Fegyveres támadásforrás főoldal vissza

Agent Cooper 2013.07.05. 00:53

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (korábban: Országos Személyiadat- és Lakcímnyilvántartó Hivatal) számítástechnikai hálózatán tárolják a magyar állampolgárok (és más természetes személyek) személyes adatait, illetve ezen belül a személyi igazolvány, útlevél és jogosítvány digitális arcképeit.

A. C.

Véleményem 2013.07.04. 21:45

Ha nem voltak rabosított képek akkor csak igazolvány képet tudnak mutatni...Ez jobb esetben mindenkiről van és hozzá férhető (illetékeseknek), aki rendelkezik arc képes igazolvánnyal...

ficko66 2013.07.04. 15:43

Pozitív fejlemény...

Ma hívtak be a IX kerületi RK- ra..Azt hittem több száz fotót kell végig nyálaznom de nem..

Elém tettek egy négy férfi arcképet ábrázoló és egy négy női arcképet ábrázoló mappát..

Alső ránézésre határozottan felismertem mindkét elkövetőt..

Állítólag a video felvétel is a rendőrség birtokában van... de a két kép igazolványkép minőségű..Kérdeztem de sejtelmesen mosolyogtak és nem árulták el, honnan vannak a képek..

Elképzelhető hogy az igazolványképeinket valami központi adatbázisban tárolják?Mind a nyolc kép igazolványképnek tűnt..

Lényeg a lényeg, már ismeretlen elkövetőről nem beszélhet senki..:)

ficko66 2013.06.26. 13:32

Tisztelt Kúpör ügynök!

Valójában higgadtan kezeltem a támadást.. mint írtam...De bele gondolva, hogy ez Magyarországon megtörténhet, főleg így...Gondolok arra, amit tapasztalok az ügy hivatalos indulása és a hivatalos szervek hozzáállása részéről...

No ez késztet arra, hogy semmi képpen ne azon gondolkodjam, miképp felejtem el, és hogyan nyelem le a békát:)

Azért ,mert engem ütött meg egy nő és ellenem rántott fegyvert egy vénember. még nem feltétlen azt jelenti, hogy beszari alak vagyok..

Akkor, ott, a körülményeket figyelembe véve ezt gondoltam helyes lépésnek... nem is ragozom tovább.. hiszen megtörtént..

Viszont érdekelne.. az ön szemszögéből , mik voltak azok a hibák amiket elkövettem?Ha megtisztel vele vagy itt, vagy egy számomra küldött emailban szívesen elolvasom:)

Tisztelettel: K László

Agent Cooper 2013.06.26. 07:59

Kedves ficko66!

Azt gondolom, hogy az, akire még nem fogtak fegyvert, az nem tudja igazán átérezni ennek jelentőségét... Ennek ellenére kétszer is érdemes meggondolnia, hogy mit tesz. Sokkal könnyebb a valóság manipulálása, mint azt sokan gondolnák. És jelen esetben feltehetően egy igen befolyásos elkövetőről lehet szó, akárkiért egy ilyen történetet nem vállalnak be.Szóval szerintem a következők a lehetőségei:

Üdv: Agent Cooper

Legislator 2013.06.24. 21:43

Elképesztő az egész...

ficko66 2013.06.24. 19:52

Tisztelt Misimokus76!

Mai napon az első bejegyzésben leírt helyszíneken én is az ön által megtapasztalt légkőrt érzékeltem..Mindenhol az ügy eltussolásának gőze lengte be a levegőt

Természetesen nem hagyom annyiban..Megteszem a feljelentéstAz összes fórumot végigtaposom ha kell...

ficko66 2013.06.24. 19:46

Tisztelt Kovács_Béla_Sándor

Mire gondol a "grafomán" tőmondat lejegyzésével?

Ha arra, hogy nem mindenki jogban jártas és szakszerűen, jogi nyelven fogalmaz.. Hát istenem.. utólag szégyellem magam, hogy 47 év alatt nem szereztem szakmai rutint a bűntetőjog alkalmazásának területén..

Egy "mezei" kétkezi munkás..

Tisztelettel: K László

Kovács_Béla_Sándor 2013.06.24. 17:43

Grafomán.

