Rendőrségi, bírósági túlkapásokforrás főoldal vissza

Fantomas2 2013.05.30. 18:59

Köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor 2013.05.30. 17:37

Nincs határidő.

Fantomas2 2013.05.30. 13:20

Hozzáértők!

Ha hivatali visszaélés miatt akarok feljelentést tenni, van-e valamilyen időhatár, amin belül meg lehet tenni? Pl. 30 nap.

Fantomas2 2013.05.30. 06:37

Hozzáértők!

A kérdésem az lenne, ha hivatali visszaélés miatt akarok feljelentést tenni, van-e valami határidő, amíg ezt megtehetem? Pl. 30 nap.

Fantomas2 2013.05.29. 19:44

Hozzáértők!

Ha hivatali visszaélés miatt akarok feljelentést tenni, annak van valami időhatára? Pl. 30 nap? Előre is köszönöm.

vadmacsek 2013.04.24. 08:17

S.O.S

Segítséget szeretnék kérni egy büntetőügyben, amelyben egy ember azt állítja rólam a bíróságon, hogy én rágalmaztam őt és sértettem a becsületét egy internetes fórumon, illetve egy fantázianévvel én írtam róla egy bejegyzést ami nem igaz.

Ez miatt a tényállítása miatt én vádlott lettem a bíróságon , amely miatt én följelentettem őt rágalmazásért melyet a legnagyobb fölháborodásomra azzal utasítottak el, hogy nem a sértett szubjektív megítélése alapján kell értékelni a rágalmazást, hanem hogy a tényállító állítása objektíve alkalmas e a becsülte megsértésére, melyet nem tartott objektívnek a bírósági titkár ezért a rágalmazás miatt tett följelentésemet elutasította.

Ezzel szemben az engem rágalmazó ember följelentését nem utasították el annak ellenére sem , hogy bizonyítani állításait nem tudja, csak bevitt valami közjegyzői iratot amelyen egy közjegyző tanúsítja, hogy a bejegyzés a neten volt, ill másik "bizonyítéka" ellenem az, hogy a följelentésében odahazduta a fantázinéven fórumozó neve mellé az enyémet a neten sem volt ott. Mindezen felül azt is hazudta följelentésében, hogy kikerülje a 30 napos elévülési időt , hogy 2 hete értesült a netes bejegyzésről , amit majd a följelentése másik oldalán megcáfol . Azaz: leírja, hogy egy -két hónapja hogyan váltott a google a kereséséi rendszerén és hogyan került az a bizonyos bejegyzés az első pozicióba.

Számomra teljesen fölháborító az eset, mivel minden jogász mást mond,a bírósági titkárról pedig úgy vélem, hogy hamisan tanúskodott, mindeközben pedig engem pedig egy beteg ember büntetlenül és kitalált hülyeségeivel, hazudozásaival meghurcol a bíróságon , ezért kérem valaki segítsen mit csináljak....

Kovács_Béla_Sándor 2013.04.23. 17:28

Nem. :)

Sherlock 2013.04.23. 15:14

„Becsületsértést csak akkor követhetsz el, ha nagy nyilvánosság előtt közfeladatot ellátó személyt rágalmazol (durván fogalmazva).”

Biztos ez?

Norbert M Sziraki Design 2013.04.23. 14:50

Magánattila!

Bocs, ha úgy fogod érezni, hogy csak beledumálok, de ha a két hölgy ismerősök, mi bizonyítaná a korrupciót?

Becsületsértést csak akkor követhetsz el, ha nagy nyilvánosság előtt közfeladatot ellátó személyt rágalmazol (durván fogalmazva).

Ha a nyomozóval szemben nem is követted el, a bírónővel szemben lehet, hogy igen. A becsületsértés a "húzósabb".

Norbert M Sziraki Design 2013.04.20. 09:06

kbs!

Kissé osztálydemagóg nem?

Poruljárt_Attila 2013.04.20. 05:25

Attila!Vigyázz az ilyenekkel, mert nagyon divatos ma interneten elkövetett rágalmazásokból hatalmas ügyeket csinálni! Az egy dolog, hogy Te tudod, mi tudjuk, de aztán ha hivatalos eljárásra kerül a sor, azt is tudod, hogy az ügyészség szépen kimossa az illetőt, és ezek speciálisan olyan ügyek, ahol csakis te veszthetsz.

Szóval én a helyedben vigyáznék a konkrét beazonosíthatósággal, azaz nevekkel, helyekkel stb.

