becsületsértés (rágalmazás?)forrás főoldal vissza

Agent Cooper 2014.01.17. 18:34

folyt.

„Célszerű-e mindenképpen ismeretlen tettes ellenire fogalmazni?”Ha nem ismert, akkor mindenképp.„Ismeretlen tettes elleninek számít-e, ha illető elkövető nevét ugyan nem tudom, de körül tudom írni, ami alapján beazonosítható?”Igen.

Üdvözlettel: Agent Cooper

Agent Cooper 2014.01.17. 18:33

Kedves foncsor!

„Becsületsértés (esetleg rágalmazás) miatti feljelentésnek, perindításnak mi a határideje?”Tudomásra jutást követő 30 nap.„Érdemes előbb rendőrségen feljelentést tenni (egyáltalán lehet?”Akkor mindenképpen érdemes, ha más bűncselekmény is megvalósult, és lehet, de a rendőrség átküldi a bíróságnak (így ez plusz egy kör).„foglalkoznak ilyennel?”Igen. De még az is lehet, hogy fel sem veszik a feljelentést, hanem elküldik a bíróságra.„és utána bírósághoz fordulni?”Ha a rendőrség befogadta a feljelentést, akkor szükségtelen a bírósághoz fordulni.„Bírósághoz fordulás esetén kötelező-e az ügyvédi jogi képviselet?”Nem kötelező, de célszerű. Azért nem mindenkinek van gyakorlata a bíróság előtti vádképviseletben.„Kb. mennyibe kerül?”10 ezer forint illeték és az ügyvédi díj (szabad megállapodás kérdése)„A cím szerinti témában lehet-e "ismeretlen tettes" ellen feljelentést tenni, vagy keresetet indítani?”Igen.Célszerű-e mindenképpen ismeretlen tettes ellenire fogalmazni?Ismeretlen tettes elleninek számít-e, ha illető elkövető nevét ugyan nem tudom, de körül tudom írni, ami alapján beazonosítható?

foncsor 2014.01.17. 11:36

Becsületsértés (esetleg rágalmazás) miatti feljelentésnek, perindításnak mi a határideje?

Érdemes előbb rendőrségen feljelentést tenni (egyáltalán lehet?, foglalkoznak ilyennel?), és utána bírósághoz fordulni?

Bírósághoz fordulás esetén kötelező-e az ügyvédi jogi képviselet? Kb. mennyibe kerül?

A cím szerinti témában lehet-e "ismeretlen tettes" ellen feljelentést tenni, vagy keresetet indítani? Célszerű-e mindenképpen ismeretlen tettes ellenire fogalmazni?Ismeretlen tettes elleninek számít-e, ha illető elkövető nevét ugyan nem tudom, de körül tudom írni, ami alapján beazonosítható?