magánlaksértésforrás főoldal vissza

Pici78 2017.07.08. 14:26

Bocsánat, most nézem, csak két év telt el az eset óta.

Pici78 2017.07.08. 14:24

Tegnap három év kőkemény nyomozás után végre megvolt az első tárgyalási nap. Sajnálatos módon kb 20 percet késtem. A bírónő akkorra már hazaküldött mindenkit. Volt, aki el sem jött, jól tette. Én bekopogtam a tárgyalóterembe és közöltem: Elnézést kérek bírónő a késésért, de szarnom kellett. Röhögött, de a bíróság még gondolkodik, hogy újabb elmedokit rendeljen-e ki. A rendőrség által kirendelt egyébként azt írta, hogy beszámítható vagyok, de paranoiás? Még azt is kitalálják a végén, hogy a cigányt is csak álmodtam....Tóth Tamás nevű rendőr papíton nem is létezik, egész más nevek vannak. Szívből kivánom nekik, hogy egész nyáron járjanak hozzájuk a cigányok "szarni".

Pici78 2017.01.26. 16:33

2015. aug 21-én állítólag azt mondtam egy rendőrnek, hogy fa...szopó. Tényleg, ezt a szót úgy kell írni, mint az ésszerűt helyesen, hogy fasszopó, vagy mint egy összetett szót normálisan: faszszopó. Majd kiderül a vádiratból, ha vádat emelnek. Már voltam dilidokinál, ha kideríti, hogy nem vagyok beszámítható, akkor nem emelnek vádat... Most eszembe jutott egy dal az Egészséges fejbőr zenekartól. Kicsit átköltve: Ki a faszom az a Tóth Tamás, ki a faszom az a Tóth Tamás? ÓÓÓÓ egy f.. szopó! Egyébként én nem emlékszem arra, hogy ilyet mondtam volna, de ha egy rendőr állítja.... akkor a valóságtartalomhoz kétség nem fér.

Hány évet kaphatok becsületsértésért? Azért ide irok, mert az előzmények ebben a fórumban vannak!

Pici78 2015.08.23. 13:01

Krigi

"vele soha semmit nem csináltak"

Ezt honnan tudod? Téged nem biztos, hogy értesítenek, ha a szomszédoddal szemben eljárást indítanak.

Ezek szerint neked is vannak "szomszédaid"? Te is itt lax a XX.-ban? Vajon mi lehet az oka ennek a "minden ok nélkül ordibáló, zaklató szomszédnak"? Erre keresem a választ évek óta! Engem is nagyon zavar és bosszant! Írhatsz ide is nekem, ha válaszolsz: kovacserika@citromail.hu

Krigi 2015.08.22. 12:29

"idegből üvöltök, akkor már rögtön megy a csendháborítás szabálysértés"

Ez azért érdekes, mert párszor mi is hívtunk rendőröket zaklató szomszéd miatt, aki ordibál minden ok nélkül velünk... vele soha semmit nem csináltak.

Pici78 2015.08.22. 12:22

XX.kerület

A nem intézkedő rendőr sem az igazolványszámát, sem a rendfokozatát nem közölte kérdésre, csak a nevét Tóth Tamás. A másik rendőr meg azt mondta, hogy nem a kerülethez tartozik. Nevetséges jogállam ez, komolyan mondom!

De ha arról van szó, hogy ellenem eljárjanak, mert idegből üvöltök, akkor már rögtön megy a csendháborítás szabálysértés. De tényleg azt hiszik, hogy ki is fogom fizetni? Múlkor is inkább leültem Pálhalmán, most is le fogom.

Azt nem nézik, hogy miért üvölt a cigánybűnözés áldozata, csak azt, hogy jól megbüntessék. 10e Ft-ot se fizetek ezeknek, inkább megyek egy napot nyaralni. Reggel bemegyek, másnap reggel már jövök is ki. Ennyi. Mondjuk itt én is mulasztottam, mert a határozat ellen nem éltem panasszal, pedig a Bíróság legrosszabb esetben is csak helybenhagyja az határozatot. De már irogatni sincs kedvem, inkább megyek elzárásra, két napos "továbbképzésre". Ott is sok érdekes dolgot lát az ember....

