Érvénytelen lakcímkártya felhasználásaforrás főoldal vissza

kukacmaci 2013.12.24. 20:08

A kijelentés törvényes volt, szerződésben lett rögzítve, hogy az illető kijelentkezik, miután megkapta a vételárat, de nem tette meg. Ennek megfelelően történt a hivatalos fiktíválás, ami jogerőssé vált.Viszont az ügyvédje is a valótlan adatokat írja minden szerződésre, bírósági beadványra, stb., holott tudja, hogy az a lakcím érvénytelen.

Lyonee 2013.12.24. 11:10

"Valaki tehát hazudik. A kártya attól nem lesz valós adattartalmú, hogy régebben az volt. Ha valótlan, és felhasználják, az hamisítás."És valótlan? Ki tudja jogszerű volt-e a kijelentés.

Lyonee 2013.12.24. 11:05

Úgy érzem az alábbi eset több, mint egy lakcímkijelentés. Az ellenérdekeltségű fél honnét tudná, hogy érvénytelen?! Nem hiszem, hogy ezen múlna az ügyük kimenetele, ez már csak egy próbálkozás.

ttip 2013.12.23. 21:29

Lyonee: ha fiktiválták a lakcímét, akkor az ingatlan tulajdonosa azt állította, hogy nem ott lakik. Ha az illető bemutatja a lakcímkártyáját, azzal azt állítja, hogy de. Valaki tehát hazudik. A kártya attól nem lesz valós adattartalmú, hogy régebben az volt. Ha valótlan, és felhasználják, az hamisítás.

Lyonee 2013.12.23. 14:25

Valószínűleg nem hamis adatok vannak benne, hanem kijelentették arról a címről.

ttip 2013.12.23. 11:57

A valótlan adatot tartalmazó lakcímkártya felhasználása közokirathamisítás.

(Más kérdés, hogy tíz- vagy talán százezreket lehetne Magyarországon lecsukni emiatt. Valamint, jogerős ítélet van arról, hogy aki meghamisítja a lakcímbejelentését, nem büntethető, ha nem tudta, hogy amit tesz, az közokirathamisítás!)

efi99 2013.12.22. 18:59

Na ezért (is) felesleges a lakcímkártya.Mindenki igazolja magát, aztán a t.Hatóság keresse ki a nyilvántartásból, hogy a névhez tartozó delikvens hol lakik/ fizet-e tb-t/adót/van-e jogsija, kutyafüle (Azért van. Mármint a nyilvántartás)

kukacmaci 2013.12.22. 18:55

Szeretném megtudni, hogy van-e jogkövetkezménye az érvénytelen lakcímkártya felhasználásának?A lakcímkártyát érvénytelennek nyilvánította az okmányiroda és felszólította a tulajt a leadásra. A végzés jogerős. Az illető azonban azt használja, bírósági eljárásokon az abban szereplő lakcímet adja meg, amiről az ügyvédje is tud, holott az ellenérdekeltségű fél jelezte, hogy az adott lakcím már érvénytelen, nem egyezik a hivatalos lakcímnyilvántartási adatokkal. Az ügyvédje egyébként szerződéseket is köt a valótlan lakcímadatokkal az illetőnek, holott tudja, hogy a lakcím hamis.Ezek szerint minden jogkövetkezmény nélkül felhasználható egy érvénytelenített lakcímkártya?