Folyamatban lévő büntető ügyben kérdésekforrás főoldal vissza

lajcsó 2015.04.02. 22:20

Te vagy az ügyész? :D Mert ez az ő problémája.

vadász1971 2015.04.02. 21:27

Tisztelt Ügyvéd urak!

Érdekes ügyben kérem a véleményüket.Bolti lopás ügyében folyó tárgyalás első tárgyalása lezajlott ami tanúmeghallgatással telt. Igaz a tanuk a cselekmény elkövetését nem látták csak arra utaló jeleket észleltek.A második tárgyalásra a videó felvétel megtekintése van előirányozva de az nincs meg .A rendőrség és a bíróság között eltűnt, nem találják.Így most csupán a nyomozás során készült az akkor még meglévő videóanyagból kivágott képek vannak amik jelen esetben a vádoltra nézve nem biztos , hogy jó mert egy mozgókép ami egy cselekményt folyamatában mutat igencsak másképp értelmezhető mint egy állókép.Hozzátéve , hogy a videón se volt látható az eltulajdonítás.Az ügyész a videofelvételre alapozva akarja bizonyítani a cselekményt.Ami nincs meg.Ilyenkor mi a gyakorlat ?? Hogyan tovább?? A védelem nem is látta a felvételt mert addigra eltűnt.

Tanzman 2015.03.17. 11:06

Tisztelettel: Agent Cooper ! Ítélet még nincs, az ügyészség kéri a közmunka büntetést. - Azt nem tudom a próbára bocsájtás jobb-e ebben az esetben, vagy akkor is vissza vonják a vagyonőr igazolványt ?

Agent Cooper 2015.03.17. 10:22

Tisztelt Tanzman!

Nem számít büntetett előéletnek, viszont vagyonőr igazolványát a hatóság köteles visszavonni, erre vonatkozólag nincs mentesség. Öt év múlva lehet újra próbálkozni.

Tisztelettel: Agent Cooper

Tanzman 2015.03.17. 10:08

Garázdaság miatt közmunkára ítél a bíróság, az büntetett előéletnek számít majd ? Vagyonőri igazolványt vissza vonhatja a hatóság ? Van olyan lehetőség hogy mentességet adnak ,hogy a büntetés miatt valaki ne veszítse el a vagyonőr munkáját ?

Dr.Attika 2015.03.09. 15:19

Kedves Edit!Az ismerősének vagy az ügyvédjének kell indítványozni, hogy Önt hallgassák meg tanúként. Az indítványban meg kell jelölni, hogy Önt milyen tény bizonyítására indítványozzák meghallgatni. Az indítványban csak az Ön nevét szabad megjelölni, idézhető címét zárt borítékba kell mellékelni.

muvesz50 2015.03.09. 15:07

T. Fórum !Egy ismerősöm büntetőügyében kérhetem-e, hogy hallgassanak ki tanúként ? Vagy ha ő beadja, hogy kiket kér kihallgattatni, a rendőrség dönti el, hogy engem behív, vagy sem ? Köszönettel, Edit

Pgergo 2015.03.08. 15:46

Tisztelet Jogászok, Ügyvédek, Fórumozók!

A segítségüket szeretném kérni abban, hogy 2014.01.20 igazoltatás során kábítószert találtak nálam mely csekély mennyiségnek számított.2014.10-ban kezdhettem meg a bizonyos "elterelést" de még van hátra 2-3 alkalom. Viszont tegnap azaz 2015.03.07 én közúti ellenőrzés során alkohol szonda pozitív lett(0,8). Ezután be vittek a kapitányságra majd kétszer vért vettek tőlem. Elmondtam, hogy autóba szállás előtt ittam meg 3-4(5dl) sört, kihallgatás nem történt hanemelengedtek. Tehát Kérdésem az lenne mire számítsak az ittas vezetés miatt és hogy a két ügy miatt esetleg kaphatok valami magasabb fokozatú büntetést és hogy börtönt kiszabhatnak-e rám? Jogosítványom 2012.11-óta van/volt.

Előre is köszönöm a segítségüket!

ObudaFan 2015.02.12. 07:08

Hnem voltál még közlekedési bűncselekmény miatt büntetve és nem olt személyi sérülés, akkor elképzelető, hogy az egy év eltiltás elég is lesz, így annyi tanácsmindenképpen adható, hogy lehetőleg semmivel ne hátráltasd, hogy minél hamarabb jogerős ítélet szülessen.