Pici78 2015.08.22. 11:48

Bea12006-ba költöztem ide, azóta nagyon sokszor voltak kint a rendőrök. Tehát valószínűleg ismernek. Patkány szomszédaim mind cigányok, 2007 óta zaklatnak, de úgy, hogy közben összeállnak ellenem, mint a szar, és hamis tanúk ellenem. Azzal vádolnak, hogy én zaklatom őket. Holott ők szólnak hozzám, én max. visszaszólok, de interakciót soha nem kezdeményezek velük. És ahhoz képest, hogy elvileg rettegnek tőlem, hogy leszúrom őket, még bejön a lakásomba is? De komolyan, az idióta rendőrökön meg ügyészeken kívül még ki az, aki ezt be is veszi? Mégis én ültem a vádlottak padján évek óta, számtalan eljárást kezdeményeztek ellenem, hamis tanúkkal. Olyan csövesek, cigányok tanúskodtak ellenem, akik azóta már az utcán élnek, kukákból guberálnak. És ezek hazugságainak van súlya a bíróságon, ez teljesen elképesztő. Legutóbb azért mentettek fel a zaklatás vádja alól, mert az igazságügyi elmeszakértő leírta, hogy nem voltam beszámítható, amikor azt mondtam az engem fenyegető cigánynak, hogy leszúrom, ha a közelembe jön. Tehát már az önvédelemhez sincs jogom? Ők persze másként adták elő a történetet, arról szó sem volt, hogy ők fenyegetnek engem. Most elvileg valami eljárás van folyamatban ellenem, hogy gondnokság alá helyeznek. Gondolom, a felmentés miatt? Fogalmam sincs, de az tudom, hogy itt valami nagyon nincs rendben.

Szóval, elvileg "ismernek" a rendőrök, csak sajnos a cigányok által festett képet ismerik rólam. Ami ugyancsak nem fedi a valóságot.

Obudafan, KrigiKöszönöm a jogi infókat!

Krigi 2015.08.22. 10:07

Pici, rendőri intézkedés kifogásolásával 8 napon belül lehet élni a Független Rendészeti Panasztestületnél vagy 30 napon belül a rendőrkapitányság vezetőjénél! (Véletlen nem dél-budapesti kerületben történt?!)

Bea1 2015.08.22. 09:13

pici, ismertek már régebbről a rendőrök?

ObudaFan 2015.08.22. 08:09

„Szerintetek melyik lehet alkalmas a becsületsértés megállapítására?”

Az első biztosan, esetleg a második is.

ObudaFan 2015.08.22. 08:07

„ha valaki nem erőszakkal, fenyegetéssel, hivatalos eljárás színlelésével megy be másnak a magánlakásába, csak simán besétál, akkor az semmi? ”

Magánlaksértés szabálysértése.

Pici78 2015.08.22. 00:33

Ezek szerint magánlaksértés nem történt?

Remélem, hogy becsületsértés sem, mert az "intézkedő járőr" ezért akar engem feljelenteni. Remélem, neki is csak annyi jogorvoslata lesz, hogy bekap egy nyugtatót. Ugyanis, amikor kezdtem neki ecsetelni a történteket, akkor annyit láttam, hogy folyamatosan a szám elé tolja a szolgálati telefonját. Gondoltam is milyen jó, hogy legalább más is hallja, amit mondok. egyszer csak röhögve belemondta a szolgálati telefonjába, hogy "Hallgad Enikő, mint a régi szép időkben!" Tehát ezek jóket röhögnek ezen az egészen. Erre én megkérdeztem tőle, hogy ki ez az Enikő? Őt baszod? (kiváncsi alaptermészetem van). Most vagy ezért akarja a magánindítványát előterjeszteni, vagy azért, mert azt mondta, hogy zavart vagyok, erre én azt mondtam neki, hogy én is elmegyek anyádhoz, kopogás nélkül benyitok hozzá, és amikor összetalálkozik velem a lakásában, majd közlöm vele, hogy szarni jöttem! de csak azért, mert kiváncsi vagyok, anyád vajon zavart lesz-e?Szerintetek melyik lehet alkalmas a becsületsértés megállapítására?

Bea1 2015.08.21. 20:39

aztán történt-e tulipántaposás?

Bori Bori 2015.08.21. 18:55

Idegállapotba vagyok Maunika!

Kelvin (törölt felhasználó) 2015.08.21. 16:37

Az első hozzászólásodban azt írod, hogy a párod vette észre, a másodikban a párodról egy szó sincs, gyenge magyar nőként jellemzed magad.

