2 - 8 évet újszülöttgyilkosságért?forrás főoldal vissza

ObudaFan 2014.02.09. 00:03

„egy külön tényállás lenne, és volt 1999 és 2003 között, nem? ”

De, bizony, És ha az évszámokat nézed, már ezért sem érdemes politikát keverni ebbe.

ObudaFan 2014.02.09. 00:02

Sok-sok évig volt a Btk-ban ez privilegizálva. És azért megvan az oka annak is, hogy miért. Nem azt mondom, hogy szükségszerűen privilegizálni kell, de ez a kérdés annál egy picit bonyolultabb, mint ahogy azt a topicnyitó sugallja. Emellett a privilegizálás melletti érveket nem is a jogtudomány szolgáltatja, hanem a pszichológia.

Kovács_Béla_Sándor 2014.02.08. 22:45

Magán a javaslaton nem gondolkodtam. De az indoklása jó esetben naiv, idealista, rosszabb esetben demagóg.

fekete mamba 2014.02.08. 18:47

"a képviselő asszony is az."

Örülök, hogy végre valamiben egyetértünk... Szóval akkor nem támogatja a javaslatot?

Kovács_Béla_Sándor 2014.02.08. 18:21

„Én meg állítólag hülye idealista demagóg vagyok, amiért fel vagyok háborodva”Nem azért - de igen. Ezen nem változtat, hogy a képviselő asszony is az.

fekete mamba 2014.02.08. 18:05

Sz.Tímea "demokratikus ellenzéki" képviselő szerint vissza kellene állítani privilégizált esetként az újszülött megölését, amit állítólag egyes turbószakmai jogászok támogatnak is. Én meg hülye idealista hozzánemértő demagóg vagyok, amiért kifejezem a felháborodásomat, amiért gyerekek életét veszélyeztetné, és brutális, hidegvérű gyilkosokat engedne vissza a társadalomra legkésőbb nyolc év múlva, az alábbi abszurd indoklással.:

"az újszülötteket megölő nőkigen alacsony társadalmi státuszúak és szinte mindig súlyosan terrorizálják őket családtagjaik,akik gyakorlatilag rákényszerítik a nő t a magzat eltüntetésére - többnyire olyan pszichéseszközökkel, ami büntetőjogilag nemigen ragadható meg, például nem hajlandóak észrevennia nő terhességét, titkolózásba és bűntudatba kergetik ."hát még sajnáljuk őket bakker, csak az a bibi, hogy a Btk. általános része most is korlátlan enyhítést enged ha "az elmeműködés kóros állapota az elkövetőt korlátozza a bűncselekmény következményeinek a felismerésében, vagy abban, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjen. ", és akkor is, ha "a kényszer vagy a fenyegetés a bűncselekmény elkövetőjét korlátozza az akaratának megfelelő magatartásban. ", tehát a jelenlegi szabályozás szerint is lehetőség van az enyhe, akár 10 év alatti büntetésre, és ráadásul nagyon helytelenül, ki is alakult az gyakorlat, hogy ezeknek a "nőknek" enyhe büntetést adnak, de azért felfüggesztettet azért ha lehet, ne...Mert ha a büntetési tétel az SZ.Tímea által javasolt 2-8 év lenne, akkor az a veszély is fennálna, hogy ezek a "nők" felfüggesztettet kapnának, ami tudtommal párszor elő is fordult, amíg ennyi volt a büntetési tétel 1999 és 2003 között, ha jól emlékszem...Szóval nem, ezek a nők nem sajnálni való áldozatok, hanem hidegvérű, kegyetlen gyilkosok, és a gyilkosokon belül sem az enyhébb, hanem kifejezetten a legsúlyosabb esetek, nem együttérzést érdemelnek, hanem megtorlást. Most komolyan, aki ezt a privilégizált büntetési tételt javasolja, annak van szíve? Kifejezetten emberileg nem értem, hogy lehet ezt támogatni? Miért nem a babákkal érzez együtt a képviselőnő, miért nem az ártatlan babákat akarja megvédeni, és ami a legdurvább, másodjára miért egy "Egyes törvényeknek a gyermekek fokozottabb védelmét elősegítő módosításáról" című javaslat részeként adja be ezt a szörnyűséget? Ráadásul nem egészen világos, hogy a privilégizált tényállás, és az előre kiterveltség minősítő körülmény hogy jön össze, rosszul értem, hogy ha történetesen kiderül, hogy ténylegesen gondosan eltervezte, akkor is a 2-8 év között fogják kiszabni a büntetést, max. a középmértéknél többet, mert a minősített esetek csak az emberölés alapesete mellett játszanak, az újszülött megölésénél, ami egy külön tényállás lenne, és volt 1999 és 2003 között, nem? Remélem, legalább ezt rosszul értem, de tartok tőle, hogy nem...

Én meg állítólag hülye idealista demagóg vagyok, amiért fel vagyok háborodva, igaz Sherlok, és Kovács Béla Sándor???!!! Kit érdekelnek a babák, meg a társadalom védelme, a lényeg a jogtudós szakmaiság!!!:@