becsületsértés kisgyermek előttforrás főoldal vissza

Évi89 2013.04.17. 15:32

Én is ettől féltem, és sajnos azt sem tudom kitől kérhetnék tanácsot. Mert ha felmegyek, hogy megbeszéljük, abból is csak ordibálás meg szitkozódás lesz részükről... nem tudom kihez fordulhatnék, ha én magam nem tudom kezelni őket. :(

ObudaFan 2013.04.17. 15:15

Akkor viszont nem feltétlenül lesz jogi megoldás. Egyébként sem biztos, hogy ezt a problémát jogi úton lehet igazán kezelni szerintem.

Évi89 2013.04.17. 12:28

Köszönöm a gyors választ, de nem hiszem hogy mennénk ezzel valamire, mert csak a lányaink voltak jelen, és ők nem hiszem hogy megfelelő tanúk lennének. Más módon meg nem tudom bizonyítani sajnos.

ObudaFan 2013.04.17. 12:13

A jegyzőnél lehet feljelentést tenni becsületsértés szabálysértése miatt.

Évi89 2013.04.17. 10:52

Üdv!

Lehet, hogy nevetségesnek hangozhat egyeseknek, de engem kicsit felzaklatott a dolog. Bár ilyen ember véleményére nem adok, mint szülő mindenképp elítélem. Társasházban élünk, van egy 10 hónapos kislányom. Már korábbról is volt nézeteltérésünk az egyik szomszéd családdal, nekik is van egy kb. 3 éves kislányuk. Problémás család, minden lakó szerint, hangos veszekedésekkel üvöltözéssel, és alattuk lakók szerint verekedéssel is fűszerezve. Én vagyok továbbá a társasház közös képviselője, és mióta megválasztottak (a lakógyűlésen kivétel nélkül mindenki igennel) azóta "bököm a csőrük". Többször hallottam már hogy rólam beszélnek, de nem igazán foglalkoztam vele, még régen amikor a kislányuk újszülött volt, és mentek felfelé a lépcsőházban, egyikük megpihent volna a szintünkön, és mivel az előszobában mindent hallani, így hallottam, hogy a nő rászól a férjére, hogy "itt nem állunk meg mert itt laknak az idióták". Nem tudom mire vélni, de nem is érdekel. Viszont ma nagyon ledöbbentem. Jöttem fel a lenti tárolóból, karomon a kislányommal, ők meg jöttek le. Lányuk oda akart jönni megsimogatni a lányomat, mire a nő rászólt, hogy "ne simogasd meg, mert az anyja egy bunkó". Én válaszra se méltattam, csak mentem tovább fel, ők is mentek ki, a kicsi kérdezett valamit azt nem hallottam, csak a választ az anyjától, mivel fennhangon tette, hogy halljam. "Nem, ő egy büdös paraszt." Nem akarok ezen vitát nyitni, nem süllyedek le a szintjére, meg a véleménye egyáltalán nem érdekel, de nem hiszem, hogy egy kisgyereknek pont így, ilyen formában kellene előadni. Nagyon sajnálom szegényt, hogy ilyen problémás szülei vannak, képzelem milyen felnőtt lesz ilyen neveltetés mellett. Nem tudom ilyenkor mit tehetnék? Ha az én kislányom is elkezd beszélni, meg megérteni a szavakat, nem szeretném ilyen tényezőknek kitenni. Pedig elkerülhetetlen hogy találkozni fogunk a későbbiekben, és ez a nő teljesen kiszámíthatatlan, sőt az egész család. Amikor 4 hónapos terhes voltam, a férje rámvágott egy vasajtót, úgy hogy kitört az üveg, mindössze azért, mert szólni mertem, hogy azt a vödörnyi éles csempetörmeléket ne oda borítsa már ki a ház mellett ahol az autók parkolnak, mert kilukasztja a gumikat. Nem tetszett neki, hogy összeszedettem vele a szemetét, pedig nagyon is higgadtan beszélek velük mindig, sosem emelem a hangom, még ha felrobbanok is az idegtől. De ők mindenre ordibálással válaszolnak. Mondanom sem kell, hogy 4 hónapos terhesen nagy élmény volt. Most meg anyaként teljesen ledöbbentem, hogy beszélhet valaki így a saját gyermekével. Tanácstalan vagyok, hogyan védhetném meg a gyermekem.