fiatalkorúak büntetőjoga + erkölcsi bizonyítványforrás főoldal vissza

Kovács_Béla_Sándor 2013.10.10. 15:09

OFFHa bárkinek joga van kíváncsiskodni, akkor milyen alapon akarod elvitatni a bunkósághoz való jogot? "Tudtommal ez egy nyilvános fórum..."Item: jogom van nem kijavítani a hibáidat.ON

fekete mamba 2013.10.10. 13:03

Tudtommal ez egy nyilvános fórum...:@

fekete mamba 2013.10.10. 13:02

"No ez az! Én nem szeretem arra pazarolni az időmet, hogy öncélú kíváncsiságot elégítsek ki."

Akkor talán ne írjon semmit... Miért ne foglalkoztathatná ilyesmi, akár csak úgy különösebb ok nélkül is? Miért kell bunkónak lenni? Egyébként ha rosszul írtam valamit, akkor azt legyen szíves pontosítani, és arra, hogy jól írtam-e vagy "igen" a válasz, vagy "nem", hogy lehet egy ennyire objektív, és pontosan leírt dolgot "hozzávetőleg" jól tudni???!!!

Kovács_Béla_Sándor 2013.10.10. 10:23

„a valóságot tartalmazza?”Hozzávetőleg.

Kovács_Béla_Sándor 2013.10.10. 10:19

OFF„Engem csak kíváncsiságból érdekel, ”No ez az! Én nem szeretem arra pazarolni az időmet, hogy öncélú kíváncsiságot elégítsek ki.ON

Pali64 (törölt felhasználó) 2013.10.09. 17:38

Sajnos ez a téma napjainkban elharapózódott kérdést/kérdéseket tettem fel.

Két ismerősömről van szó. Az ügy mint a kérdésben is írtam már bíróság előtt van.

Kedves Kovács_Béla_Sándor:Én magam tudom, hogy mit akarok. Akár ezt a 6 összetett kérdést külön-külön is feltehettem volna (10-12 kérdésben). Úgy gondoltam egyszerűbb így egyben összetett kérdésként feltenni.

Kedves Fekete mamba:A 16:46-os hozzászólásodban "hogy az ismerőse büntetlen előéletű, és úgy mellesleg kíváncsi, hogy mi van a visszaesőkkel" így van, az ismerőseim büntetlen előéletűek.

Engem csak kíváncsiságból érdekel, hogy "Ki a többszörös visszaeső és ki az erőszakos többszörös visszaeső?"

Mi a különbség: a próbaidőre bocsájtás és a szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztése valamint a szabadságvesztés részbeni felfüggesztés között?

Kedves Kovács_Béla_Sándor:Fekete mamba 14:32-es hozzászólásának alábbi része: "felfüggesztett esetén nem fog szerepelni az erkölcsijében, mert az itélet jogerőre emelkedésekor mentesül, ha öt évnél kevesebbet kap, akkor három évig, egyébként öt évig," a valóságot tartalmazza?

fekete mamba 2013.10.09. 16:46

Ja, meg Kozák Rajmund is, bár az talán "csak" halált okozó testi sértés volt...

fekete mamba 2013.10.09. 16:45

Ezt mondjuk én sem értem, hogy akkor most a kérdező ismerőse büntetlen előéletű, vagy visszaeső... Lehet, hogy úgy értette, hogy az ismerőse büntetlen előéletű, és úgy mellesleg kíváncsi, hogy mi van a visszaesőkkel? Ami a felfüggesztettet illeti, itt is nem az van, hogy fiatalkorúaknál lehet felfüggesztett olyanból is, amiből felnőtteknél biztosan nem? Tudtommal például Simek Kitti első fokon még gyilkosságért is felfüggesztettet kapott...

Kovács_Béla_Sándor 2013.10.09. 15:03

Én kavartam be a többszörös erőszakos visszaesővel? Onnan kezdve nem volt értelme a válaszadásnak, a kérdező maga sem tudja mit akar.

Jut eszembe: ha már ilyen okosan megválaszoltál, utána néznél annak is, hogyan lesz felfüggesztett egy kettőtől 11 évig terjedő szabadságvesztés büntetésből?

fekete mamba 2013.10.09. 14:32

"6. Erkölcsi? Te tényleg nagyon vicces vagy."

Miért nem lehet normálisan válaszolni a kérdésére, pedig Ön jogász? Válaszoljak neki én, pedig még csak diplomám sincs? Mert ahhoz, hogy valaki értelmesen válaszoljon erre a kérdésére, nem is kell diploma, csak kb. 5 perc utánanézni... (Tudtommal felfüggesztett esetén nem fog szerepelni az erkölcsijében, mert az itélet jogerőre emelkedésekor mentesül, ha öt évnél kevesebbet kap, akkor három évig, egyébként öt évig, de ha rosszul emlékszem, valaki javitson ki...

Kovács_Béla_Sándor 2013.10.09. 09:11

Na várjunk! Ha büntetlen előéletűek, akkor mi a fenének kevered ide a visszaesőket, pláne a többszörös visszaesőket?

Kovács_Béla_Sándor 2013.10.09. 09:10
Pali64 (törölt felhasználó) 2013.10.08. 23:52

Tisztelt Szakértők és Fórumozók!

Két büntetlen előéletű fiatalkorú (14-18) ellen eljárás indul. Az eljárás eljut a vádemelésig. Az eljárás megkezdése és a vádemelés között először előzetes letartóztatásban, majd házi őrizetben voltak.

Az eljárás mind a kettőjük esetében súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja és rablás bűntettének megalapozott gyanújával indult.A vádemelésben az egyikük ellen 1 rendbeli tettesként elkövetett súlyos testi sértés és 1 rendbeli tettesként elkövetett rablás bűntette miatt emelnek vádat, míg a másikuk elleni vádban 1 rendbeli tettesként elkövetett súlyos testi sértés és 1 rendbeli társtettesként elkövetett rablás bűntette szerepel.

1. Mennyit kaphat maximum? Ebbe az időbe bele számít-e az előzetes letartóztatásban és a házi őrizetbe töltött idő?

2. Ki a többszörös visszaeső és ki az erőszakos többszörös visszaeső? Hogyan befolyásolja ez a mindenkori ítéletet?

3. Kaphat-e bármilyen kedvezményt? (próbaidő, felfüggesztés, részbeni felfüggesztés, feltételes szabadlábra helyezés)

4. Mi a próbaidőre bocsájtás és a szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztése valamint a szabadságvesztés részbeni felfüggesztés közötti különbség? Melyik mennyi idő lehet?

5. A feltételes szabadlábra helyezhetőség és a szabadságvesztés részbeni felfüggesztése között mi a különbség? A feltételes szabadlábra helyezéshez minimum mennyit kell, hogy "leüljön"?

6. A jogerősen letöltendőre valamint felfüggesztett büntetést kap, az mennyi ideig szerepelhet az erkölcsi bizonyítványukba?

Köszönöm a segítségüket!