatása egy "baj" esetén feltételezésekre alapozva.

csuli 2014.06.01. 14:31

Tisztelt Fórum!

Azt szeretném megtudni, hogy a gondatlan veszélyeztetés milyen esetben áll fenn?

Pl. ha tudomásom van arról hogy a társasház kéménye olyan rossz állapotban van, hogy az bármikor kidőlhet az utcára és akár halált is okozhat, ezt jeleztem a közös képviselőnek aki szintén tud róla, de visszamutogat a házra a tulajdonosokra, a javítás végett.

Ebben az esetben megvalósul-e valakinek a részéről a gondatlan veszélyeztetés ha nem tesz semmit, vagy meg kell várni amíg ledől a kémény valakire, mert csak akkor lesz bűncselekmény ami alapján már megállapítható?

Ez lenne első körben a kérdésem, a válaszokat előre is köszönöm.