Magánattila 2013.04.19. 22:31

Holnap még részletesebben kifejtem véleményem és reagálok mindenki hozzászólásához, amit köszönök. Mivel vállalkozó vagyok és ma kb 16 órát dolgoztam, most szeretnék lepihenni. Nem sajnáltatom magam, távol álljon tőlem! Hála Istennek nagyon sok privát megkeresés ért más honlapokon keresztül, amit szintén szeretnék megköszönni! Nagyon lesújtó az, hogy mik történnek itt rendőrségi, ügyészségi, bírósági körökben! Nem szeretnék hülyeségeket írni fáradtan, így inkább nem írok semmit!

Viszlát holnap!

Magánattila 2013.04.19. 21:32

Tisztelt Véleményem!

Nekem nem a tisztességes rendőrökkel van bajom! Nagyon sok ismerősöm van, elárulom, hogy hol lakom Hajdúböszörményben! Állítom és megtapasztaltam eddig, hogy tisztességes zsaruk. Én csak azt mondom, hogy az ilyen aljas zsarut, és a védelmező debreceni rendőrkapitányt el kell véleményem szerint takarítani az állományból. Egy tisztességes eljárást úgy lehet lefolytatni, ha mindkét félt meghallgatják! Egyébként abban, hogy a debreceni, vagy Hajdú Bihari ügyészség egy bohóctársulat, akik a mi pénzünkön jó fizetésért ellenünk hoznak törvénysértő határozatot, mindenkinek igazat adok. Az, hogy korruptak, szerintem kétség nem fér, de döntse el mindenki!

Magánattila 2013.04.19. 21:21

Kedves Kinga3 és bárki más!

aldozat60@freemail.hu

Megtiszteltek, ha újabb információkkal szolgáltattok. Hála Istennek, már nagyon sok információhoz jutottam. Esélyt látok arra, hogy esetlegesen nyerjek. Inkább legyek pesszimista, mint bármi optimista hülyeséget leírjak!

Poruljárt_Attila 2013.04.19. 21:04

ez azért szintén csúsztatott ... egyáltalán nem 1 esetről van szó!

Pont az utóbbi hetekben kb minden napra jut 1-2 eset, legalábbis, ami nyilvánosságra kerül, és büntetőügy lesz belőle. A 99% nyilván továbbra is marad feltáratlanul, de ebben az országban már ezt is eredményként kell értékelni.

Véleményem 2013.04.19. 20:59

http://freudhalott.blog.hu/…r_menetelnek?…

Poruljárt_Attila 2013.04.19. 19:17

Na igen. De mindezt évek óta, és sok jogvédő szervezet hangoztatja, mégse történik semmi. Onnantól kezdve, hogy valakinek majomigazolványa van, rögtön fel is van hatalmazva igen súlyos bűncselekmények elkövetésére.

Ugyanis minimumként mi is valósul meg ilyen esetekben? Kényszervallatás, bántalmazás hivatalos eljárásban, közokirathamisítás, (súlyos) testi sértés. Mégis valamiért a kutyát nem érdekli, érdekes.

A bíróság, ügyészség pedig nagyon is tisztában van azzal, hogy milyen módszerekkel születnek a vallomások, de max jókat mosolyognak az egészen, magasról nem érdekli őket se. Ez már még súlyosabb probléma. Ők pedig akkor lennének a bűnpártolók? Ezek után meg jön a kérdés: ki is a keményebb bűnöző? Akit gyanúsítanak vagy a kihallgatást végző rendőr, a vádemelő ügyész, az ítélkező bíró?

oriontronic 2013.04.19. 18:30

A kamera szerintem is jó ötlet bár nem jelent 100%-os megoldást mert egyszerűen nem ott verik majd szét a gyanúsítottakat ahol kamera figyeli őket. Ha az egész épület be van kamerázva akkor marad a WC vagy város határa.De még mindig jobb ha van kamera, így van némi esély egy felvételre, vagy egy tanúra aki meglátja.

Viszont szerintem itt ott van a kutya elásva, hogy sokan azt hiszik hogy a bíróságon nincsenek tisztában azzal hogy a rendőrök milyen eszközöket vetnek be mondjuk egy kihallgatásnál, szerintem akinek némi köze van az igazságszolgáltatáshoz az tudja, hogy a rendőreink megfélemlítés, zsarolás, fenyegetés, hazugság, verés nélkül még ennyire sem lennének eredményesek.Egyszerűen ilyen típusú bűnözőkkel érintkeznek nap mint nap, akikkel csak ilyen eszközökkel képesek elérni az elvárt eredményeket. A gond persze akkor van ha egy átlagemberrel is ugyanígy bánnak.

