gyanusítottból / vádlottból feljelentő ?forrás főoldal vissza

ObudaFan 2013.07.25. 14:35

Azzal tudsz bármit is kezdeni, ha hamisan megvádolt. Mással nem.

Kovács_Béla_Sándor 2013.07.25. 13:39

Ugyan.

pa57 2013.07.25. 12:30

Köszönöm. A többi lentebbi kérdésemre is, ha valaki tudna válaszolni, megköszönném. Kérdés még : ha egy tárgyaláson többször tettesnek nevez valakit a feljelentő, vagy ha be nem bizonyított, állítólag megtörtént cselekedetekről úgy beszél, mintha tény lenne a megtörténés és hogy az általa feljeelntett illető elkövette, szóval az ilyen kijelentések jogilag támadhatóak ? Ezeket bele lehet írni az új ügyben a feljelentésbe ? Mert úgy tudom, nem vádolható senki bcs-nyel se, szóval tettesnek se lehet hívni, ha/amíg nem ítélik el.

ObudaFan 2013.07.25. 07:35

Ha egyértelműen bizonyítható, hogy a feljelentő hazudott, akkor hamis vád miatt feljelentést is lehet tenni és kártérítési pert is lehet indítani.

pa57 2013.07.25. 06:10

Egyébként meddig tartják meg az ügyek nyomozati anyagát ? Vagy örökre benne maradnak a rendőrségi számítógépes rendszerben ? Gondolom, az ügyészségeknek és bíróságoknak csak papíralapon van meg, és egy idő után selejtezik.

pa57 2013.07.25. 04:25

Milyen lehetőségei vannak egy korábbi gyanusítottnak/ felmentett vádlottnak a korábbi feljelentőinek a feljelentésére ? Polgári peres, bírósági feljelentés vagy rendőrségi feljelentés ?

Ha egyértelműen bizonyítható pl. a hazugság a tanúvallomásukban ?

Ha feljelentést tesz ellenük, amiatt az ügy miatt, amivel feljeelntették, az új ügyhöz oda kell majd adni az ellene indított ügy iratanyagát a rendőrségnek kinyomtatva vagy csak beleírnia a számát a feljelentésébe és megvan a rendőrség számítógépes rendszerében az egész, és azt majd az ügyével foglalkozó rendőr átolvassa ?

Vagy nem is fognak az előző üggyel foglalkozni, csak írja le, hogy mi történt és milyen sérelmei vannak a feljelentővel szemben és csak azt a pár lapot/tanúvallomás-részt/jegyzőkönyvet..stb. csatolja mellé ?