térmegfigyelő kamera felvételeiforrás főoldal vissza

pappcs 2013.12.29. 23:38

Alapesetben azt hiszem 30 napig őrzik.

Nem kell gyanúsítás ahhoz, hogy a rendőrség figyeljen valakit. Majd amit kifigyeltek az alapján gyanúsítanak.

Sőt!%! Létezik titkos adatgyűjtés és operatív megfigyelés is. Ez esetben akár még követhetnek is akár, vagy bármilyen eszközt bevethetnek.

Magánszektorban (magánszemélyek, cégek, stb..) már nem ennyire egyértelmű a dolog a megőrzési idővel kapcsolatosan.

panka654 2013.12.27. 09:16

Tisztelt Címzett!A rendőrség, illetve az önkormányzat által működtetett térmegfigyelő és rendszám felismerő kamerák felvételeinek felhasználását illetően:

pl.: ha egy személyről feltételezik, hogy betörni jár, de még nincs rá alapos gyanú, és nem gyanúsították meg, csak felmerült az infó, akkor mennyi ideig tarthatják meg, vagy menthetik ki, vagy tekerhetik vissza a felvételt?Ha felvételt készít róla egy térmegfigyelő kamera pl.: 2013.12.26-án, ekkor a személy elment lopni (konkrétan a lopást nem rögzíti a felvétel, csak azt, hogy a személy oda megy abba az utcába), a sértett csak egy hónap múlva, 2014.01.26-án veszi észre a lopást, ekkor elmegy feljelentést tenni xy ellen (megnevezi a személyt). Ilyenkor a hatóságnak jogában áll visszanézni a felvételt? Mennyi ideig nézheti vissza? És mitől kell számítani a határidőt (a cselekmény elkövetésétől, a bejelentéstől, vagy a gyanúsítástól)?

Segítségét előre is köszönöm!