büntethető e?forrás főoldal vissza

ObudaFan 2013.08.20. 23:37

Attól függ. Visszaeső a szándékos bűncselekmény elkövetője, ha korábban szándékos bűncselekmény miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték, és a büntetés kitöltésétől vagy végrehajthatósága megszűnésétől az újabb bűncselekmény elkövetéséig három év még nem telt el.Hogy a nálad levő bizonyítékok mire elegendőek, azt egészen biztosan senki nem fogja interneten keresztül megítélni.

mary25 2013.08.18. 18:07

Üdvözlöm!Az elévülési időt a 3 év börtön büntetése utáni időszakra értettem.Akkor nagyon sok minden volt az ítéletében.Zsarolás,okirat hamisítás,lopás,csalás,garázdaság testi sértés.Azt szerettem volna tudni hogy ha most feljelenteném,hogy a volt munkahelyünkön üzemanyagot és egyéb dolgokat ellopott vissza esőnek számítana e mivel 2008 ban szabadult.A bizonyítékokról csak annyit szeretnék kérdezni hogy a volt munkahelyen is jelenleg számszerűsítik hogy mekkora kárt okozott 2 év alatt ha ezzel és egy fényképpel a mobilhűtőről bemegyek feljelentést tenni az elegendő?

ObudaFan 2013.08.16. 12:24

Van elévülési ideje, hogy mennyi, az attól függ, hogy mekkora értéket lopott el.Azt, hogy milyen bizonyítékok vannak, innen hogy mondaná meg bárki ez alapján a kérdés alapján?

mary25 2013.08.15. 23:24

Üdvözlöm!Érdeklődni szeretnék hogy mit tudok tenni annak érdekében hogy most már csak volt párom ( 2 hónapja elköltözött)ellen feljelentést tegyek mert annál a cégnél ahol én dolgoztam 12 évig kiderült hogy rendszeresen lopta az üzemanyagot elég nagy mennyiségben több százezer forint értékben.Engem folyamatosan fenyegetett hogy el ne áruljam mert akkor vissza kerül a börtönbe.Ő 3 évet ült összbüntetésbe lopás csalás zsarolás garázdaság okirat hamisítás és testi sértés miatt!2008 október 23.-án szabadult.Sajnos a volt főnökömnek is mindig "beszólt"így a munkahelyem is megszűnt 12 év után.Sikerült hamar elhelyezkednem tavaly szeptemberben de ő oda is utánam jött dolgozni ahonnan ismét lopott 160 ezres tablettot és mobilhűtőket!!!Egyszerűen folyamatosan hazudott nekem.2 és fél évig éltünk együtt az én és két kiskorú gyermekem tartózkodási helyén.Kérdésem az lenne hogy van e az ő büntetéseinek egyáltalán elévülési ideje mert midig azzal fenyeget hogy mindjárt itt van október 23.-a és akkor kicsinál mindenkit! Továbbá azt szeretném kérdezni hogy tudok e valamit tenni hogy megkapja ezért a rengeteg lopásért és fenyegetésért a büntetését ha igen mivel tudom bizonyítani? Köszönöm a segítséget.