Dr.Attika 2014.09.18. 12:35

Fohászkodni az Úristenhez kell. A büntető ügyben előterjesztett fellebbezés arra irányuló kérelem, hogy a másod fokú bíróság vizsgálja felül az első fokon meghozott határozatot.

ObudaFan 2014.09.18. 12:15

A másodfokú nyilvános ülésre rendszerint alapból nem köteles elmenni a vádlott. De hát jelezd a problémád a másodfokú bíróság felé.

shanefromtheclub 2014.09.18. 06:30

Szep napot kivanok.

a kerdesem az lenne hogy kulfoldon ha valaki el es dolgozik,akkor milyen lehetosegek vannak hogy egy fellebbezett ugyben ne jelenjen meg hanem a kirendelt vedo kepviselje,amugy mar szuletett itelet elso fokon fellebezes is be lett utana,a kerdes itt csak az hogy mi a racioja annak hogy engedik,es kitol kell engedelyt kerni hogy a kirendelt ugyved folytassa le a masodfoku birosag donteset,illetve ha felmentesert fohaszkodik az ember hova erdemes be adni?

koszonom a valaszt fontos lenne.

Agent Cooper 2014.07.08. 09:24

Kedves Hachiko!

A cselekménye három év szabadságvesztéssel büntetendő bűntett. Azért az nem valószínű, hogy letöltendő szabadságvesztést kap, de a felfüggesztett szabadságvesztést nem lehet kizárni. Pénzbüntetést mindenképpen kapni fog.

Üdvözlettel: Agent Cooper

Hachiko 2014.07.08. 00:38

Tisztelt Jogàszok! Azzal a kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy mire szàmíthatokBűntetlen előéletű,23 éves nő vagyokTavaly exem édeaanyjának aranyékszereit záloghàzba adtamKi akartam vàltani később, de nem sikerültFeljelentett lopásért,ami igazKihallgatàa során bevallottam, valamint elmondtam,melyik záloghàzba adtam be az aranyékszereketAz okozott kàr az 500ezer forintot elériMire számíthatok?köszönettel : B.Anna

Agent Cooper 2014.07.07. 12:59

Igen.

csalódotamegy 2014.07.06. 09:00

Tisztelt Jogászok!Lenne egy kérdésem:szabálysértés lopási ügy 206 óra közmunka,kaphat e erkölcsi bizonyítványt?

Agent Cooper 2014.05.10. 12:48

Kedves érdeklődő11!

Ha van megbízott ügyvédjük, akkor tőle mindent megtudhat, és abban legyen egészen biztos, hogy mi itt a fórumon semmit nem fogunk tudni segíteni. Amennyiben az ügyvéd kapott meghatalmazást, abban az esetben a hatóság vele tartja a kapcsolatot. Számoltassák el az ügyvédet, hogy mely hatóságok felé milyen megkereséssel élt.

Üdvözlettel: Agent Cooper

érdeklődő11 2014.05.10. 09:34

Tisztelt Fórumozók!Szeretnék egy kis segítséget kérni. Nem igazán értek a témához, de egyik ismerősömet fiktiv számlák kiállításával és adócsalással is vádolják. Mivel egy magyar egyéni vállalkozóról van szó, de ő jelenleg külföldön él, többszöri nav-os ellenőrzésre sem találták a címén. Időközben kiderült, hogy címváltozás történt, de az új címre semmilyen levelet és megkeresést nem kapott. A régi címén több rendőr is kereste, nem mondták meg miért. Az ott élők mondták, hogy már nem itt lakik és megadták az új címet, de ott mégsem keresték. Kérdésem, honnan lehet megtudni, hogy körözés alatt áll? Vagy van e már elfogatóparancs ellene? Fogadott egy ügyvédet, de mivel bizonytalanul nem mer lemenni Magyarországra, eddig csak telefonon történt egyeztetés. Az ügyvédet megbízta, hogy képviselje az ügyében, hatósági leveleket fogadhassa és hogy derítse ki ezt a két dolgot, de most már megint majd egy hónap eltelt és semmi hír. Az ügyvéd azt mondja mindig, hogy még nem szóltak vissza neki. Azon aggódunk, hogy így csak tovább húzódik az ügy és esetleg majd azt gondolják a hatóságok, hogy rejtőzködik, nem is akar megjelenni. Tényleg ilyen bonyolult megtudni van e körözés valaki ellen, vagy az ügyvéddel van gond? Tehetünk-e mást az ügyben?