A két hozzászólásban részemről jelentős eltérés van, továbbá az itt leírt reakciód nem az a "tipikus gyenge magyar nő" mentalitás. Személyiségzavarról hallottál-e már? Neked milyen típusú van? Ha nincs, akkor miért tagadod? :)

Bea1 2015.08.21. 16:37

hát... téged most egy nagydolog dühített fel. hozzáteszem, jogosan...

Pici78 2015.08.21. 16:16

KBS

Ez aztán a jogi segítségnyújtás. Szerencsére nem érdekel, mert lepereg rólam.

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik.Winston Churchill

Pici78 2015.08.21. 16:13

Kelvin

Nem fogyott el a nyugtató, mert nincs is itthon, nem szorulok rá. Te mit szólnál hozzá, ha benyitnék hozzád és közölném veled a lakásodban állva, hogy "Jöttem szarni"?

Bea1 2015.08.21. 15:28

nos, mint látja, a jogi fórumon is vannak problémák. A legegyszerűbb, hogy mindíg kulcsra kell zárni az ajtót, sajna, így utólag nem tud tenni semmit.

Kelvin (törölt felhasználó) 2015.08.21. 14:37

Pici78: elfogyott otthon a nyugtató?

Kovács_Béla_Sándor 2015.08.21. 14:04

Biztosabban kellene zárni az irodákat az ilyen hosszú hétvégéken a zárt intézetekben. (És az se ártana, ha jelszavaznák a számítógépeket meg az internetes kapcsolatot.)

Pici78 2015.08.21. 13:51

DNS vizsgálat? Persze, csak hogy az álomvilágban élők is képben legyenek: évekkel ezelőtt leköptek a cigányok, Kértem a rendőrséget, hogy a szemüvegemen lévő nyálról vegyenek dns mintát a bizonyítás végett. kiröhögtek, és közölték, hogy 1 millió forintba kerül egy dns vizsgálat. Tehát az hogy engem leköpdösnek, arra a rendőrség szó szerint ezt mondta: "nem történt semmi" Erre én közöltem a rendőrrel, hogy most ezért arcul köpöm, mert úgyse történik semmi. Erre ő közölte velem, hogy az "hivatalos személy elleni erőszak". dettó cigány attitűd: amikor kötelességeiket kellene tenniük, akkor nem csinálnak semmit, amikor a jogaikról van szó, akkor mindent megtesznek. Én, akinek az adóforintjaiból is élnek, akit elvileg "szolgálnak és védenek", le se vagyok szarva. Az orbánnak amikor eltűnt a mobiltelefonja a lányának a lagziján, akkor nem okozott gondot, hogy mennyibe kerül egy dns-vizsgálat.

Pici78 2015.08.21. 13:41

Nem jelenik meg a hozzászólásom.

Pici78 2015.08.21. 13:23

Kérdés: ha valaki nem erőszakkal, fenyegetéssel, hivatalos eljárás színlelésével megy be másnak a magánlakásába, csak simán besétál, akkor az semmi? Most megint ellenem indítanak eljárást ezek a patkány rendőrök, ezek nem szégyenlik magukat? Az udvar, ahol lakom, én vagyok a legutolsó, harmadik lakás. Érdekes, nem az elsőbe és nem is a másodikba ment be szarni a cigány, mert ott szintén cigányok laknak. Ide jött hozzám, a leghátsóba szarni, mert én egy gyenge magyar nő vagyok, könnyű préda a büdös cigánynak. Évek alatt nyaranta nem egy dolog tűnt már el a lakásomból. A besurranó cigány tolvajokat miért nem üldözi a rendőrség?

Bea1 2015.08.21. 13:13

párod körme alatt nem maradt egy kis dns ahogy rángatta?