Misimokus76 2013.06.24. 17:31

Kedves Ficko66! Hasznos információkat sajnos nem tudok mondani, csak saját tapasztalatomat tudom leírni. Velem februárban történt egy hasonló dolog volt párom által egy szórakozóhelyen. Konkrétan megvert, mert elhagytam...de nem is ez a lényeg. Én vetettem látleletet, és szépen beballagtam a rendőrségre, bízva az igazságszolgáltatásban, és abban, hogy "Szolgálunk és védünk". Az, hogy nyilvános helyen történt a dolog, az garázdaságnak számít, ami elvileg hivatalból üldözendő bűncselekmény. A te esetedben pluszban ott van a fegyver, ami miatt azért más "minősítés" is lehetséges. Az én esetemben felvették a jegyzőkönyvet, kikérték a kamerafelvételt, és azóta sem történik semmi. Azon kívül, hogy kapom a leveleket, hogy a nyomozást meghosszabbítják. De, hogy miért, azt már nem tudom, mert indoklásban tényállást írnak tényleges magyarázat helyett. A garázdaság közvádas, és mivel én vetettem látleletet, ami könnyű testi sértés lett, ezért ez ügyben beadtam a magánvádat, mivel ez magánvádas. Ezt továbbítják az ügyészségnek, és az ügyész eldönti, hogy képviseli-e az ügyet vagy sem. Esetemben szerencsére átvette, de február 26 óta (!) SEMMI nem történik. A te eseted is felháborító, és én sem hagynám annyiban, mint ahogy a saját esetemben sem tettem, de már nem tudom, hogy jól tettem-e, mert egyszerűen nem csinálnak semmit. Azt viszont nem tagadhatják meg, hogy feljelentést tegyél. Szerintem minden további nélkül menj be a Rendőrségre, és tegyél feljelentést. Én kaptam tőlük olyan választ, hogy "van fontosabb dolga is ennél az ügynél" meg hasonló, panaszt is tettem, na de ez nem ide tartozik. Csak felháborítónak tartom én is, ahogy te is, hogy ilyenek csak úgy megtörténhetnek, és senki nem tesz semmit, sőt, még szinte mi érezzük magunkat rosszul, hogy feljelentést merünk tenni. egyébként mikor én mentem feljelentést tenni, először nekem sem akarták felvenni. De persze nem hagytam magam, mert kötelességük felvenni. Én azt javaslom, hogy tegyél feljelentést, ha gondolod vetess látleletet és tedd meg a magánvádat könnyű testi sértés ellen. De mindenesetre készülj fel egy hosszú procedúrára, és nem túl kedves fogadtatásra. Sok sikert!!!

ficko66 2013.06.24. 17:09

A mai napon a Bp IX kerületi Rendőr kapitányságon, a IX kerületi Ügyészségen és az alkövetés helyszínéül szolgáló Multinacionális Nagykereskedelmi üzlet számára benyújtott, és nagy nehezen iktatott, hivatalosan átvett beadvány tartalmát alább közlöm..

Hihetetlen és felháborító ténysor.A további jogi lépéseimet fontolgatva,Kíváncsian várom a véleményeket..

K László

"Az eset a leírása..

2013 junius 22.-én reggel körülbelül 07:20:00 időpontban ............. szám alatti Nagykereskedelmi egységben a következő eset játszódott le..

A vásárlás végeztével a bevásárló kocsit a kasszához tolva és odaérve egy hátam mögé besoroló 40 év körüli nő és egy 70-75 körüli férfi( mint később kiderült a nő apja) eleve elég elítélhető módon próbálta meg számon kérni rajtam, hogy miféle dolog, hogy én megelőztem őket..

A feszültséget oldandó kikértem magamnak a hangnemet és felajánlottam, hogy ha sietnek átengedem a helyem.. ebből ne legyen vita..

Mire a nő, minősíthetetlen hangnemben nekem rontott és gondolkodás nélkül arconütött..Ez még csak egy szimpla esemény lenne de most következik a pikáns rész!

Miután a nő megütött az idős férfi azt ordítva,, hogy én megütöttem a lányát ,szintén nekem támadt...Természetesen védekeztem.. 47 éves ,viszonylag erős testalkatú férfi vagyok.. S mivel kontrolláltam a helyzetet, nyújtott kézzel tartottam magamtól távol a férfit elkerülendő , hogy meg tudjon ütni... ettől függetlenül sikerült többször megütnie az őt távol tartó jobb karomat, illetve jobb vállamat..