Magánattila 2013.04.19. 10:36

Elfelejtettem leírni.

A megoldás egyszerű lenne, hogy az ilyen rendőrségi, bírósági ügyek tárgyilagosságát ellenőrizni! Mindössze egy kamera kellene! Ha Izsákon lett volna kamera, most nem lenne halott az az ember. Az féken tartaná mind a hatóságot, mind az ügyfelet. És nem kéne a bizonyításon vitatkozni!

Persze én is vihetnék be a tárgyalóterembe kamerát elméletileg! Mondom elméletileg, hisz törvény adta jogom, néhány kivétellel, amit mindketten tudunk, ezt megtehetnénk. Gyakorlatilag az állampolgártól a bíróságra történő belépéskor elveszik tőle. Hogy ez törvénytelen, tény! Ezzel kapcsolatosan úgy tudom nyertek meg pert hazánkban, bíróságok ellen! Pedig a szegény ember azért vinné be, mert esetleg rossz tapasztalata volt, a saját védelmében tenné, meg így a bíróság sem követhetne el annyi törvénysértést. Legendák vannak az ilyen esetekről, én is tudnék mesélni!

Magánattila 2013.04.19. 10:21

Köszi!

Ha valakinek hasonló története van a debreceni rendőrkapitánysággal, kiemelve az említett nyomozó hölgyet, írjon itt is!

Majd meglátjuk mi lesz?

Túl vagyok azon, hogy ideges legyek,nem a düh hajt, hanem kíváncsi vagyok, majd főleg a tárgyalás után, mi lesz a bíróság véleménye, hogy megsértettem-e a becsületét, rágalmaztam a nyomozó kisasszonyt?

Az "ítélet" felől kétségem nincs, pénzbüntetést fogok kapni, az újságíró ismerősömmel majd megbeszéljük utána. Addíg, míg nincs ítélet nem írhat róla! Mindenesetre egy tiszteletpéldányt fogok küldeni az érintetteknek, hátha amúgy véletlenül nem olvassák azt az újságot, bár nem hiszem, amiben meg fog jelenni ez az ügy. A megjelentetést már lerendeztem, a cikket is megírta a barátom, csak majd az ítélet utáni kisebb változtatásokat kell eszközölni.

Egyébként a jelenben élek. Csak kíváncsi vagyok a végére! Ha nem büntetnek meg, én fogok a legjobban csodálkozni rajta, akkor cikk sem lesz.

Úgy vagyok most vele, mint a cigányasszony a 15 gyereke után jön a 16.-ik. Megkérdezték tőle, hogy minek már az újabb purgyé? Azt mondta: Időm is van, tejem is van miért ne szoptassak?

Véleményem 2013.04.18. 22:20

Magánattila

Sakk Matt.Üdv a jelenben!Továbbra is hajrá hajrá...

Magánattila 2013.04.18. 17:43

Megtettem! A parancsnokánál panaszt tettem, másnap a kihallgatás után. Ő, állítólag meghallgatta a beosztottját és a jelentésében azt írta le, hogy semmi nem igaz abból, amit én leírtam! Vagyis hazudott. Ő arra való hivatkozással utasított el, hogy beosztottja M. Tímea, debreceni nyomozó hölgyecske azt nyilatkozta, hogy nem igaz amit én leírtam. Engem természetesen nem hallgatott meg a debreceni rendőrkapitány úr! Következő lépés, feljelentést tettem az ügyészségen, ahol szintén a nyomozó jelentésére hivatkozva elutasítottak, ami "ellen fellebbezésnek helye nincs". Nem hallgattak meg! Korrupt társulat szerintem a debreceni rendőrkapitányság az ügyészséggel együtt! Rajtam már nem segít semmi, csak szeretném felhívni az igazságszolgáltatás korruptságára felhívni a figyelmet, amit ma az index hírportál is alátámasztott, de néhány óra alatt eltűnt a link az oldalról! Hátha valaki felfigyel erre a véleményem szerinti korrupt bandára.

Tudom, hogy nincs mit tenni, de kérdésem tűrni kell az ilyen aljas M. Tímea féle nyomozóknak a megalázó eljárását?

Nem fogom türni és addig megyek, míg felelősségre nem vonják!

