Svájci ítélet büntetőügybenforrás főoldal vissza

kisgator 2013.05.11. 10:35

Tisztelt Sherlock !Nos igen ez a helyzet. Az amit írt teljesen jogos,de végül is ........A svájci jog egy érdekes....Új fejlemény ,adalék ha úgy tetszik. Hallottak már arról hogy bárki kérhet fizetési meghagyást magán személyre?Ha nem ért vele egyet ügyvéd ,bíróság ott bizonyíthatja hogy a követelés szerinte jogos,vagy sem.Ellenkező esetben behajtható....És még csak bizonyítani sem kell a "vádlónak" csak akkor ha ezt perre viszi az "alperes" .Szerintem ez nagyon nagyon nincs így jól.Vagy csak a mi jogunk nem működik jól?

Sherlock 2013.05.09. 17:13

Most tényleg olyat kellene megoldanunk, amit két svájci ügyvéd (akik ismerik a svájci jogot) sem tudott, ráadásul ilyen összevissza információk alapján?

kisgator 2013.05.09. 14:54

Tisztelt Fórumozók!Az alábbi kérdésem lenne.Pár éve elverte a férje a feleségét,látlelet kórház szóval nem kicsit nagyon. Most is jár kezelésre a szemével. Svájcban történt ott dolgozik,mivel svájci a menet közbeni már csak ex férj.A válás lezajlott ugyanis. Ami érdekes hogy amíg nem nyújtott be keresetet a rendőrségen,vagyis feljelentést mint magánvádló,addig nem indították el a hivatalból eljárást. DE ezt megtették menet közben amiben 3 évre ítélték felfüggesztetve érdekes a sorrend,nem? Az ítélet eddig rendben,viszont a magánvádlóként beadott keresett ELÉVÜLT passzussal jött meg .Egy csekély 20'000 CHF-os számlával......Szóval szerintem a rendőrök hibáztak,ill az orvos hogy nem indították meg időben hivatalból az eljárást. De akkor már ha így van akkor egy napos különbséggel hozhatnak a magánvádlónak elévült (ítéletet)?Van e rá mód hogy jogorvoslattal éljen?Ui: Mindezt két svájci ügyvéddel ennyi pénzért.....