Pici78 2015.08.21. 13:09

Ma reggel bejött egy cigány a lakásomba. Az ajtó nem volt kulcsra zárva, párom a hátsó udvarban tartózkodott. Hallotta, hogy nyílik az ajtó (nyikorog), előrejött, mert azt hitte, felébredtem. Egy cigány állt az előtérben, teljes terjedelmével. Az ajtó kilincsre volt csukva, tehát kopogás nélkül lenyomta a kilincset és bejött a lakásba. Párom, amikor meglátta, kirángatta, a cigány azt mondta, hogy szarnia kell. Sajnos én még az ágyban voltam, éntőlem kapott volna a patkány, párom csak kirángatta meg elzavarta. Rendőröket én hívtam ki, mert szerintem ez elfogadhatatlan. Rendőr szerint én zavart vagyok és kihívta rám a mentőket. A mentősök nem vittek el. Szerintük nem indokolt az elvitelem. A rendőr, miközben én kiakadva előadtam a tényállást, a szolgálati telefonját a szám elő tartotta, és ezt mondta bele: "Hallgasd Enikő, mint a régi szép időkben!" Kértem, hogy tegyen lépéseket az elkövető beazonosítására és elfogására, felelősségre vonására, de nem volt hajlandó ujjlenyomatot venni a kilincsről. Most megyek a kapitányságra, sanszos, hogy nem veszik fel a feljelentést (erre is volt már példa) A rendőr szerint én becsületsértés követtem el, mert szóvá tettem ezt az "enikő hallgasd mint a régi szép időkben" mondatát. Megkérdeztem tőle, hogy anyád is zavart lenne, ha kopogás nélkül rányitnék és közölném vele, hogy szarni jöttem?

folyami géb 2015.07.30. 10:47

Hát - gondold végig, biztos az előszobából történt a szóváltás? Nem a küszöbön álltál, és onnan történt az egész? :)

A magánlaksértés egyéébként is csak bizonyos elkövetési körülmények mellett bűncselekmény. Ezek közül - a leírás alapján - a fenyegetéssel való bennmaradás jöhet szóba. Viszont akkor rögtön adódik az a kérdés, hogyan jutott be a lakásba? Ha ott volt fenyegetés, akkor az is lehet magánlaksértés vétsége.

Egyébként legfeljebb szabéélysértésről lehet szó.

Azért nem lepődnék meg, ha a másik fél sztorija - ténybelileg - kissé elréne a leírásodtól. Ez a gyanúsítás közlésekor kiderül.

powermen 2015.07.29. 22:10

Délelőtt szóbeli érettségiztem,utánna ünnepeltünk, nem jellemző a sörözés rám.

groszfater@gmail.com 2015.07.29. 22:06

igyál néhány sört mielőtt a rendőrségre mész, hátha sikerül ott is keménykedned...

powermen 2015.07.29. 22:01

Kedves Fórumozók!

Szeretnék kérdezni én is. Panel lakásban a szomszédhoz bementem egész délután ajtócsapkodás, gyerekbömbölés volt, meguntam gondoltam szólok nekik, hiszen minden neszre amit mi csinálunk felhívják a közös képviselőnket. Egy huszonpár éves csaj lakik ott 2 gyerekkel, éppen a harmadikat várja az aktuális palimadártól. Pár óra zajongás után meguntam bekopogtam, megálltam az ajtóban elmondtam a panaszom, amire a háttérből az aktuális pasas elég agresszívan elküldött a fenébe, foglalkozz magaddal címszóval. Pár üveg sör volt bennem, így belépptem az előszobába és onnan folytatódott a szóváltás, ami nem fajult tetlegességig. Pár nap múlva találkoztunk a lépcsőházban elnézést kértem azért hogy bementem hozzá, azt mondta semmi gond. Ma felkeresett egy rendőr, hogy holnap menjek be kihallgatásra magánlaksértés végett. Valljam magam bűnösnek, vagy tagadjam? Vagy esetleg ne is nyilatkozzak.

Fabyen82 2015.03.15. 22:46

Értem, köszönöm!

folyami géb 2015.03.15. 07:27

Az első válasz a helyes: azért, mert nem lakott ott. Sem a tulajdonviszonyoknak nincs jelentősége ebből a szempontból, a bejelentésnek meg pláne nem. A magánlaksértés kizárólag a tényleges lakhatási viszonyoktól függ.

Fabyen82 2015.03.15. 00:11

Köszi, de nem nagyon értjük, hogy a saját házába bemegy (udvarába, nem is a házba), akkor az miért szabálysértés? Mert nem lakik ott éppen? Vagy mert nincs oda bejelentve?

folyami géb 2015.03.13. 15:47

Pont ezért kérdeztem. Így némi pézbírság.(Ö. T. vagyok, csak máshonnan léptem be).

Fabyen82 2015.03.13. 13:09

A rendőrségi papíron szabálysértést írnak.