Véleményem 2014.05.09. 08:54

Screamface

Nesze semmi fogd meg jól. Erre reagálni....Vagy leírja konkrétan, hogy az ügyet minek minősítették és a kérdéses ember miként vett részt vagy nem kérdez semmit. ( meg még néhány apróság nem árt ha érdemi választ szeretne, de erre ne várjon tippelgetős válaszokat vagy kitalálós sztorira )

Screamface 2014.05.09. 00:56

Üdv azt szeretném kérdezni hogy volt egy ismerősőmnek egy verekedése de minden 8napon belül gyógyulo de viszont az ügyet még nem zárták le! Ha az illető ki megy Amerikába lenne belőle valami problémája?

Véleményem 2014.04.03. 09:21

lcs19

Letöltendő szabadságvesztést nem fog kapni ezért...A büntetés mértékét, hogy mi lesz az egy tippelős játék meghagyom másnak.A vezetői engedély elvétel érthető az valóban meg lesz küldve az okmányirodának. A személyes irat nem tudom mit takar...Az ügyészre várnak most, a jogsit azt lehet nem mostanában kapja vissza.

Ics19 2014.04.01. 19:49

Üdvözlöm

Olyan kérdéssel fordulnék önhöz,hogy 2014.03.29.-én igazoltattak a rendőrök és az igazoltatás során kiderült hogy a sofőröm ittasan vezette az autómat amiről én nem tudtam induláskor! Megállítottak a rendőrök kérték a jogosítvány.forgalmi engedélyt és a személyes adatokat a sofőrtől.Odaadtam a kesztyűtartóból a forgalmi engedélyt ami egybe volt téve a személyes adataimmal. A sofőröm kiadta az egészet egybe és úgy adta elő magát mintha én lennék ő. Szólítottak a rendőrök a nevemen hogy szálljak ki az autóból és mind a ketten kiszálltunk. utána megfújatták vele a szondát és kiderült hogy ittas vezetésért körülbelül 2 hónapja elvették a jogosítványát és ennek ellenére is ismét ittasan vezetett. Aztán engem is meg szondáztattak és én is ittas voltam ugye, mivel a barátomat már mint a sofőrt azért kértem meg hogy vezessen mert hogy ő nem ivott! Bevittek vérvételre és az is kimutatta hogy mind a 2en ittas állapotban voltunk! Utána előállítottak mind kettőnket 12órára. engem 12óra után kiengedtek miután kihallgattak a barátomat pedig tovább vitték egy másik rendőrkapitányságra. Mikor kihallgattak felolvasták nekem a barátom vallomását ami nem egyezett az enyémmel! Mivel ő azt állította hogy én adtam neki oda az igazolványokat hogy azzal igazolja magát. Én elmondtam a vallomásomban hogy ez nem így történt ilyenről szó sem volt. Utána kérdezték van-e családom gyermekem stb stb.. Én elmondtam hogy egy 3hetes kis fiam van otthon az édesanyjával, és erre mondták hogy ez enyhítő körülmény lehet és természetesen én tartom el a családot! Megkérdeztem utána hogy milyen büntetéseket vonhat maga után és erre mondta hogy akár 3 év szabadság vesztéssel is járhat rossz esetben! Kérdezném én öntől hogy maga szerint milyen büntetést kaphatok ezért?

Nah már most tegnap a Barátomat aki vezetett ki engedték mert tegnap volt neki egy gyorsított tárgyalása és azt mondta hogy ő kérdezte hogy ez után most akkor mi lesz? És azt mondták neki hogy nekem nem lesz tárgyalás hanem ki küldenek egy határozatot. őpedig 30nap ledolgozást kapott a hivatálnál! Na már most engem mikor ki engedtek akkor nem adták vissza se a személyes irataimat se a jogosítványomat azt mondták hogy még le kell nekik fénymásolni!! Anyit mondtak hogy majd ki küldik az okmányirodába ahová majd be kell érte mennem! Ma felhívtam a rendőrséget és megkérdeztem hogy körülbelül mikor kapom vissza az irataimat mert szükségem lenne rájuk? És erre annyit mondtak hogy még az ügyészség határoz! És igazából az lenne a kérdésem hogy ez mit jelent hogy az ügyészség még határoz? Köszönettel Tóth János!

Agent Cooper 2014.03.04. 08:47

Kedves acélkapa!

