zaklatás,kiskorúak veszélyeztetése,fenyegetésforrás főoldal vissza

mirus 2014.05.15. 22:21

Köszönöm!!

Agent Cooper 2014.05.13. 21:23

Pontosabban az ügyész indítványt tesz és a bíró dönt.

mirus 2014.05.13. 20:29

Köszönöm a válaszokat.Tehát akkor elsőként,az ügyészhez kell fordulni,aki az előzetes letartóztatást elrendelheti.Ez idáig rendben.De milyen ügyészhez? Aki a tárgyaláson részt vett?

Véleményem 2014.05.13. 19:08

Ha ez így van, akkor az ügyésznek kell lépnie, hogy előzetes legyen. A rendőrség eljár, jelenti, leírja, de az ügyész dönt.

Agent Cooper 2014.05.13. 16:40

Kedves Mirus!

Ha a terhelt a távoltartás szabályait szándékosan megszegi, abban az esetben indítványozni lehet az előzetes letartóztatás elrendelését.

Üdvözlettel: Agent Cooper

mirus 2014.05.13. 11:31

Üdvözlöm ÖnöketEgy sajnálatos,és szomorú eset kapcsán szeretnék tanácsot kérni.Előre jelezném,hogy nem rólam van szó,de nagyon szeretnék segíteni a szóban forgó családnak.Három éve tartó zaklatásnak,fenyegetésnek,éjjeli cirkuszoknak van kitéve egy család (két kiskorú iskolás gyerekkel)a legidősebb felnőttkorú gyermekük jóvoltából.A szülők úgy döntöttek 2011 ben,hogy a drogos,munkakerülő,agresszív,már őket is meglopó fiúknak kiteszik a szűrét a lakásukból,mert lehetetlen volt tovább egy fedél alatt élni vele.Azóta nyugtuk nincs.Éjszaka rugdalja a bejárati ajtót,botrányokat csinál,fenyegetőzik,a lakás bejáratánál.A rendőrség számtalan esetben ki hívták,de sajnos egy két óra múlva kiengedik.Feljelentés is történt,látlelet vétel,most már távol tartási végzés is született,de semmit sem érnek vele.A fiatalember nem foglalkozik a hatóságokkal,ugyanúgy zaklatja tovább a családját.A legszomorúbb,hogy van két kiskorú,iskolás gyerek,akik ennek naponta tanúi,és rettegnek a drogos testvérüktől.Gyakorlatilag senki semmit nem csinál.A rendőrség is csak a vállát vonogatja,és annak ellenére,hogy távol tartási végzés van,három órán belül ki engedik.A mélyen tisztelt gyámhatóság nem hogy segítene,de a kiskorúakat akarják védelembe venni,míg a helyzet nem oldódik meg.Szeretnék tanácsot kérni,hogy ebben az esetben mit lehetne tenni? Hová lehetne még fordulni segítségért? Vagy kihez?Előre is köszönöm a válaszokat.

üdvözlettel.Mirus