telefon lehallgatás - kábítószer függőségforrás főoldal vissza

Kovács_Béla_Sándor 2013.11.20. 17:31

„Kell-e olyan papírnak lennie az iratanyagban amiből kiderül, hogy az írásba foglalt hanganyag megegyezik a DVD szereplő hanganyaggal ?”Nincs jelentősége, a bíróságnak a tárgyaláson úgyis a hanganyagot kell meghallgatnia.„A DVD lemezt is hitelesíteni kell?”Kivel kellene hitelesíttetni?

Próbálkozni persze lehet. De megbánást tanúsítani és a büntetésbe belenyugodni szebb lenne.

ObudaFan 2013.11.20. 15:53

Felülvizsgálatra elég felesleges, mert abban az eljárásban ezeket nem lehet vizsgálni. Ha lehet valamit kezdeni, azt perújítási eljárásban lehet.

kkeekkii 2013.11.19. 20:33

Üdvözlet!

Egy Barátom miatt írom ide ezt a pár kérdést akinek szüksége lenne jogi tanácsokra és segítségre mert ártatlanul ítélték el.. Rengeteg ügyvédet keresett már fel ezekkel a kérdésekkel de kimondottan egy sem értett hozzájuk pontosan. Elsősorban olyan ügyvédre lenne szükség aki kimondottan a lehallgatási engedélyek és a titkos információ gyűjtés specialistája. .Másodsorban pedig egy olyanra aki a kábítószer függőségi vizsgálatokban jártas.

A két problémát leírom nagyvonalakban:

1). Lehallgatási anyaggal kapcsolatos:

Bírói engedély volt a telefonlehallgatásról és a titkos információgyűjtésről. Viszont a DVD nincs elektronikai úton hitelesítéssel ellátva.

Mivel jelenleg barátom jogerősen tölti szabadságvesztését a bíróság nem adja ki a hanganyaggal kapcsolatos iratokat, hogyan lehetne ezt megvizsgáltatni, mert ha ezeknek a papíroknak a hiánya alkalmas lenne egy felülvizsgálatra élni szeretnénk a lehetőséggel.Illetve Van-e olyan szervezet aki a lehallgatási anyagokkal foglalkozik esetleg ezekről szakvéleményt készít?

2). Kábítószer függőségi vizsgálat:

Tudomásom szerint a kábítószer függőségi vizsgálatot egy nemzetközileg előirt 21 pontú módszertani levél alapján vizsgálják meg, amit BNO 10 vizsgálatnak neveznek. Ebből döntik el a szakvéleményt kiállítok , hogy a vizsgált személy kábítószer függő-e vagy sem.

Az ügyben szerepel több szakértői vélemény is, volt amelyik a Fővárosban, volt amelyik Veszprémben vagy Győrben. Ebből egy szakértő függőnek állapította meg (Főváros) de a másik kettő viszont Nem (Győr, Veszprém)A Győri vizsgálat mindössze 20 percig tartott, alig volt pár kérdés és a vizsgálat véget is ért.A Győri szakvélemény nem felel meg a BNO 10 féle kötelező vizsgálatnak.

Ami fontos, az ügyben már jogerősen ítélet van de mindenféleképp elszeretnénk vinni felülvizsgálatra, és ebben kellene a segítség. Cél a perújrafelvétel a rengeteg eljárási hiba miatt.

Előre is Köszönöm segítségüket.