Véleményem 2013.04.18. 16:11

Magánattila

Ha úgy véled, hogy nem volt szakszerű és jogszerű a veled szembeni intézkedés akkor tegyél panaszt a közvetlen parancsnokánál. Ő kivizsgálja. Ha ez nem elég neked akkor ott van a jó öreg ügyészség... Ha mindenhonnan az jön vissza neked válaszul, hogy minden rendben volt, akkor ennyi a sztori. Ha nem kívánsz vele ilyen mértékben foglalkozni akkor itt sincs értelme tovább írni értelmetlenül.

Magánattila 2013.04.17. 18:53

Én csak úgy gondolom, hogy az ilyen "szakemberek" nevét és hol dolgoznak, tudja meg mindenki. Rajtam már úgysem fog segíteni senki, nem is kell, nem lesz jobb, de hátha ráébred valaki az "igazságszolgáltatás",-ból el kell takarítani a szemetet! A debreceni M. Tímea rendőr nyomozóra sokan panaszkodtak nekem privátba, volt aki felajánlotta, ha beperelem, tanúskodik mellettem, nert vele is ezt csinálta. Szerintem az ilyen "szakembert" el kell távolítani a rendőrségtől. Nem veszi észre a debreceni rendőrkapitány, azzal, hogy a köztörvényes bűncselekményeket elkövető nyomozója mindenképpen történő védelmezése helyett, azzal kellene foglalkozni, amiért mi állampolgárok fizetjük, tartjuk? Ha egy köztörvényes bűncselekményeket elkövető nyomozója ilyen aljas módon jár el, szégyent hoz a testületre, minimum az, hogy vizsgálatot indít. Ő nem, óvja, védi. Majd, ha úgy elgurul a nő gyógyszere, illetve annyira hatalmasnak érzi magát, hogy mindent megtehet, esetleg olyan cselekményt követ el, mint Izsáki kollégája, majd akkor a debreceni rendőrkapitány kifejezi mindenkinek a sajnálatát! És ő lesz a jó fiú! Meg kell ezt várnunk? Én láttam ennek a nőnek a szemét, habzó száját, amikor engem "meghallgatott", és hogy mennyire élvezte hivatali hatalmát, hogy engem megalázhat! Nem kívánom ezt senkinek!Ennyi!

A rendőrök olyan sokat beszélnek a bűnmegelőzésről, ilyen téren maguk között is körül kellene nézni!Én is szoktam önkritikát gyakorolni!

Véleményem 2013.04.17. 12:19

A médiából ne induljon ki senki, mert amit ott lát az nem feltétlen van úgy!


Magánattila 2013.04.17. 10:46

T. Kovács Béla Sándor!Több mindenkivel leveleztem az interneten, köztük sok ügyvéddel, jogi szakemberekkel. Mindenki azt állította, mint Ön is, hogy tényleg elkövettem a magánokirat hamisítás vétségét sajnos, és ezt, ha ennyien állítják el kell fogadnom! Sokan hozzátéve, hogy nem vagyok büntethető ezért. Tanultam belőle. Más a jog és más az igazság.

Btk.30. § (1) Nem büntethető, aki a saját, illetőleg a mások személyét vagy javait közvetlen és másként el nem hárítható veszélyből menti, vagy a közérdek védelmében így jár el, feltéve, hogy a veszély előidézése nem róható a terhére, és a cselekménye kisebb sérelmet okoz, mint amelynek elhárítására törekedett.(2) Nem büntethető az sem, aki azért okoz akkora vagy nagyobb sérelmet, mint amelynek elhárítására törekedett, mert ijedtségből vagy menthető felindulásból képtelen felismerni a sérelem nagyságát.(3) A büntetés korlátlanul enyhíthető, ha az ijedtség vagy a menthető felindulás az elkövetőt korlátozza a sérelem nagyságának felismerésében.(4) Nem állapítható meg végszükség annak javára, akinek a veszély vállalása hivatásánál fogva kötelessége.

