Körözött mobiltelefon leadása a rendőrségenforrás főoldal vissza

Andrej81 2013.07.24. 10:20

Kedves Agent Cooper!

Köszönöm válaszát! Nagyon hasznos - akkor ki fogom venni.

Igyekszem együttműködni a rendőrséggel - tegnap este előkerestem a levelezésem és az aukció linkjét és próbáltam ma elérni az adott kapitányságon a hölgyet, hogy ha ad email címet, akkor szívesen átküldeném neki digitális formátumú bizonyítékként szolgáló dolgokat - tekintettel arra, hogy más városban vagyok és most próbálnak az én városomban kihallgatást szervezni nekem.

Persze attól még gondolom, hogy be kell majd mennem a papírforma miatt is, de legalább tud dolgozni az ügyön addig is. Más kérdés, hogy azóta sem reagáltak a megkeresésemre..

Agent Cooper 2013.07.24. 10:02

Kedves Andrej81!

Ne aggódjon, nyugodtan vegye ki a saját kijelzőjét, ha nincs meg a régi, akkor azt úgysem tudja leadni. A kihallgatásra meg mindenképpen vigye magával azokat a dokumentumokat, amelyek alátámasztják, hogy Ön hogyan szerezte a készüléket, illetve az új kijelzőt.Az eladóval szemben pedig érvényesítheti kárigényeit.

Üdvözlettel: Agent Cooper

Andrej81 2013.07.24. 09:30

Olyan problémám lenne, hogy a napokban kaptam egy telefonhívást egy rendőrkapitányságról legnagyobb meglepődésemre - amiben tájékoztattak, hogy a SIM kártyám x. dátum óta körözött telefonban van és meghallgatnának tanúként ez ügyben. Nagyon nem kellett már a hívás után megkapaszkodnom, hiszen tavaly egy ismerősöm 14 éves lánya kapott ilyen hívást - aki egy hipermarket telefonos boltjában vásárolt jóhiszeműen körözött készüléket.

Jómagam a telefont a Vatera aukciós oldalon vásároltam használtan egy 100%-os pozitív minősítésű sok aukciót maga mögött tudó - az alapján megbízhatónak tűnő - eladótól. Nem volt célom körözött telefont venni és nem is gondoltam, hogy ilyen körülmények között vásárolva pont belefutok.

Még nincs archiválva az aukció az oldalon - ráadásul emailes levelezésünk is meg van az eladó nevével címével együtt. Úgy gondolom, hogy ez elég jól alá tudja támasztani a jóhiszeműségemet. Legalább is remélem..

A gondom nem is ezzel van. Mondták, hogy a kihallgatáson majd valószínűleg le kell adnom a telefont. Én viszont törött kijelzővel vettem ezt a tökéletes állapotban nem éppen olcsó telefont. Úgy volt meghirdetve az aukción is - még a fotóján is jól látszott, hogy leejtették.

Az országon belül nagyon drága hozzá a kijelző és nem igazán érné meg megcsinálni az eladónak sem ilyen árak mellett. Én viszont az ebay aukciós oldalon elektronikai cégtől az USA-ból rendeltem a magyar áraknál jóval olcsóbban - ugyancsak teljesen legálisan, bankkártyával fizetve - dokumentálva.

A törött kijelző a cserénél nyilván szilánkokra hullott, így nem láttam értelmét megtartani. A rendőr hölgy mondta a telefonban, hogy olyan állapotban elég visszahozni, ahogy megvettem - nem kell nekik az én új kijelzőm - ha azt én vettem bele. De mi van, ha nincs meg a régi amúgy használhatatlan kijelző? Kiszedett kijelzővel befogadja a rendőrség vagy jogilag megbonyolítja a helyzetet és rosszabbul járhatok, ha nem hagyom benne az enyémet? Akkor egy jóval nagyobb összeget buknék az ügyleten.

Nem merem tőlük megkérdezni ezt a dolgot, mert azt hitet el velem egy nyomozó, amit akar - nem ismerem a jogi hátterét sajnos.