tolmács nélkülforrás főoldal vissza

Gabicsek 2013.07.12. 23:23

Gyanítom, kirendelt ügyvédje is van.

Én mindenkit tegezek a fórumon. Engem is tegeznek. Ez így természetesen a fórumokon, ha jogi fórumnak hívják, akkor is.

pplord 2013.07.11. 09:49

Kedves betruska,

keress fel egy ügyvédet. Itt senki nem fog megírni Neked egy előzetes letartóztatás megszüntetése iránti indítványt pro bono. Fájdalmas, tudom, de a pék sem ingyen adja a kenyeret. Egyébként fejlett a jogérzéked: az anyanyelv használata relatív eljárási szabálysértés, de ennek ellenére eredményezheti az ítétel hatályon kívül helyezését vagy az eljárás megismétlését. Én az előzetes helyett házi őrizetet vagy lakhelyelhagyásit kérnék a bírótól, a szabadlábon védekezés lehetősége után: előszeretettel alkalmazzák az előzetes letartóztatást a nyomozási bírók, és mintha elfelejtenék, hogy azért vannak alternatív intézkedések is a törvényben...

wers 2013.07.11. 09:35

„Csak aztán nehogy minden jegyzőkönyvben az szerepeljen, hogy nem kért tolmácsot...”

Gyanítom, hogy ott lesz az, mármint említés a tolmácsról, ezzel kezdik a kihallgatást és a jegyzőkönyvet (régrbbrn biztos így volt, vélhetően nem változott)

Még akkor is kérhet tolmácsot, ha estleg már magyar állampolgár

Az egymás iránti tisztelet / -letlenség nem biztos, hgy a magázódás / tegeződésnél kezdődik.

Agent Cooper 2013.07.11. 01:16

Csak aztán nehogy minden jegyzőkönyvben az szerepeljen, hogy nem kért tolmácsot...

hattyúdal 2013.07.10. 20:16

betruska!Talán segít...http://europa.eu/…l0047_hu.htm

betruska 2013.07.10. 18:35

Tisztelt Fórumozok!Tisztelt Mindenki!

Köszönöm a hozzászólásokat!

Bocsánat, hogy csak úgy Helloztam, senkit nem szerettem volna ezzel megsérteni..egyébként amikor az ember el van keseredve- a Tisztelt Bíróságon, rendőrségen is csak a SZABÁLY és a SZABÁLY- nem biztos, hogy még arra is vágyik, hogy még itt is kioktassák, miközben csak egy egyszerű kérdést tettem fel.Tanítók válaszát is várom a helyes nyelvtani szórendek kapcsolatáról.

Egyébként egyáltalán nem volt az élettársamnak semmilyen tolmácsi kihallgatása, egyszerűen bevitték előzetesbe, mert külföldi-a szökés lehetősége miatt.

Köszönettel Betruska

Kovács_Béla_Sándor 2013.07.09. 08:22

Eszembe jutott az Irigy Hónaljmirigy Győzike-paródiája: "Szevasztok, parasztok". :)

Kovács_Béla_Sándor 2013.07.09. 08:20

OFF+1Engem egyenesen zavar, ha itt lemagáz, leönöz valaki. Holott máshol, például egy Fórumon keresztül küldött levélben már azt érzem természetesnek.Az intelligencia egyébként éppenséggel a környezethez alkalmazkodás képessége. Beleértve az adekvát kommunikácisó forma használatát. :)

ON

Egyjogász 2013.07.09. 01:20

Kedves Agent Cooper!

Én úgy tapasztaltam, hogy a fiatalabbak körében (úgy 30-35 alatt) egyre elterjedtebb a tegeződés, szerintem előbb-utóbb az ezzel kapcsolatos általános magatartási normák is változni fognak.Az Internet világában pedig már most sem ezek a normák irányadóak, én szinte sehol nem találkoztam olyannal, hogy a netes hozzászólók magázódnának (hiszen nem is tudni, hogy ki van egy nicknév mgött és indokolt-e a magázódás), olyannal pedig eddig még soha, hogy a neten bárki is kikért volna magának egy "helló" köszönést.

A "Netikett" a JOgi Fórumon is működik (működött eddig), általában senkit nem zavar, van itt is számos (azonosíthatóan) ügyvéd hozzászóló is, akik tegeződnek, és akiket szintén egyáltalán nem zavar a tegeződés.

Illetve a Fórumon sem csak ügyvédek szólnak hozzá, mások is adnak értékes tanácsokat, honnan derül az ki a kérdésből, hogy ügyvédnek szól?

Ha még az lenne a hozzászólásban, hogy "Helló Ügyvédkék!", érteném is a felháborodást, na de így?

Agent Cooper 2013.07.09. 00:45

Kedves Egyjogász!

A Netikett nem írja felül az általános magatartási normákat, és (főleg ma már) korántsem egy elfogadott norma.Dr.Attika csupán leegyszerűsítve fogalmazott, hiszen tömören hogy lehetett volna azt megfogalmazni, hogy általában nem „hellozuk le” azokat a személyeket, akikhez azért fordulunk, mert azt feltételezzük róluk, hogy nagyobb tudással rendelkeznek a problémánk megoldásával kapcsolatban, és szívesen segítenek is nekünk bármiféle ellenszolgáltatás nélkül.Ergo ha Dr.Attika nem is fogalmazott pontosan, az alapkérdés megítélése tartalmilag helyes volt, amivel mélységesen egyet is értek.

Üdv: Agent Cooper

Egyjogász 2013.07.09. 00:30

"ügyvédeket nem "hellozunk le"."

"Az Internetre az egyenrangúság jellemző, vagyis az, hogy senki sem különbözik a másiktól, ezért a tegeződés a szokás." (Netikett)

Azt meg egyébként honnan lehet tudni, hogy pl. az "Angyalbögyörő166" nicknevű kommentelő ügyvéd-e vagy nem?

Már csak azért, hogy nehogy véletlenül egy ügyvédnek "helló"-val köszönjek...:))

Agent Cooper 2013.07.08. 23:59

Kedves kiskacsa63!

Speciel én 99%-ban nem tegeződöm, és amikor igen, akkor annak jól körülhatárolható oka van.

A. C.

Gabicsek 2013.07.08. 21:47

Kihallgatásakor biztos kapott tolmácsot. A börtönben nem fognak neki kirendelni.

Dr.Attika 2013.07.08. 19:45

Nem tegeződünk mindannyian. Van aki igen.

Dr.Attika 2013.07.08. 19:15

Válaszadáshoz szükség lenne egy teljes történeti tényállásra. (Történeti tényállás az, hogy mi történt a valóságban.) Szükségeltetne némi intelegincia is, hiszen ügyvédeket nem "hellozunk le".

betruska 2013.07.08. 18:02

Hello

A kérdésem az lenne, hogy valaki lehet-e úgy előzetesben, hogy nem hívtak hozzá tolmácsot, hiszen nem tökéletesen beszéli a magyart?- már április óta bent van az élettársam..és semmi nem történik.

köszönettel