A rendőrökről: Te is látod a médiában, Izsák, Mezőkövesd. Ott tényleges fizikai terrort alkalmaztak a rendőrök. Nekem a személyi szabadságomat korlátozta a rendőr hölgy, illetve végig igyekezett félelemben tartani, ami lelki terror, és ugyanúgy büntethető, mint a fizikai! Nem szabad elfeledni, hogy engem többször adócsalónak és bűnözőnek nevezett konkrétan, az engem zsarolni próbáló feljelentőt meg sem hallgatta a zsarolási kísérlet ügyében. Hivatalból kellett volna megtenni a feljelentést és egyesíteni a két eljárást. A rendőrség szégyene, hogy ilyen nyomozókat alkalmaz. Pedig a rendőrségi törvény ezt előírta volna számára, mint ahogy az ügyészség és a bíróság sem hallgatta meg a feljelentőt ez ügyben. Közben sajnos kiderült az utolsó, újra elhalasztott tárgyaláson, hogy néhány hónapja a feljelentő meghalt, úgy tudom, hogy túl erősen megverték, de ez nem biztos. Egy biztos, hogy egy többszörösen büntetett előéletű, hasonló cselekmények miatt többszörösen elítélt figuráról van szó. Május 7.-én lesz az újabb tárgyalás. Még van egy adum a rendőr ellen, ha elítélnek, már megbeszéltem egy újságíróval, hogy közzé tesszük ügyünket névvel, titulussal. Nem azért, mert ez bármit is változtatna, hanem, hogy mindenki okuljon belőle. Még arról nem is beszélve, hogy velem szemben fizikai erőszakot nem alkalmazott a hölgy, bár közölte velem, ha nem úgy viselkedem vele, ahogy neki tetszik, megbilincseltet. De állandóan fenyegetett szóban, ordibált, mint valami bolond! Nem érdekelte, hogy mit mondok, és ebből nem is csinált titkot, mert közölte velem, hogy az ilyen bűnözők nem úszhatják meg, mint én, ő ha tehetné lecsukna néhány évre. Többször közbeszólt, hogy döntsem el, hogy mit hazudok, szó szerint "a fasza ki van velem"! Ennyi a kulturált debreceni rendőrségről. Ott akartam, hagyni, mondtam neki, hogy ehhez az ordenáré stílushoz nem vagyok hozzászokva, majd egy értelmes nyomozóval akarok beszélni. Erre habzott a szája, vérbe forgott a szeme, mondta, hogy fogjam be a pofámat, mert lecsukat. Ott követtem el a hibát, hogy idegességemben és felháborodásomban felvettem az ő alpári stílusát. Ellenem ezért eljárás indult becsületsértésért, vele szemben, hivatkozva saját nyilatkozatára, amiben tagadta, hogy így viselkedett volna velem szemben, megtagadta végül az ügyészség az eljárást. Ellene csak azért nem indult eljárás, mert rendőr, én meg mezei állampolgár álltam vele szemben. Ő megírta a jelentését, és nekem kuss, mindegy, hogy tele volt hazugsággal! Azért engem is meg kellett volna hallgatni! Mi ez, ha nem diszkrimináció? Megjegyzem, már a kihallgatást követő napon megtettem ellene a panaszt, nem a "nyomozás" lezárása után.

Röviden ennyi!

lajcsó 2013.04.16. 13:36

"Akkor miért kell "elítéltként megbélyegezve" a bíróság elé állnom???" Azért mert a bűnösségedet jogerős bírói ítélet megállapította. Az eljárásjogi helyzeted mindaddig "elítélt" lesz, amíg nem születik ezzel ellentétes tartalmú (felmentő) bírói ítélet.

wers 2013.04.12. 09:58

persze, egyet értek

(nagyim tanulságos mondása, hogy sosem tudhatod, mi mire jó, sokszor bejött, hogy a rosszból valami jobb sült ki a végén)

Kovács_Béla_Sándor 2013.04.12. 08:57

Érthető módon. De azzal biztosan nem segít magán az ember, ha a vélt vagy akár valós sérelmei miatti felháborodásában újabb bűncselekményekre ragadtatja magát.

wers 2013.04.12. 08:00

beletörődni.. néha nehéz

Kovács_Béla_Sándor 2013.04.12. 07:17

Res iudicata pro veritate accipitur.

okosfej 2013.04.11. 21:07

Tisztelt Kovács Bála Sándor Úr!Mi a teendő ilyenkor, mit lehet csinálni???Tanácsát megköszönve várom válaszát!

okosfej 2013.04.11. 20:58

Tisztelt Kovács Béla Sándor Úr!Tudom, a korrupt emberek megvédik egymást mindenütt . így az igazságszolgáltatásban is....Nem írtam soha valótlan dolgokat....De hogy lehet egy embert így egy jogállamban elítélni? 19 tanút meg tud idézni a bíróság, a vádlottat nem???Miért????DE AZ IGAZSÁG SOK MINDENKINEK FÁJ TUDOM!!!

