Itélet hírdetésforrás főoldal vissza

mendelenyidora 2014.06.11. 11:35

ja, igen , itelötabla.

mendelenyidora 2014.06.11. 11:33

Kedves KBS, nagyon köszönöm a valaszod. :-) Nem ebböl akartam nyaralni, de az sem lett volna valoban rossz ötlet, valahol a tengerbe logatni a labakat :-)

Kovács_Béla_Sándor 2014.06.11. 11:14

Ítélőtábla? Hát az eltarthat egy darabig. Már csak azért is, mert amikor leírták az ítéletet, akkor azt nem a feleknek küldik meg, hanem az első fokon eljárt törvényszéknek, és majd az fogja postázni.

Ebből akartál nyaralni?

mendelenyidora 2014.06.11. 10:22

Tudja e valaki, hol talalok arra vonatkozó jogszabályt, hogy a bíróság mennyi idön belül írja meg a már kihirdetett ítéletet. Esetemben az ellenfelnek az itelethirdetestöl szamitott 15 napon belül elvileg fizetnie kellett volna a kihirdetett itelet szerint ahol nem volt ugyan jelen a reszeröl senki. Nyilvan nem is fizetett. 34 nap tellt el a kihirdetes ota, es meg nem jött irasos itelet . Honnan is tudná, mennyit kell fizetnie, lehet azt sem tudja, hogy elveszitette a pert. Kerdes tehat, meddig irogathat az itelötabla egy iteletet. Irasos itelet nelkül a vegrehajtast is fura volna kérni. Köszönöm.

ObudaFan 2014.02.17. 10:09

Ha csak tanú voltál, akkor nem kapsz róla információt és az iratokba sem tudsz betekinteni. Ha végigülted volna a tárgyalást, akkor megtudtad volna.Ha nem csak tanú vagy, hanem sértett is, akkor kapsz majd ítéletet és értesítést is a tárgyalásokról.

belus000 2014.02.14. 17:31

Jó napot.

Tegnap voltam a bíróságon tanúként beidézve és amikor vége lett a meghallgatásomnak a bíró nem adott arra vonatkozóan információt,hogy még vissza fog e hívni vagy sem ,csak annyit közölt, hogy távozhatók.Ilyenkor mi várható? A másik kérdésem az lenne,hogy nem tudom volt ítélet hirdetés a vádoltaknak vagy sem és engem ez érdekelne kapok erről értesítést a bíróságtól ,hogy mi lett az ügy kimenetele?Ha nem kapok hogyan tudhatóm meg ,hogy elítélték vagy sem.Köszönöm a válaszokat.