Én bízva a helyi biztonsági szolgálatban és a kamerarendszerben.. kifejezetten kerültem a fizikai kontaktust.. A több perces dulakodás és a többszöri hangos felszólításom ellenére sem közbe lépő, jelenlévő biztonsági őr láttán.. figyelmeztettem a férfit, ha közelebb jön meg fogom védeni magam..

Erre az idős férfi a ruházata alól egy fegyvertokot és a benne lévő fegyvert rántott elő és használatával fenyegetett..Jelesül, hogy ki fog lukasztani és nem megyek el onnan élve..

Nos utólag bánom, hogy ekkor nem védtem meg a kellő és arányos ellenlépéssel magam.. De mint már leírtam bíztam a biztonsági rendszerben és az alapvető törvényességben..

Egyetlen pozitívum történt.. egy nálam fiatalabb talán 30 év körüli férfi igyekezett hatni a fegyverrel hadonászó idős emberre..Maga az eseménysorozat kb 3-4 percig tartott..természetesen nem a fegyverrel hadonászás, hanem az egész dulakodás..Mi közben én többször, folyamatosan kértem az esettől kb 10-12 méterre álló biztonsági őrt, hogy avatkozzon közbe..

Semmi..

Fizettek és az addigra megjelenő üzletigazgató és a biztonsági őr többszöri általam történt felszólítását figyelmen kívül hagyva trágár megjegyzések kiabálása mellett a távozásukba kezdtek..Én utánuk mentem és továbbra is nyomatékosan kértem a biztonsági őrt és az igazgatót, hogy tegyék azt, ami ilyen esetben kötelességük és azonnal hívják a rendőrséget, hiszen ezt kérem immár 10 perce..

Közölte az igazgató, hogy hívta a rendőrség általános számát és úton van a járőr..

Kint a parkolóban az elkövetők két különböző gépjárműbe pakoltak be és beszálltak..A férfi egy fekete. újszerű Mercedes gépkocsiba a nő egy idősebb kékesszürke színű tucat autóbaFelszólítottam a cég alkalmazottait, hogy zárják be a kaput, idézem fegyveres inzultus ért.. nem tettek semmit..Kértem az igazgatót.. rögzítse a járművek rendszámát.. mire ő a mobiltelefonjával mindkét járművet lefényképezteMajd a következő mondta.. A vásárlói kártyáról be lehet azonosítani az elkövetőket.. Ezt én kifejezetten számonkértem, hogy ez nem így van.. a vásárlói kártyával ugyanis nem csak a tulajdonosa vásárolhat..

Bp IX . kerületében egy fegyveres támadáshoz bő negyven perc múlva érkezett meg a két rendőr..

Bementünk az irodába. igazoltam magam... elvették!!!! a személyi igazolványomat és a lakcímkártyámat,

Megkérdezték, hogy röviden mi történt..Még csak a helyszínt sem nézték meg ahol a dulakodás lezajlott..Közöltem ,hogy nem röviden történt és senki nem tett semmit a többszöri határozott kérésem ellenére sem..Azt mondták ezt nekik nem tisztük megítélni..Ezek után kértem a rendőröket, hogy igazolják magukat... sem igent nem mondtak sem nemet... és ez a későbbiekben már az igazolásuk el is maradt..

Kérdezte a rendőr, miből vagyok biztos, hogy fegyvert láttam az elkövetőnél...Válaszoltam.. bár fegyveres támadást szenvedtem el de vagyok annyira higgadt, hogy tudom mit állítok.. Koromnál fogva, önnel ellentétben én még voltam katonaS igaz, zavaró körülmények miatt a fegyver sorozetszámát nincs módomban lediktálni de láttam ,hogy a férfi kezében egy ,valószínűleg egy 9x19 mm kaliberű parabellum kézifegyver van..Azt nem állíthatom, hogy éles lőfegyver, hiszen lövés nem dördült... bár szerintem ez jelen körülmények között teljesen mindegy.Kérdezte, a magasabb rendőr, hogy nézett ki a tok amiben volt... közöltem ,olyan fegyver formája volt és szürke alapn némi tört kék színe.. valamint a fegyver markulata alula tus alján fém volt.. majd közölték, hogy ellenőrzik az épület videofelvételét..

