Személyiségi Jogok / Garázdaság / Orv. szak. V.forrás főoldal vissza

BillCarrson 2013.07.04. 21:00

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást. Szerencsére happy end lett a vége a dolognak, inkább a pszichológiai részére mentek rá a dolognak, nem kértek semmi papírt tőlem, hurrá. :)

bokros 2013.07.02. 15:06

Gyanusított nem kérheti a személyes adatok zárt kezelésétA korábbi látleleteket stb.viszont nem köteles kiadni.Persze, ha a gyanusított kifejezetten hivatkozik arra, hogy gyógyszerre ivott akkor kérhetik, de akkor sem köteles senkinek kiadni.Nyilvánvaló, hogy akkor ennek ódiumát neki kell viselni, vagyis a védekezése során ezt nem használja fel és nem is veszik figyelembe, akkor az önhibából eredő ittasság súlyosító tényező, de ezt akkor is megállapítják, ha azzal védekezik, hogy a a betegsége miatt elvileg nem ihatna.

BillCarrson 2013.06.28. 21:07

Az ittasságom miatt rendelték ki, mondta is a nyomozó.

A levélben az állt, hogy "hozzon magával a betegségéről minden iratot időrenben". Na már most nekem van egy másik is a HCV-n kívül ez velemszületett betegség ami ma jól kezelhető.

A kérdés az, hogy előtte valami adatbázisban nézelődnek-e ezek a szakértők, vagy egyáltalán honnan tudják hogy van valami bajom, vagy mindenkinek így küldik ki a levelet?

Gabicsek 2013.06.28. 20:08

Gyanúsított nem kérheti adatainak zárt kezelését.Az orvosszakértőnek pedig szerintem nem muszáj beszámolnod a hepatitis C-ről, ha esetleg az ittasságod miatt rendelték ki, és ha nem hivatkoztál erre az eljárás során.

BillCarrson 2013.06.28. 16:43

Szia,

Bocs de nem igazán jött át mit akartál mondani ezzel.Tehát kérhetem a személyes adataim zártan kezelést, azaz nem jutnak ki infók sértetthez a betegségemről? Az ügyészhez gondlom eljut a dolog, de ott meg is áll igaz?

Mit értesz az alatt:

Igazat megvallva nem érdekel a büntetés, engem csak a személyiségi jogaim védelme érdekel.

Ki tudnád egy kicsit fejteni bővebben?

Véleményem 2013.06.28. 11:42

BillCarrson

A személyes adataid zártan kezelését kérheted aztán nagyjából ennyi, a többi az mind a te érdeked.Az eljárás ugyan az mint minden garázdaságnál, nem tesznek kivételt mert nincs miért. Sajnos ez van...

BillCarrson 2013.06.25. 19:49

Szia,

Köszönöm a hozzászólást. Pont ezt akarom elkerülni, ez az én magánügyem és az emberek előítéletessége miatt nem szívesen adom ki ezt az információt.

Nem akarok ezzel védekezni, a büntetés nem érdekel, nem mintha nagyon sok pénzem lenne, de a magánéletem megér ennyit, na meg hazudnék ha azt mondanám a betegségem miatt követtem el a könnyű testi sértést.

Nincs rá valamilyen mód, hogy diszkréten kezeljék a dolgot? 2013-ban az EU-ban nem hiszem el, hogy ez az eljárás.

lajcsó 2013.06.25. 19:19

A betegséged lehet, hogy enyhítő körülmény lesz számodra. A szakértői vizsgálaton kötelező részt venned. A sértett nem kap a szakvéleményből,legfeljebb az ítéletből szerezhet tudomást a betegségedről.

BillCarrson 2013.06.24. 20:08

Sziasztok,

Az alábbi húzós témában szeretném kérni a segítségeteket.

Garázdaság bűntette miatt feljelentettek, mert egy szórakozóhelyen ittasan megütöttem egy személyt a pultnál, szerinte többször, én csak egyre emlékszem, de igaza lehet, mert tényleg nagyon részeg voltam. Elismertem stb, bocsánatot is kértem, várnám a méltó büntetésem mint rendes polgár, DE.

A nyomozó elküldött igazságügyi orvos szakértőhöz és itt jön a személyiségi jogaimat érintő rész.

Egy velem született betegség kapcsán régebben mikor még nem is ismerték a betegséget Hepatitis C-vel fertőzött vért kaptam egy alkalommal a kórházban, így bennem is van vírus. Ezért is ritkán iszomm alkoholt, évente max 1-2 alkalmom, járok is ellenőrzésre minden ok szerencsére, majd lesz később egy új gyógyszeres kezelés ami talán kiírtja belőlem a a vírust. Sajnos az emberek buták, nem tudják hogy egy komplett vérátömlesztés szükséges ahhoz hogy valaki megakpja a vírust, nem terjed semmilyen úton max a drogosok között.

De mint tudható a májat támadja, így lehet hogy én nem is bírom annyira az alkoholt.

Szóval a kérdésem, én nem szeretnék ezzel takarózni, sőt még a másik betegségemmel sem a bíróságn, nem érzem magam betegnek, nem is nézek ki úgy, viszont nem akarom, hogy az alperes megtudja a dolgot vagy a tanúi.

Szeretném csendben megkapni a büntetésem és ennyi.

Jött a levél, hogy 1 hét múlva mehetek, vigyem magammal a betegségemről szóló papírokat időrendben, hát kapják be gondolom én, már boncsánat. 8 napon belüli sérülés egy kék folt miatt most így megvagyok hurcolva.

Mennyire maradhat titokban a betegségem egy ilyen eljárás során, mi a véleményetek? Mik a lehetőségeim a személyiségi jogaim védelme érdekében?

Köszönöm a segítő válaszokat előre is!