Kovács_Béla_Sándor 2013.04.10. 14:02

Látom, szeretnél a zaklatás mellé egy rágalmazás miatti elítélést is.

okosfej 2013.04.09. 17:12

Tisztelt Fórumozók, Jogászok!Volt élettársam Vízügyes vezető, polgárőr vezető: városában, megyei szinten, országos elnökségben. Gyerekei a legnagyobb bűnözők a városban, ám az "anyu" a korrupció segítségével majdnem mindig megmenti őket a büntetőjogi felelősségre vonás alól!1 évig bírtam, 2 millió forintom bírta ezt a kapcsolatot.Volt élettársam zaklatásért - telefonhívások, levelek miatt feljelentett, mint utólag kiderült hétszer!Egy rendőrségi kihallgatás, ahol ígéret szembesítésekre, iratismertetésre, de semmi sem történt! Jött a Bírósági Gazdasági Hivatal felszólítása: fizessek 48 ezer Ft perköltséget! Fogalmam sem volt miért? Megtudtam: büntetlen előéletem ellenére 8 hónap börtönt kaptam, 2 évre felfüggesztve!Sem vádiratot, se,m kirendelt ügyvédet, sem tárgyalásra idézést nem kaptam. Sem elsőfokú ítéletet nem kaptam, így a fellebbezésből is kizártak! Természetesen jogerős ítéletet sem kaptam!Felülvizsgálati kérelmet írtam a Kúriának. Perújításként kezelik, és ismét Vas megyében akarják tárgyalni az ügyet, ott ahol volt élettársam néhai alkoholista férje ülnök volt! Ja volt élettársam bíró barátnője ítélt el, esküjét, a büntetőjog legalapvetőbb szabályait megsértve!A perújítás elrendelésében elismeri a bíróság: mivel idézhető lettem volna, az ügy újra tárgyalása kötelező!!! Mert a jogerős ítélet törvénysértő, azaz semmis!!!Mégis ott a nevem után egy évvel is: "elítélt".A korrupt bírónő meg tovább tárgyal, és követi el hasonló dolgait... Hisz majd a megyén belül bíró barátnője újra elítél.....10 elutasító határozatom van: nem elfogult esetemben a Vas megyei igazságszolgáltatás!!!NEM, CSAK KORRUPT!!!!!Mit lehet ilyenkor tenni????

oriontronic 2013.03.30. 15:52

Magánattila:

Annyit tudnék ajánlani hogy ezentúl vegyen fel minden telefonon és személyesen folytatott beszélgetést a nyomozóval és a feljelentővel is, hátha lesz még valami.

Magánattila 2013.03.30. 12:08

T. Kovács Béla Sándor!

Lehet, hogy én értelmezem félre, de a magánokirat hamisítás megvalósulásához szükség van arra a tényre, hogy az okirattal visszaéljek! Tanúkkal igazoltam a bíróságon is, hogy a felvásárlási jegyen megfelelő összeg szerepelt, illetve hogy nem az én hibámból történt az, hogy nem lett aláírva. Mivel több ilyen esete is volt az illetőnek, utólag tudtam meg, és volt aki fizetett is neki, szerintem tette szándékos volt! Erről a rendőrséget és a bíróságot is tájékoztattam, mégse tettek semmit! Másrészt nekem október 01.-ig le kellett adnom a NAV.-nak a dokumentumokat, ha nem tettem volna meg több száz ezer Ft.-os bírságra számíthattam volna. Természetesen az úriember zsarolő az adóhatóságnál is feljelentett, ahol az említett időszakra tételes vizsgálatot rendelt el az adóhatóság! Ha nem lett volna benn a felvásárlási jegy, azoknak az áruknak az eredetével nem tudtam volna elszámolni, ugyanakkor hogyan magyaráztam volna meg, hogy volt pl. 500kg, vöröshagymám készleten, és abból 600kg.-ot adtam el! Ekkor az adóhatóság megállapította volna, hogy adót csalok, és még jobban megbüntet. Arról meg megint nem tehetek, hogy az "úriember" börtönben volt, úgy tudom ugyanilyen zsarolás miatt, csak nem tudták rábizonyítani teljes mértékben.Én csak jogos érdekemet érvényesíttettem! Azért érdemes arra figyelni, hogy megkérdeztem a bírótól, és az ügyésztől is, hogy mit tettek volna a helyemben? Azt válaszolták, hogy: "Szerencsére nem voltak a helyemben, ők se tudják mit tettek volna" természetesen hozzátéve, hogy jelen eljárás nem arról szól, hogy megvitassák, hogy helyesen jártam e el? Hol van itt a jogbiztonság? Nagyon fontos, hogy az "aláírás" előtt telefonon keresztül mi szerződést kötöttünk, hisz még előtte megállapodtunk mindenben, így az aláírás előtt létrejött köztünk a szerződés, amit a törvény elismer!

