Rendőrségi eljárásforrás főoldal vissza

vadász1971 2013.11.06. 14:59

Tisztelt Agent Cooper!

Először is köszönöm a választ! Annyit még hagy kérdezzek meg ,hogy az említett iratokat-vádirat,megszüntetés- az ügyészség küldi ki vagy a bíróság??És mennyi ennek az átfutási ideje ,hogy valamelyik megérkezzen??

Agent Cooper 2013.11.06. 14:22

Kedves vadász1971!

Nem. Ha iratismertetés volt, akkor nem fejeződött be a nyomozás, hanem a nyomozóhatóság vádemelési javaslattal a nyomozási iratot az ügyészségnek megküldte. A vádirat lesz a következő, amit majd kap, nyomozást megszüntető határozatot csak abban az esetben, ha nem emelnek vádat.

Üdvözlettel: Agent Cooper

vadász1971 2013.11.06. 14:02

Tiszteletem!

A kérdésem a következő lenne:Ha a rendőrség megtartotta az iratismertetést és azon jelen volt a terhelt is,ettől függetlenül nem kéne kapnia a nyomozás befejezéséről határozatot ??

wers 2013.10.09. 12:03

„Egy ideje sárgán sem szabad áthajtani”

Így igaz, és mikor olvastam az újságban, másnap a sárga látványára jól belesatuztam, öröm volt hallani a bazinagy csattanást, ahogy a mögöttem jövő rátolt a zebrára. Viszont értelmet nyert, mire is jó a vonóhorog.

Később szembesítettek azzal az aprócska mondattal, a KRESZ-ben ott van a tiltó mondatok után, ha ez nem lehetséges, mihamarabb el kell hagyni a kereszteződést.

Tehát, ha azt látja a rendőr, hogy meg lehett volna állni, a sárgánál is büntethet.

Agent Cooper 2013.10.09. 11:37

Kedves bobo79!

Ebben az esetben feltehetően fotó is készült, és ez így tényleg nem lesz olcsó. A rendőr lehetőséget adott Önnek, hiszen megkérdezte: "Jó napot, tudja miért állítottam meg?" Sajnos nem a megfelelő választ kapta. "Azt hiszem, figyelmetlen voltam. " "Talán rosszul mértem fel a helyzetet." - vagy valami hasonló válasz esetén elképzelhető, hogy lehetőség lett volna helyszíni bírságra. Ugyanis a Szabálysértési törvény szerint: "Helyszíni intézkedés során a szabálysértés elkövetését elismerő személlyel szemben helyszíni bírság kiszabásának van helye."Ugyanis azzal Ön, hogy nem ismerte el a szabálysértést, ki is zárta magát a helyszíni bírság lehetőségéből.Biztos igaza van abban, hogy a sárgán hajtott át, de a fotó már valószínűleg akkor készült, amikor a gépjármű a kereszteződésben volt, és Ön nem láthatta, hogy a lámpa pirosra váltott. Sajnos rosszul mérte fel a helyzetet két alkalommal is, először, amikor a kereszteződésen áthajtott, másodszor pedig, amikor a rendőr megállította.Talán abban is igaza van, hogy az intézkedő lehetett volna empatikusabb is, de gondoljon abba bele, hogy több órán keresztül valaki autókat állít meg, elvárható-e tőle, hogy mindig jó fej legyen.Sajnos ezt hívják tanulópénznek, ezen már kár tovább töprengeni.

Üdvözlettel: Agent Cooper

bobo79 2013.10.08. 19:52

Elismerésre se adott lehetőséget, még a helyszínen mondta, hogy így több lesz a bírság, mondtam is, hogy akkor legyen helyszíni bírság de a rendőr közölte, hogy nem.

ObudaFan 2013.10.08. 18:15

Így látatlanban azért stratégiát nem mernék mondani, de nekem az a tapasztalatom, hogy önmagában az is segít sokszor, ha végigviszed az ügyet a bírósági tárgyalásig, de végig bűnbánóan, csak a szankció enyhítését kérve sanyarú helyzetedre tekintettel.

valaki19 2013.10.08. 10:36

El kellett volna ismerni, mert ha kiderül hogy a rendőrnek van igaza akkor a háromszorosát adják a bírságnak.

Kovács_Béla_Sándor 2013.10.07. 15:33

Egy ideje sárgán sem szabad áthajtani.

bobo79 2013.10.07. 14:34

Tisztelt Ügyvéd Úr/NŐ!Olyan problémám lenne, hogy én emlékezetem szerint sárgán, rendőr szerint piroson hajtottam át. Nem volt valami fair illetve korrekt a intézkedő biztosúr (nem akarom kritizálni hisz a munkáját végezte)Az alábbi párbeszéd zajlott le az első percben:Rendőr: Jónapot, tudja miért állítottam meg?Én: NemRendőr: Akkor nem ismeri el?Én: Mit?:|Rendőr: Rendben, akkor kérem az iratait, eljárást indítunk ön ellen.Ekkor már azt se tudtam, hogy mi történt, együttműködő voltam, ahogy illik egy igazoltatás során.Van a kereszteződésben térfigyelő kamera, amelyen elméletileg minden látszik (mai nap folyamán kaptam meg a levelet az eljárás elindításáról, amely tartalmaz egy olyan részletet, hogy nyilatkozhatok).Azonban szeretnék lépni az ügyben mihamarabb, hogy menthessem a menthetőt.Válaszát előre is köszönöm!Jelenleg 19 éves vagyok, tanulói jogviszonnyal. Idén végzek érettségi utáni szakképesítésen, és szeretném folytatni is a tanulmányaimat.Mivel enyhíthetném a helyzetemet?