Tudtok valami okosat az ügyben?forrás főoldal vissza

Nick Name 2004.12.28. 18:48

zurben,

ha te tényleg büntetlen vagy, ezért biztos nem fogsz végrehajtandó szabadságvesztést kapni.

ildikó31 2004.12.28. 16:08

zurben!jelenleg még nem kaptam meg az emailt, legközelebb csak hétfőn leszek gépközelben. Addig is B.U.É.K!

zurben 2004.12.28. 13:22

Kedves Ildikó31!Köszönöm, hogy reagáltál a segítségkérésemre. További leírást az e-mailedre küldtem.

Köszönettel: zurben

ildikó31 2004.12.28. 08:14

zurben!Amint olvastam már vádat emeltek az ügyben! Miért csak most kérdezel? Nagyon fontos , hogy ilyen ügyekben legyen védőd a rendőrségi kihallgatások alkalmával. Persze gondolom, hogy tanúként idéztek be többször is a rendőrségre és csak a rendőrségi szakasz végére lettél gyanúsított!Hogy mit lehet tenni? Az attól függ, hogy a rendőrségi kihallgatások alkalmával miket mondtál, ebben a szakban azt kellett volna bizonyítani, hogy megfenyegettek, és úgy vettek rá erre az egészre. Most már bírói szakban nem igazán lehet semmit tenni! Nem ismerem a vallomásodat! Ugyan ezt amit ide leírtál elmondtad a rendőröknek is? A „hitelezőidet” nem idézték be?

zurben 2004.12.27. 22:05

A problémám elég szerteágazó, így a végéről kezdem. Megkaptam a vádiratot, melyben engem és a páromat a Btk. 318.§. /1/ bek. és a /4/ bek. a./ pontja szerint vádolnak csalás bűntettével, továbbá Btk. 276.§ magánokirat-hamisítással. Én még bűntetlen előélettel rendelkezem, de a társam nem. Neki van 8 hónap 2 évre felfüggesztve.

A lényeg az, hogy tartozásom volt, amit nem tudtam megadni és "rábírtak" egy roncs autóra történő hitelfelvételre. Persze ők intéztek mindent, nekem csak alá írni kellett, ők meg eltették a pénzt, amit az autóra kiadott a bank. Mondták, hogy "szabaduljak "meg a roncstól, de nem akartam törvénysértő módon eljárni, a törlesztést pedig nem tudtam fizetni, ami miatt az autót követeli a bank, de az nincs! a többit gondolhatjátok. Hozzájön még az is, hogy a hitelhez munkáltatói kellett, amit a társam haverja adott, de nem emlékszem ki töltötte ki, mert sürgősen oda kellett adni a "fenyegetőimnek". Persze most ők fognak tanúskodni ellenünk a bíróságon!

Az indítványban mindkettőnknek börtönbüntetést és közügyektől eltiltást javasolnak. Nem tudom mit tegyek???? sajnos csúnyán átvertek!! Ha valaki ért hozzá, kérem segítsen!