Kovács_Béla_Sándor 2013.03.29. 20:57

„Köszönöm, hogy végigolvastátok”

Azt hiszem, nincs mit köszönni. Mellesleg teljesen fölösleges is volt. Két mondatot kellett volna írnod: "aláírtam valaki másnak a nevét egy felvárárlási jegyre. Elkövettem-e a magánokirathamisítást?" Ha lekönyveltetted azt a bizonylatot, akkor el.

pestiember 2013.03.29. 19:14

Üdv Fórumozók!

Egy olyan polgári perben akarja egy másik város bírósága kikérni munkahely email fiókom tartalmát. Az ügyben nem szerepelek sem alperes, sem felperes, sem vádlott, sem tanúként, a bíróság a munkahelyemnek küldött levelet erről, nekem nem.

A kérdésem az, hogy joga van-e egy polgári bíróságnak ilyen megkeresésre, illetve törvényt sért -e a bíróság ezzel?

Üdv: P.E.

Magánattila 2013.03.26. 15:39

Üdvözlök mindenkit! Új felhasználó vagyok. Egy folyamatban lévő bírósági ügyben kérném a segítséget! Olvassátok el érdekes.

Egy debreceni bíróságról van szó és egy debreceni nyomozó hölgyről, akinek mondjuk legyen a monogrammja M.T.

Van egy vállalkozásom, ami zöldség nagykereskedéssel foglalkozik! Tudni kell, ha én mint kereskedő termelőtől vásárolok, nem a termelő ad számlát, hanem létezik egy úgynevezett felvásárlási jegy, mely tulajdonképpen számla, csak nem az eladó, hanem a vevő állítja ki, szerepeltetve abban az eladónak 12 féle személyes adatát. Adóazonosító, adó, őstermelői, TAJ szám, lakcím, anyja neve, stb. Ezt általában a termelők nem nagyon hordják magukkal, hisz őstermelőként csak évi 600,000,- Ft bevételig adómentesek. Nem szeretnek ilyen felvásárlási jegyet kiállítani. Én egymás után 3 alkalommal vásároltam egy termelőtől! Erről elkészült a felvásárlási jegy, de nem tudtuk a személyes adatokat kiállítani, mert természetesen a termelő harmadszorra sem hozta el a dokumentumokat. Megállapodtunk, hogy telefonon keresztül bediktálja azokat. A f.jegy aug.17,-én készült. A NAV felé leadási határideje okt.1. Nagy nehezen sikerült az eladót elérnem, szeptember 30,-án, (kiderült, hogy addig börtönbe volt) aki fel is diktálta az adatokat, emlékeztettem az összegre is. Ő tőlem több száz kilométerre tartózkodott. Tudta ő is és én is, hogy ezt neki alá kellene írni, de másnap volt a határidő. Mivel a telefon ki volt hangosítva, mert a mellettem lévő hölgy írta fel az adatokat, rajtam kívül még hárman voltak jelen, amikor határozottan kijelentette, hogy az aláírás helyére írjam oda a nevét, majd küldjem meg neki az őt megillető példányt postán ajánlva. Így is tettem. Meg is kapta. Majd 2,5 hónap múlva találkoztam vele a nagybani piacon, amikor beugrott a kocsimba, közölte vagy fizetek neki 500,000,- Ft.-ot, vagy feljelent magánokirat hamisításért? Kizavartam a kocsimból. Közben december 28,-án megkeresett a telephelyen, de nem voltam ott. Az ott lévő könyvelő hölggyel kiabált, ordítozott, hogy keressen meg engem, két órát ad arra, hogy kifizessem neki az 500,000,- Ft.-ot. Következő év február 11.-én feljelentett, mivel nem fizettem.