Legyen kedves figyelmesebben elolvasni, amit kapott, mert szerintem az nem vádindítvány, hanem vádirat.Bár jogilag Ön hátrányos jogkövetkezmények alatt álló, büntetlen előéletű személynek számít, de a bűnügyi nyilvántartásból egyértelműen kiderül, hogy korábban Ön már volt büntetve, amit a bíróságnak az ítélet kiszabásakor súlyosbító körülményként kell értékelnie! Ha elismeri és megbánta, amit tett, akkor az eljárásnak ebben a szakaszában már a bíróságnak érdemes megküldenie erről a nyilatkozatát. De természetesen ennek ellenére mindenképpen célszerű vallomást tennie a bíróság előtt. Egyébként leginkább azzal tudná bizonyítania a megbánását, amennyiben a sértetteknek megfizeti a bűncselekménnyel okozott kárt.

Üdvözlettel: Agent Cooper

acélkapa 2014.03.03. 21:42

Tisztelt Agent Cooper!Azt szeretném még tudni, hogy egyenlőre a vádinditványt kaptam meg, amelyben, mint írtam bűntetett előéletűnek ír az ügyész. Valóban annak számítok? 2011-ben telt le a felfüggesztett bűntetés és 2013-ban követtem el ezt.Valamint kinek írjak, az ügyésznek, hogy elismerem és megbántam amit tettem, vagy a bírónak? Válaszait köszönöm.

Agent Cooper 2014.03.03. 11:54

Kedves acélkapa!

Az ügy ismerete nélkül természetesen csak általánosságban lehet segíteni. Nem feltétlenül fog letöltendő szabadságvesztést kapni, de az elmondottak alapján erre nagyon komoly esélye van. Ha nem szeretne vallomást tenni, akkor ne tegye, de legyen azzal tisztában, hogy ezzel a védekezésnek erről a formájáról lemondott. És egyébként sem hiszem, hogy ez segítene, sőt, szinte biztos, hogy inkább ront a helyzetén.

Üdvözlettel: Agent Cooper


acélkapa 2014.02.28. 23:01

elkövettem egy bűncselekményt, kis értékű csalás vétsége magánokirat hamisitással kombinálva. volt már hasonló bűncselekményem, amiért felfüggesztett bűntetést kaptam, amely letelt. a vádinditványban mégis bűntetett előéletűként szerepelek, valamint fogház bűntetést kér az ügyész. magát a bűncselekményt nem tagadtam, de nem tettem vallomást sem. a kérdésem az, hogy mindenképpen letöltendő bűntetést kapok? ha írásban teszek vallomást, illetve elismerem a bűncselekményt az enyhítőkörülmény?a bíróság elött, illetve senki előtt nem szeretnék vallomást tenni, mivel szégyenlem, de ha van más lehetőség, beismerem.

Agent Cooper 2014.02.27. 09:01

Kedves Kérdező2014!

Ha az ügyben eljáró rendőrkapitányság már jelezte a megkeresett rendőrkapitányságnak, hogy házkutatás megtartását is kéri, abban az esetben erre feltehetőleg hamarosan sor kerül. Tulajdonképpen a megkeresett rendőrkapitányság már csak a határozatot várja a házkutatásról.

Üdvözlettel: Agent Cooper

Kérdező2014 2014.02.27. 08:54

Rosszul fogalmaztam,a másik nyomozóhatóság,nem küldte a helyi kapitányságra a határozatot.erre mondta a nyomozó hölgy ha egyáltalán megküldik,de akkor 5év még hosszú idő köszönöm.

Agent Cooper 2014.02.27. 08:22

Kedves Kérdező2014!

Az elévülési idő 5 év. A határozatot valóban nem küldik, hanem helyben fogják ismertetni.

Üdvözlettel: Agent Cooper

Kérdező2014 2014.02.27. 08:19

Értem,köszönöm,és mennyi az az elévülési idö?mert a nyomozó hölgy azt mondta,lehet nem is küldenek határozatot.

Agent Cooper 2014.02.27. 07:41

Kedves Kérdező2014!

Az elévülési időn belül bármikor megtehetik, amennyiben indokoltnak látják.

Üdvözlettel: Agent Cooper

Kérdező2014 2014.02.27. 07:35

Értem,egyébként van erre valami idöpont,(arra gondolok,h.a gyanusítástól mennyi időn belül foglalhatnak le tárgyat,vagy ezt bármikor megtehetik?)

Véleményem 2014.02.26. 23:54

Kérdező2014

A megfogalmazás és a valós végrehajtás eltérhet. A túrás amúgy is csak az amerikai filmekben népszerű. Ebben az esetben annyira fognak szétnézni amennyire az ügy megkívánja...

