Garázdaság szabálysértésforrás főoldal vissza

Beluci82 2013.03.19. 17:53

Üdvözletem!Érdeklődni szeretnék, hogy abban az esetben, ha a hangoskodó szomszédnál valaki lekapcsolja az áramot, és ők úgy gondolják, hogy én kapcsoltam le, de semmi közöm hozzá, hiszen csak a feleségem volt otthon a 11 hónapos kisfiammal, és a feleségem éjszaka 2-or arra ébred, hogy nálunk nincs áram, kimegy a lépcsőházba,fenyegető levelet talál(levél elrakva), majd amikor visszakapcsolná az áramot a lakásunkban, lejön a fölöttünk lakó nő,(kiderült, hogy ő kapcsolta le) és a vele együtt bulizó részeg pasija, aki belemászik(közel megy) a feleségem arcához, fenyegetőzik, támadó magatartást tanusít(mindezt éjjel 2-kor), de tettlegesség (még jó) nem történik, az kimeríti-e a garázdaság fogalmát, illetve ha nem, akkor milyen szabálysértési körbe tartozik, és mennyi idővel a cselekmény után lehet feljelentést tenni? Ha lehet, akkor a rendőrségen, vagy bíróságon, esetleg önkormányzatnál kell megtenni a feljelentést?

pappcs 2013.03.15. 09:52

A szabálysértés nem számít, attól még kaphatsz. Tényleg hülyeség ha az ember lemegy sertésbe és játssza a kemény gyereket!

ObudaFan 2013.03.15. 09:49

Igen.

ricsiken 2013.03.13. 12:14

Elkövettem egy nagy butaságot! Részegen szórakozó helyről jöttem haza és két zöld hamutartós kukát felborítottam be is idéztek garázdaság szabálysértés miatt. Személy és Vagyonőri tanfolyamot nemrég végeztem el.Kaphatok e Vagyonőri igazolványt?