A rendőrség nyomozást rendelt el magánokirat hamisítás miatt. Kifogtam egy nyomozó hölgyet, akinek olyan mocskos szája volt, hogy az udvari kocsisok nyugodtan mehettek volna hozzá tanfolyamra! Engem ordítozva bűnözőnek, adócsalónak, hazugnak nevezett. Kijelentette, tehetek bármit ő akkor is vádemelési javaslattal fogja átadni az ügyet az ügyészségnek. Kijelentette, hogy teljesen hülye ügyünkhöz, nem érti, hogy mi az a felvásárlási jegy, hogyan működik? Kértem, hogy rendeljen ki szakértőt, aki megállapítja, hogy nem követtem el magánokirat hamisítást, mert véleményem szerint ügyünk egy távollévők közt létrejött szerződés (Ptk.211.§). Ekkor kijelentette, hogy nem rendel ki szakértőt, itt ő rendelkezik szakértelemmel, én meg menjek a picsába a panaszommal együtt! Bár semmit nem értett, de szakértő lett belőle. Olyan hülyeségeket mondott ülőhelyből, mint más 100 méteres nekifutásból, de nem tűrte az ellentmondást. Én ott akartam hagyni, mondtam, hogy nem tűröm ezt az alpári stílust! Erre megfenyegetett, hogy megbilincseltet, lecsukat. Ezek után természetesen panaszt tettem ellene, mire megkaptam a választ. Parancsnoka meghallgatta és ő neki azt mondta, hogy ő nem követte el a cselekményeket. Megfellebbeztem, az ügyészség a parancsnok elutasító dokumentumára hivatkozva elutasított. Feljelentést tettem ellene rágalmazás becsületsértés miatt, idéztem a trágárságaiból, de ellene nem indult eljárás. Engem ez ügyben senki nem hallgatott meg.

Közben a rendőr hölgy ellenem feljelentést tett rágalmazás becsületsértés miatt, mert idéztem amit nekem mondott, hogy hülye az ügyünkhöz, amire természetesen ellenem megindult az eljárás. Az ügyészség ezt lefordította, a bíróságra úgy adta be a vádiratát, hogy én lehülyéztem a nyomozót! Én semmit nem állítottam, hogy pl. hülye lenne, csak leírtam, hogy egyetértek vele, nevezetesen, hogy hülye ügyünkhöz! Vagyis egyetértettem a hatóság megállapításával, ezzel elkövettem a becsületsértés bűncselekményét.

Az, hogy a nyomozó hölgy bűncselekményeket követett eljárása során, senkit nem zavar. Túl vagyunk az ötödik tárgyaláson. Indítványoztam, hogy én készíttetek szakértői véleményt, annak megállapítására, hogy ügyünk polgári, vagy büntetőügy. A bíróság egyértelmű álláspontja az volt, hogy nem fogja figyelembe venni. Kértem, hogy ők rendeljenek ki szakértőt, amire még csak nem is válaszoltak, szerintük ez már lefutott téma, mert büntetőeljárás folyik! Megkérdeztem, hogy a nyomozó miért nem szembesített engem a feljelentővel arról, hogyan is történt ez a zsarolás? Neki hivatalból észlelnie kellett volna ezt a köztörvényes bűncselekményt! Ezért feljelentettem a nyomozót! Erre a bíróság az ügyész javaslatára (senki ne kérdezze miért?) elrendelte elmeorvosi vizsgálatomat. Ott két és fél óráig várakoztattak, ahhoz az időponthoz képest amire berendeltek. Megállapították, hogy feszült vagyok de normális! 14 percig vizsgált egy dr hölgy és asszisztense. Leszámláztak a vizsgálatért 52,400,- Ft.ot, de azon már az szerepelt, hogy két orvos is több órán keresztül vizsgált. Úgy gondoltam, ha már lúd, legyen kövér. Készíttettem egy IQ tesztet saját költségemen. Az átlagot jóval meghaladó volt. Ezt még ajándékba megküldtem a bíróságnak, bizonyítsam olcsóbban is meg lehet valakiről tudni, hogy nem hülye. (Bár tudom, hogy a vizsgálatot azért végezték, hogy büntethető vagyok e? Számomra ez lefordítva azt jelenti, ha valaki egy munkájához nem értő nyomozót feljelent, arról azt tételezi fel az ügyészség a bírósággal együtt, hogy az az ember nem normális.) Az utolsó tárgyaláson legalább tíz kérdés tettem fel a bírónak és az ügyésznek is, hogy ők mit tettek volna az én helyemben. A válaszuk az volt, hogy „szerencsére nem voltak az én helyemben, nem tudják mit tettek volna?”

Köszönöm, hogy végigolvastátok, természetesen ez csak egy összefoglalt változat! Ha valakinek valami tanácsa van szívesen veszem. Ugyanakkor, ha valakinek hasonló tapasztalata van arról is szívesen olvasok!