ideiglenes rendszám elvételforrás főoldal vissza

r0li 2013.10.13. 13:19

De ha több szabálysértés is történt, olyan nincs, hogy az egyik szabálysértés esetén HB, a másikért meg külön feljelentés.Sárga rendszámot szeretik a magyar rendőrök, könnyű észrevenni.

Véleményem 2013.09.25. 23:11

wanderlust

A helyszíni bírságon mi áll pontosan? ( kétlem hogy erre kapott volna, "csak" 5 ezret )

Külföldi ideiglenes hatósági jelzés, csak abban az országban érvényes ahol kiadták.

Agent Cooper 2013.09.24. 03:04

Kedves wanderlust!

„Ilyenkor mi történik, én hogyan igazoljam más autójának a forgalomba helyezését?”Forgalmi másolatot nem tud kérni?„A megfizetett helyszíni bírságon felül számíthatok-e még egyéb bírságra?”Ebből a cselekményből nem, mivel az kettős értékelés lenne.

Üdvözlettel: Agent Cooper

wanderlust 2013.09.22. 19:18

Kicsit több mint egy hónapja érvényes, EU biztosítással kiváltott német ideiglenes rendszámmal (sárga szélű 5 napos) jöttem haza, de Magyarország területén megállított a rendőr és elvette azt a hozzá tartozó forgalmival együtt.

Az intézkedő rendőr azt mondta hogy nekik "ki van adva" hogy el kell venniük az 5 napos német rendszámokat.Azt mondta hogy ez szabálysértés, 5000 ft-os helyszíni bírság csekket kaptam plusz a kiszabásról nyomtatvány másolatot. Ezen az áll hogy érvénytelen hatósági jelzéssel közlekedtem.

A napokban kaptam egy idézést a helyi járási hivatal okmányirodájából hogy jelenjek meg és igazoljam a jármű magyarországi forgalomba helyezésének megtörténtét. Itt már egy feljelentés szám szerepel indoklásként, amit nem értek hiszen elvileg én helyszíni bírságot kaptam, és ezt is írtam alá.

Az autó nem az enyém, más kérésére hoztam. Az ideiglenes rendszám papírján az én nevem szerepelt mivel én váltottam ki, én is vezettem hogy biztosan érvényes legyen a biztosítás. Az autót a tulajdonosa magyar forgalomba helyezte ezután néhány nappal.

Ilyenkor mi történik, én hogyan igazoljam más autójának a forgalomba helyezését? Alvázszám alapján simán utánakereshetnének és láthatnák hogy ez megtörtént már.A megfizetett helyszíni bírságon felül számíthatok-e még egyéb bírságra?