Sértettnek érzem magam,mivel komoly erkölcsi kár értforrás főoldal vissza

Agent Cooper 2014.04.28. 16:11

Kedves daf67!

Jól látja a jövőjét, várhatóan gyanúsítottja lesz az ügynek, mivel - minimum - a csalás bűnsegédlete valószínűsíthető a cselekménye vonatkozásában. Ráadásul a történetének is elég véres a torka, szerintem nem fogják bevenni (még ha így történt, akkor sem). Kérdéseire válaszolva:„Van e joga a rendőrségnek házkutatni ha nincs papirjuk?Ki ad ki házkutatási engedélyt?”Lehetőség van a házkutatási határozatot utólag is meghozni, elég jegyzőkönyvet felvenni a házkutatásról. De ebben az esetben meggyőződésem, hogy házkutatási határozattal mentek a rendőrök.„Miért engem próbálnak gyanusítani,holott a számláról egy másik számlára küldték tovább a pénz,mint megtudtam. Azzal miért nem foglalkozik senki?”Biztos lehet benne, hogy azzal is foglalkoznak. Egyébiránt ha nem a csalással, akkor pedig pénzmosással fogják meggyanúsítani.„Minden megalapozott gyanu nélkül lefoglalhatnak laptopot???Akár honapokra is??”Rossz hírem van: akár évekre is. Sőt, még az is lehet, hogy vissza sem kapja.„Én nem csináltam semmit de sajnos sokszor olvasom hogy ártatlanokat gyanusíítanak,rabosítanak....nem akarok a melléfogások esetleges áldozata lenni.”Talán célszerű lenne már most védő után nézni.

Üdvözlettel: Agent Cooper

Kelvin (törölt felhasználó) 2014.04.28. 15:32

Amikor eltűnt a szatyrod, akkor tettél-e feljelentést? Akkor miért nem került a számla letiltásra? Az eltűnt telefonoddal mi lett?

Az ügy jelenlegi szakaszában úgy fest a dolog, hogy akár Te is továbbutalhattad az összegeket, így elkövető is lehetsz.

Tanácsos lett volna írásban is bejelentéssel élni a rendőrséghez, hogy legalább legyen vmi nyoma a bejelentéseidnek, ha már jegyzőkönyv felvételére nem került sor.

daf67 2014.04.28. 13:09

Segítséget kérnék!Ugy érzem valami nem stimmel az ügyemben. Nyitottam egy bankszámlát,mert munkahely kérte. Vonattal mentem kezdeni,mert néhány hetes külföldi tartózkodásokkal dolgozom. Pakkokkal felszerelkezve utaztam,de egy szatyrom eltűnt mire kiértem a munkába. Benne a számlám,kártyám,kódom,bank kártya amit a számlám és azért vettem hogy legyen egy kis pénz a telefonon. Hetekkel később irt valaki a facen hogy az én adataimmal hirdetnek több árut az Aprodon és a pénzt befizették a számlára,de nem kaptak semmit. Lerohantam a kerületi rendőrségre hogy feljelentést tegyek ,de ott azt mondták nem ért kár nincs mire feljelentést felvenni. Menjek hétfön a bankba és tiltassam le. Megtettem. A bankban közölték hogy sok-sok pénzt küldtek és utaltak el a számláról. Akkor megint megprobáltam ujra feljelentést tenni de hiába. Németországban tartózkodtam amikor hivott egy rendőr hogy itt van a lakásunknál és engem keresnek. 2 orával később hivott gyermekem,hogy itt voltak a rendőrök,házkutatást tartottak és kihallgatták Őket és a felügyelő babysittert. Átkutatták az Ő laptopját és a mieinket is. Papirt nem mutattak semmit és a jegyzőkönyv is csak hetekkel késöbb készült el. Ma behivattak a lakhely szerinti rendőrségre ,mert a házkuztatást végző rendőrség 10 kérdéses "tanukénti" kihallgatásra kérte fel Őket. A kérdések inkább gyanusító jellegűek voltak mint érdeklődőek.Kérdésem: Van e joga a rendőrségnek házkutatni ha nincs papirjuk?Ki ad ki házkutatási engedélyt?Miért engem próbálnak gyanusítani,holott a számláról egy másik számlára küldték tovább a pénz,mint megtudtam. Azzal miért nem foglalkozik senki?Minden megalapozott gyanu nélkül lefoglalhatnak laptopot???Akár honapokra is??Én nem csináltam semmit de sajnos sokszor olvasom hogy ártatlanokat gyanusíítanak,rabosítanak....nem akarok a melléfogások esetleges áldozata lenni.