Rokon kitiltása a lakásból, ápolandó mellőlforrás főoldal vissza

Gabicsek 2013.07.29. 23:31

A tulaj pedig nem tudja elküldeni a lakásból a nagynénit. Kötve hiszem egyébként, hogy a nagynéni azért törne össze a lakásban ezt-azt, amit feltehetően a mama használ, mert a tulajjal összeveszett.Mama pedig gondolom nem akarja a lakásból kitiltani azt, aki őt ápolja.Tehát, röviden és velősen: Tulaj nem tilthatja ki, csak a mama, aki a haszonélvező. Ő meg gondolom nem akarja.

Egyjogász 2013.07.29. 14:32

Nekem a kérdésedből az nem derül ki, hogy úgy egyébként mit tervezel a mamával arra az esetre, ha az őt ápoló lányát kitiltathatnád a lakásból?

Azt nem akarod, hogy aki ápolja bemenjen a lakásba, de te sem akarod ápolni. Vagy fizetsz neki ápolónőt havi 2-300 ezerért?

luck-666 2013.07.29. 13:28

pedig érthető,a haszonélvező azt enged be a lakásba akit akar,ez ellen a tulajdonos nem tehet semmit"Értelem szerűen mi az ellenkezője? Az, hogy azt nem enged be, akit akar"

"A kérdésem pedig az lenne, hogy: ki lehet-e tiltani valamilyen módon a nagynénit a lakásból, annak ellenére, hogy a mama ápolásra szorul?",

Nem,ha a mama (a haszonélvező) beengedi

Hegi88 2013.07.29. 12:03

Nem teljesen egyértelmű, amit leírtál.

„azt enged be a lakásba akit akar, értelemszerűen ennek ellenkezője is igaz...”

Értelem szerűen mi az ellenkezője? Az, hogy azt nem enged be, akit akar vagy az, hogy a tulajdonos azt enged be, akit akar? Netán azt, hogy a tulaj azt tilt ki, akit akar?

Ezt a részt sem értem igazán:

„vagy a tulajdonos marad kívül az ajtón vagy a nagynéni marad ellátás nélkül...”

A nagynéni nem szorul ellátásra, a mama az, akit a nagynéni ápol.

„A néninek bizonyára van valamilyen telefon a kezében...”

Milyen nénire gondolsz? A mamára, vagy a nagynénire?

monalisa1 2013.07.29. 11:00

A haszonélvezettel rendelkező azt enged be a lakásba akit akar, értelemszerűen ennek ellenkezője is igaz - még akkor is ha ápolásra, gondozásra szoruló.

Tessék eldönteni: vagy a tulajdonos marad kívül azajtón vagy a nagynéni marad ellátás nélkül...

A néninek bizonyára van valamilyen telefon a kezében, "cirkusz" esetén tud segítséget kérni az önkormányzattól, netán a rendőrségtől.

Hegi88 2013.07.28. 23:19

Kedves Fórumozók!

A helyzet - úgy gondolom - igen sajátos, ezért jó címet sem igazán sikerült találnom.

A helyzet a következő:

Van egy lakás, egy tulajdonossal (továbbiakban tulaj), és egy ápolásra szoruló haszonélvezővel, aki a tulaj nagyanyja, (továbbiakban mama). A haszonélvezőt otthonában ápolja a tulaj nagynénje, mama egyetlen élő gyermeke (továbbiakban nagynéni).

A nagynéninek bejárása van a lakásba, hogy a mamát ápolni tudja. A nagynéni nem lakik ott, csak napi rendszerességgel átjár ápolni)

A nagynéni, és a tulaj között több szóváltás is volt, és a nagynéni - többek között - a bútorzat, ablakok, értéktárgyak összetörésével, rongálásával is fenyegetőzött már.

A tulaj nem ebben az ingatlanban lakik, így félő, hogy a nagynéni előbb-utóbb valóra is váltja fenyegetését.

Ezért szeretné a tulaj, valamilyen módon, eltávolítani a nagynénit a lakásból. Ugyanakkor a tulajnak nem áll módjában ápolni a haszonélvezőt.

A kérdésem pedig az lenne, hogy: ki lehet-e tiltani valamilyen módon a nagynénit a lakásból, annak ellenére, hogy a mama ápolásra szorul?