rendbeliségforrás főoldal vissza

Dr.Attika 2013.02.11. 22:35

mezolivi!Ha jogi egyetemre jársz, akkor meg kellene tudni különböztetned a próbaidőt a próbára bocsátástól. Főleg, hogy barátnőd érintett a kérdésben.

ObudaFan 2013.02.11. 22:20

Nyugodtan lehet készülni a pénzbüntetésre szerintem.Már persze felmentés az lehet belőle, ha nem sikerül bizonyítani a bűncselekmény elkövetését, de hát azt innen megmondani senki nem fogja tudni, mindenesetre ez nem büntetéskiszabási kérdés.

mezolivi 2013.02.11. 22:15

Köszönöm a válaszokat! Igazából annyi történt, hogy a barátnőm feladott egy hirdetést, egy terméket kínált eladásra, és azt több embernek eladta, és többen utaltak neki pénzt, mert a termékért előre utalást kért. Én úgy gondolom, hogy van ellene elég bizonyíték, de azért reménykedünk a próbaidőben. Kedves Sherlock! Igen, én járok jogra. Az én ügyemben is történt előrelépés. A másodfokú bíróság 2013. február 5-én az elsőfokú bíróság ítéletét hatályon kívül helyezte, és kötelezte az elsőfokú bíróságot új eljárás lefolytatására.

Igazából én úgy gondolom, hogy a barátnőm max. 2 év próbaidőt kaphat. Szerintem a pénzbüntetés az aránytalanul magas büntetés lenne neki.

Agent Cooper 2013.02.11. 00:18

Kedves mezolivi!

A bíró soha nem fogja megtudni, hogy megbánta, ha tagad. Ráadásul ha a bűncselekmény bizonyított, akkor nincs is értelme a tagadásnak.Vagy csak azt bánta meg, hogy ennyire ügyetlen volt?

Üdv: A. Cooper

Sherlock 2013.02.10. 22:24

Nem te jársz jogra és vagy ugyanebben érintett?

„a csalás több rendbeli.”

súlyosító körülmény, 15 nyilván meglehetősen

„kb. milyen büntetésre lehet számítani”

azt senki nem tudja az ügy ismerete nélkül, magas pénzbünti biztosan

„Megbánta a bűncselekmény elkövetését, beismerő vallomást nem tett. A bűncselekmény elkövetését tagadta”

hülyeség volt tagadni, azt már félve kérdem, hogy hogy lehet úgy megbánni...

mezolivi 2013.02.10. 21:05

T. Fórumozók,Van egy barátnőm, akinek a Balassagyarmati Járásbíróság előtt van folyamatban büntetőügye, amelyben őt 15 rendbeli üzletszerűen a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó csalás vétségével vádolják. A csalás összes értéke 192 700 forint. Azt szeretném Önöktől megkérdezni, hogy a büntetés kiszabásánál milyen jelentősége van annak, hogy a csalás több rendbeli. Illetve, hogy kb. milyen büntetésre lehet számítani. A barátnőm 20 éves büntetlen előéletű, egyetemre jár, gazdaságtudományi karra. Megbánta a bűncselekmény elkövetését, beismerő vallomást nem tett. A bűncselekmény elkövetését tagadta.Azt szeretném kérdezni, hogy ebből esetleg lehet-e felmentés, vagy megrovás, vagy esetleg próbaidő? (Nem felfüggesztettre gondoltam.)

Válaszukat köszönve maradok tisztelettel:

Mező Lívia