Ügyészségi vád bíróság általi megváltoztatása?forrás főoldal vissza

MnéK 2014.04.10. 16:37

Köszönöm szépen a választ. Az illetéket nehéz lesz behajtani a vádlotton, mivel nem rendelkezik jövedelemmel.

ObudaFan 2014.04.10. 16:28

Tárgyalják, csak behajtják rajta az illetéket.

MnéK 2014.04.09. 21:04

Tisztelt Agent Cooper!Köszönöm válaszát. A férjem volt a bíróságon, belenézett az aktába. Kiderült, hogy a bíróságon elrontották az idézést, mert továbbra is testi sértés az ügy.Még egy kérdésem lenne. Ha a vádlott viszontvádat kért, de a bíróság felhívására 15 napon belül nem nyújtott be keresetet és nem fizette meg az illetéket, attól még tárgyalják a viszontvádat is? Vagy csak a férjem vádja lesz tárgyalva?

Agent Cooper 2014.04.08. 23:40

Kedves MnéK!

„A kérdésem az, hogy ha a férjem magánvádlóként testi sértés ügyében kérte a tárgyalást, mert az ügyészség csak ebben a pontban tette át a bíróságra az ügyet, az a bíróságon hogyan változhatott vissza fenti bűncselekményekre?”A bíróság nincs kötve a cselekmény minősítéséhez.„Ha csak egy embert vádolt meg fenti cselekményekkel, akkor hogyan lehet "vádlott és társa"?”Mégsem egy embert vádoltak meg.„Hozzáteszem a cselekménykor tényleg volt a vádlottal még valaki.”Na ugye.„Vádlottként azért idézték a férjem, mert a vádlott viszont-vádat kért?”Azért idézhették, mert jelen lehetett a cselekménynél.„Úgy vélem, hogy szükség lenne a tárgyalásra ügyvédre, tud valaki büntetőügyre szakosodott ügyvédet ajánlani Székesfehérváron?”http://www.kbs-ugyved.hu/

Üdvözlettel: Agent Cooper

MnéK 2014.04.07. 17:04

Tisztelt Fórum!2012. őszén feljelentést tett a férjem garázdaság, magánlaksértés, személyi szabadság megsértése, valamint könnyű testi sértés miatt. A rendőrség nyomozott, majd az ügyészség a könnyű testi sértés vádat áttette a bíróságra, a többi pontban megszüntette az eljárást. A férjem magánvádlóként volt a bíróságon, befizette az illetéket. 2013. májusában volt egy békéltető tárgyalás, ahol a férjem fenntartotta a vádat, a vádlott viszont-vádat kért.Mai napon idézés jött a bíróságtól, garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt vádlott és társa ellen indított büntetőügyben idézik a férjemet tárgyalásra. Vádlottként és magánvádlóként is. Az ügyben engem tanúként idéztek be.A kérdésem az, hogy ha a férjem magánvádlóként testi sértés ügyében kérte a tárgyalást, mert az ügyészség csak ebben a pontban tette át a bíróságra az ügyet, az a bíróságon hogyan változhatott vissza fenti bűncselekményekre? Ha csak egy embert vádolt meg fenti cselekményekkel, akkor hogyan lehet "vádlott és társa"? Hozzáteszem a cselekménykor tényleg volt a vádlottal még valaki.Vádlottként azért idézték a férjem, mert a vádlott viszont-vádat kért?Úgy vélem, hogy szükség lenne a tárgyalásra ügyvédre, tud valaki büntetőügyre szakosodott ügyvédet ajánlani Székesfehérváron?Köszönöm a válaszokat.