Rendőrség adatkezelésforrás főoldal vissza

Agent Cooper 2014.02.14. 23:15

Kedves hubman!

A rendőrség valószínűleg a Be. 71. § alapján intézett megkeresést a céghez. Teljesen elfogadott, jogszerű és bevett gyakorlat, hogy amennyiben a megkeresés miatt a megkeresett kiegészítést kér a nyomozóhatóságtól, akkor azt megkapja. A nyomozóhatóság célja a bűncselekmény felderítése és az elkövető kilétének kiderítése. Bizony, ez sok esetben kellemetlenséggel jár nem csak az elkövetőnek... De ettől még nem lesz jogszerűtlen.

Üdvözlettel: Agent Cooper

Véleményem 2014.02.14. 08:53

Számomra nem derül ki, hogy mi az az információ ami miatt probléma lehetne. A tájékoztatás jellegű információ ami nem konkrét adatokat tartalmaz abban semmi rossz nincs. "Cselekmény" mint egy bűncselekmény megnevezése...az se titok talán.

De talán más hozzászóló jobbat tud írni neked válaszul.

hubman 2014.02.13. 21:00

Tisztelt büntetőjogban jártas fórumozók!

Az alábbi problémára keresem a választ:

Jelenleg közalkalmazott vagyok. Lehetőségünk van céges mobil szám igénylésre közeli hozzátartozó részére is. Ebből az egyik telefonszám kapcsán érkezett az egyik rendőrkapitányságtól hivatalos levél, melyben kíváncsiak a telefonszám használójának adataira egy eljárás miatt. A cégnél a jogi osztályon az egyik kolléga telefonon felhívta a kapitányságot, ahol meglepetésemre részben felvilágosítást adtak arról, hogy a nyomozat milyen cselekménnyel kapcsolatban folyik.

Kérdésem: Tudomásom szerint rendőrség ilyen információt nem adhat ki harmadik félnek, pláne nem telefonos megkeresésen keresztül. Milyen lépéseket lehetne tenni a rendőrség felé, ill. milyen hatályos törvény van erre vonatkozólag? Kérem aki tud, segítsen válaszával.

Köszönöm!