Agent Cooper 2014.02.26. 17:27

Kedves Kérdező2014!

Van ilyen, természetesen. Az más kérdés, hogy ez mennyire szakszerű...

Üdvözlettel: Agent Cooper

Kérdező2014 2014.02.26. 17:04

Most beszéltem az elkövetővel,azt mondta tegnap a gyanusítotti kihallgatáson ő kérdezett rá a telefonra,mivel a lakóhelyén lévő bünügyi osztályt bízta meg egy másik város kapitánysága,a helyi nyomozó felhívta a másik előadót,így megbeszélték ma 2órára mennek ki szétnézni és egyúttal lefoglalják a telefont,2óra előtt a nyomozó hívta h.nem mennek mert nem küldték a határozatnt,menjen be ő a kapitányságra a tegnap megbeszélt bünügyi ny.vételre,ott azt mondta a nyomozó ha megkapja egyáltalán akkor majd hívja és megbeszélik h.mikor mennek ki,de ma már nem,sőt ő már a héten nem dolgozik.ilyen létezik h.előre megbeszélik a házkutatást amit a nyomozó csak úgy mondott szétnéznek nem túrnak fel semmit 10perc és mennek,ö és egy technikus kollega.számomra érdekes vagy tényleg van ilyen?

Kérdező2014 2014.02.26. 16:36

Értem,mindenesetre érdekes,azért köszönöm,ha kapcsolnak majd mennek.

Agent Cooper 2014.02.26. 16:33

Kedves Kérdező2014!

Néha a rendőrség útjai kifürkészhetetlenek.Biztos nem volt idejük házkutatásra, vagy elfelejtették.

Üdvözlettel: Agent Cooper

Kérdező2014 2014.02.26. 16:14

Igen számomra is ez az érdekes,h.eddig miért nem történt meg?az nem lehet,h.azért mert kifizetésre került a pénz,vagy mert tanuból lett gyanusított?és még csak 1nap telt el,vagy lehet nem is történik ez ügyben semmi(mármint a házkutatás,foglalás)

Agent Cooper 2014.02.26. 15:58

Kedves Kérdező2014!

Amennyiben a rendőrség szakszerűen jár el, abban az esetben a telefont lefoglalja (számomra nem is érthető, hogy ez eddig miért nem történt meg). De azt sem értem, hogy eddig miért nem volt házkutatás sem.

Üdvözlettel: Agent Cooper

Kérdező2014 2014.02.26. 14:52

Az illetó túl van a gyanusítotti kihallgatáson es a bűnűgyi nyílvántartásba vételen,előző ügyében lefoglalta a rendőrség a számítógépét,amit nem kapott vissza azóta se,a határozatot a házkutatásról és foglalásról.most telefonról követte el a 9csalást,a telefon egy alap készülék,nem okos,telenoros klikk szolgáltatással,előfordulhat h.magát a telefont lefoglalják,ill a sim kártyát(telefonon beszélt a károsultakkal)ill.tarthatnak házkutatást esetleg számítógép keresésének az oka miatt?vagy ez nem feltétlen szükséges?

Agent Cooper 2014.02.20. 10:43

Kedves Kérdező2014!

Ez attól függ, hogy milyen következtetéseket von le a nyomozóhatóság, illetve még inkább az ügyészség hozzáállásából. Ugyanis a bűnismétlés veszélye elég jól bizonyítható.

Üdvözlettel: Agent Cooper

Kérdező2014 2014.02.20. 10:25

1esetben történt feljelentés,ha be ismeri tettét,és be mutatja a fizetés igazolást a kihallgatáson,várható hogy őrízetbe vagy előzetesbe teszik?

Véleményem 2014.02.17. 13:55

Talán nem felfüggesztett lesz, eléggé vissza eső az ember.

ObudaFan 2014.02.17. 10:10

Ez nagyjából attól függ, mennyire érett meg az előző ügy az ítéletre.

Kérdező2014 2014.02.15. 13:05

Tisztelt Forumozók!Lenne néhány kérdésem,amire szeretnék választ,tájékoztatást.Egy ismerösöm ellen jelenleg csalás ügyben(üzletszerű szabálysértési kárt okozó vétség apród ügy 115károsult 1millió ft) nyomoznak,valószínű a felfüggesztett,most újabb csalást követetett el 10embernél 160.ezer ftot de vissza is fizette,ilyenkor a már meglévő ügyhöz csatolják,vagy új eljárást indítanak?