Fegyveres rablásforrás főoldal vissza

Doooly 2013.06.05. 12:52

Ez azt jelenti, hogy 6 és fél évet kaphat?? Minimum?? :O

Dr.Attika 2013.06.02. 08:14

Viszonyítási alap saját praxisból.Ketten, alapeset (2-8 év). 6 hónap előzetes. Ítélet 1 év 6 hónap letöltendő. Első bűntényesek.Itt középarányos büntetés kiszabás, tehát 10 év a kiindulási alap. Enyhítő lehet a büntetlen előélet, fiatal felnőtt. Talán hat és fél év elérhető.

Agent Cooper 2013.06.02. 00:30

Kedves Doooly!

Egy ilyen súlyú bűncselekménynél a házi őrizetre egyelőre nem sok (gyakorlatilag semmi) esély van, a nyomozás későbbi szakaszában már inkább elképzelhető (bár nem valószínű), de erről ennyi információ alapján nehéz még csak tippelni is...Kb. 99% az esély, hogy a büntetés letöltendő szabadságvesztés lesz (gyakorlatilag semmi).Az, hogy a nyomozást hamarosan lezárják, simán jelenthet hónapokat, akár fél évet is (ez gyorsnak számít). Ha ketten követték el, azaz együtt csinálták a balhét, akkor társtettesek. Akkor lehet ő jobb helyzetben, mint a társa, ha a cselekményből ő valósított meg kevesebbet (tehát például nem ő volt az értelmi szerző).

Üdv: Agent Cooper

Doooly 2013.05.31. 20:33

Ezt én sem értem... az ügyvéd van nagyon rászállva a házi őrizetre... de fegyveres rablásnál elég valószínűtlennek tűnik számomra.

Kovács_Béla_Sándor 2013.05.31. 17:00

Házi őrizetet büntetésként nem kaphat. Az nem arra van kitalálva.

Doooly 2013.05.31. 15:21

Köszi szépen a segítséget :)Egyébként szerintem azért zárják le a nyomozást, mert már minden adott.

Véleményem 2013.05.31. 15:19

Meglepő lenne ha ilyen hamar lezárnák a nyomozást...De ha mégis akkor is az ügyet ismerni kell pontosan hogy a kérdéseidre választ kapj. A legtöbb segítséget a kirendelt védő tudja megadni ebben a témában. Kétlem, hogy az ügy ismerete nélkül innét a fórumról bárki bővebben tudna tájékoztatni.

A büntetési tétel adott, majd a bíró dönti el, hogy mennyit kap végül.

A házi őrizet az egy másik dolog, ügyész függő is meg sok minden más egyéb körülmény ami ismeretlen a leírtak alapján. Ha szóba jöhetne a házi őrizet akkor már ott lenne vagy lakhely elhagyásit kapott volna, de nyilván ezek szóba se jöhetnek mert a fegyveres rablás "olyan" volt vagy felmerülhet a szökés stb... Így a felfüggesztett is necces lesz... ( de semmi nincs kizárva )

Kb. ezer dolog van amitől függhet, hogy mennyit fog kapni. Napra pontosan senki nem mondja meg előreláthatóan ezt.

Az, hogy mi alapján lehet jobb helyzetben az megint széles témakör.

Innét találgatni és erősen tippelni lehet maximum.

Javaslom a kirendelt védőt nyaggatni a további kérdésekkel mivel ő ismeri az ügyet!

Doooly 2013.05.31. 10:25

Tisztelt fórumozók!Páromat 2013.05.09-én őrizetbe vették, azóta tölti a 30napos előzetes letartóztatását, fegyveres rablás miatt. Nem hivatalosan tudjuk, hogy átszállítják egy büntetés végrehajtási intézetbe további előzetes letartóztatásra. Elvileg a nyomozást hamarosan lezárják, és azt mondták 5-15 évet kaphat, de a kirendelt védője a házi őrizetet mondogatja nagyon. Mennyi esély van erre a házi őrizetre? Párom 21 éves, büntetlen előéletű, munkája volt, egyből beismerő vallomást tett.. Mitől függ most, hogy mennyit fog kapni? A felfüggesztettre esély sincs, ugye? Ketten voltak, mi számít társtettességnek, vagy mi alapján lehet ő jobb helyzetben mint a társa?Előre is köszönöm a válaszokat!