Fabyen82 2015.03.13. 13:09

A mi esetünkben ez délután 5 órakor történt. Igaz, tél lévén már erősen sötétedett, de ez nyilván nem éjszaka.

Immaculata (törölt felhasználó) 2015.03.13. 12:20

:) Nem mindegy, hogy szabálysértés, vagy bűncselekmény.

groszfater@gmail.com 2015.03.13. 08:47

Hogy érted az éjszakát 22-6 óra között vagy sötét volt-eaz elkövetés idején ?

Öreg Tölgy 2015.03.13. 07:35

Éjszaka történt az eset?

Fabyen82 2015.03.12. 22:12

Kedves Fórumozók!

A párom tavaly decemberben bement a volt élettársával közös tulajdonban levő házba (csak az udvarra), mert néhány,még ott maradt holmiját el akarta hozni a garázsból. Telefonon kérte, hogy nyissa ki az ajtót, de mivel nem engedte be, átmászott a kapun, belülről nyitható az ajtó. A garázs nincs zárva. Ma kaptunk egy idézést, magánlaksértés miatt. Ez annak minősül e, ha igen, mi a várható büntetése?A párom már nem oda van bejelentbe.

Zsebika 2013.09.07. 17:53

Tisztelt Kovács Béla Sándor!Kérem a válaszát fejtse ki, ha lenne rá ideje, mert nagyon szeretném ha túl lennék az egészen, de most már olyan kelepcébe csalt, hogy nem tudom hogy mászok ki belőle, mert eszem ágába nincs a holmiját megtartani, de nem tudom miket hordott ide, azt sem mit vitt el.

Zsebika 2013.09.07. 17:47

Tisztelt Kovács Béla Sándor!Kérem a válaszát fejtse ki, ha lenne rá ideje, mert nagyon szeretném ha túl lennék az egészen, de most már olyan kelepcébe csalt, hogy nem tudom hogy mászok ki belőle, mert eszem ágába nincs a holmiját megtartani, de nem tudom miket hordott ide, azt sem mit vitt el.

Zsebika 2013.09.06. 18:40

Nincs bejelentve, nem is volt soha, és nem is volt kulcsa sem a lakáshoz, sem a kapcsolatunk nem volt ennyire bizalmas. Csak szüksége volt a segítségemre, ehhez hozott be pár saját dolgát, de amikor már nem kellett neki segítség,és részegen randalírozott ott, gondolta az éj leple alatt kihurcolkodik. Mint később kiderült, évekig bejárt lopott kulccsal tudtom nélkül az otthonomba.

Kovács_Béla_Sándor 2013.09.05. 20:33

Pedig te kérdezted:„tényleg tűrnöm kell ezt illetve a szigetelés karbantartásnak minösül??”

Kovács_Béla_Sándor 2013.09.05. 20:24

Tényleg. (Nem, de ez teljesen mindegy.)

Kovács_Béla_Sándor 2013.09.05. 16:54

Nem a bejelentés az elhatároló körülmény. Hanem a birtoklás ténye. Ha együtt laktak, akkor nem a volt élettárs követett el magánlaksértést, hanem a kérdező birtokháborítást.

Véleményem 2013.09.05. 16:33

Ha egy lakcímen laknak, egyformán hozzá férnek a dolgaikhoz és a lakáshoz. Így is eltud követni magánlaksértést?

AZ illető mondjuk oda van bejelentve, ott lakik, vannak saját tulajdonú dolgai ott, akkor azt miért ne vihetné el amikor akarja?

Kovács_Béla_Sándor 2013.09.05. 16:19

Mintha azon múlna.

Véleményem 2013.09.05. 16:07

Egy lakcímre vagytok bejelentve?

Zsebika 2013.09.02. 19:13

Barátom a kapcsolatunkat úgy akarta megszakítani, hogy az otthonomba hozott holmiját az éj leple alatt, vagy nappal, de zárt területről, akkor amikor nem tartózkodott itthon senki, vitte el. Miután felhívtam a figyelmét arra, hogy ez magánlaksértés,hallgatott heteken keresztül. Azóta folyamatosan azzal vádol társaságban és mindenhol, hogy elloptam a dolgait, és a lehető leg- trágárabb szavakkal illet.Ha szándékomban áll is odaadni a tulajdonát, tehetek-e feljelentést magánlaksértés miatt?