Ezek után természetesnek tartottam, hogy megyünk s megtekintjük az ipari kamera felvételét.. mely a dolakodás felett és mellett úgy két méterrel volt található, teljesen belátható helyen..A rendőrök közölték, ehhez nekem nincs jogom... majd mikor kértem, hogy a mi előtt otthagynak adják vissza személyes irataimat az egyik flegmán közölte, hogy "Majd hozzuk" és az igazgatóval, valamint a 43 kilós "biztonsági" őrrel elindultak.. otthagyva az üzlet eladóterében..

Jó negyed óra elteltével visszatértek..Közölték, hogy a felvételen annyi látszik, hogy a női elkövető megütött.. a többit egy oszlop takarja.., nem látszik semmi. ami nekem, mint az eset elszenvedőjének és a kamera helyéről megbizonyosodónak elevee kizártnak tűnt..

Ezek után kértem a rendőröket egy jegyzőkönyv felvételére.. közölték arra nincs lehetőség.. ők megteszik a jelentésüket és majd hivatalosan ki leszek értesítve..Sem egy aláírásommal hitelesített vallomás nem készült sem egy jegyzőkönyv..

Visszaadták az irataimat és gyorsabban,. mint ahogy megérkeztek ,távoztak..Én pedig ott álltam kétségek között, hogy ez ,így megtörténhet?

Ezek után kértem az üzlet vezetőt, egy jegyzőkönyv felvételére... megtagadta..Semmi féle tájékoztatással nem szolgált jogaimmal, lehetőségeimmel kapcsolatban.Próbáltam kérdezni a kasszás hölgyet mit látott... közölte, hogy semmit ,mert éppen nem arra figyeltAzt , hogy hová figyelt akkor nem tudom ,mert a számlámat elrontotta, mint azt egy számlakorrekció felmutatásával igazolni is tudok..

Megjegyzem az összes alkalmazott látta az esetet és legalább 20-30 vásárló.. tehát.. nagyság rendileg 40-50 szemtanúja volt a támadásnak.

A szomszédos kasszában ülő fiatal húsz év körüli kerek arcú hölgy félhangosan megjegyezte, hogy ő is látta, valóban a nő ütött meg először..Mire én megkérdeztem, hogy ezt egy esetleges büntetőügyben is hajlandó lenne e igazolni.. mire az igazgató következő mondatát hallva a hölgy kissé vagy végleg elbizonytalanodott.. "Önnek a dolgozóinkkal nem áll módjában az üzlet területén semmiféle beszélgetés , nem járulok hozzá!!"Mit ne mondjak ez az egyébként sem túl magabiztos hölgyet végképp határozatlanná tette..

Fogtam magam és az elmúlt kb 1,5 óra kellemes tapasztalatcsomagján őrlődve elhagytam az eladóteret ..

Erre mit látok a parkolóban?A két rendőr a biztonsági őrrel párbeszédet folytatott.. ez kb az üzlettérből történő távozásukat 8-10 perccel történt.. amikor meglátták ,hogy arra indulok befejezték a beszélgatést és végképp tovább álltak..Odamentem a biztonsági őrhöz és próbáltam kérdezni hajlandó e lelkiismerete szerint ha már tenni nem tett semmit, akkor elmondani amit végignézett.. ő erre azt állította.. ő "csak" azt látta, hogy szóváltás és dulakodás történt..Amúgy is annyi ügyben kellett már tanúskodnia, hogy hagyjam békén..

Mit tehettem volna.. meglett , életerős férfi létemre szégyenkezve, kétségek közöt, tehetetlennek érezve magam becuccoltam és kényszeredetten elhagytam a helyszínt..

A velem megtörtént esetet el sem hinném ha nem velem történik..Egész nap őrlődtem a dolgon és kétségek között hánykódom..Mi a biztosítéka annak, hogy az eset úgy lesz a hatóságok által kezelve, ahogy egy ijen esetet, a súlyánál fogva kezelni kell?..Nem tudom elfogadni, hogy 2013 juni 22.-én ez a hivatalos, jogszerű elintézési mód ilyen súlyos cselekmény bekövetkezésekor Magyarországon...

Mindent összefoglalva.. mindent hajlandó vagyok elkövetni a jogszerűséget és az igazságot védendő..

Jogkövető, az igazságszolgáltatás korrektségében bízó Magyar Állampolgárként

........................

2013 Junius 24.