Személyazonossággal való visszaélés Facebookonforrás főoldal vissza

Agent Cooper 2014.03.11. 09:08

Kedves RT9X!

„A kérdésem az, hogy ha rendőrségre vinném az ügyet, akkor tudnának valamit tenni?”Elvileg igen, gyakorlatilag nem.„A Facebooktól ki tudják kérni a kamu profil IP-címét (azt az IP-címet, amiről létrehozták)?”Igen, erre a Be. lehetőséget biztosít, az más kérdés, hogy kapnak-e adatokat...

Üdvözlettel: Agent Cooper

RT9X 2014.03.10. 15:16

Történt velem a napokban, hogy egy ismeretlen személy (gyanúm van erősen, hogy ki lehet az) létrehozott a nevemben egy Facebook profilt. Oké, rendben, hagynám az egészet, csak most gyakorlatilag mindenki elég furcsán néz rám. Ugyanis: leveleket küldözgetett mindenféle embernek, nem tudom, miről, de szerelmi kapcsolatokat akart ezzel "megváltoztatni", szóval engem hozott ki mindenhol szarul valahogyan, továbbá állapotfrissítésben is kirakott egy-két dolgot rólam, amelyek nem igazak, de olyan rossz színben tüntet fel, hogy a barátaim is már furcsán néznek rám, holott tudják, hogy kamu profil volt. Az adatlap egy óráig létezett, viszont én tartok attól, hogy esetleg még egyszer megteszi, vagy hogy esetleg más dolgokhoz folyamodik. Hogy miért vagyok ebben olyan biztos, az azért van, mert a 99%-ban feltételezett elkövetőből kinézem, de nem szeretném itt most leírni, hogy miért.

A kérdésem az, hogy ha rendőrségre vinném az ügyet, akkor tudnának valamit tenni? A Facebooktól ki tudják kérni a kamu profil IP-címét (azt az IP-címet, amiről létrehozták)?