Lopás / csalás?!forrás főoldal vissza

Agent Cooper 2013.01.30. 00:45

Kedves Szilárd21!

Tehet feljelentést, a kutyás ember csalás szabálysértését követhette el, nem fogják kinevetni a rendőrségen. Ha valóban tud a kutyájáról, akkor kiderülhet az is, hogy hol van.

Üdv: A. Cooper

Szilárd21 2013.01.28. 20:14

Az én történetem az lenne, hogy októberben eltűnt a tacskóm jó gazdi lévén minden tőlem telhetőt megtettem a felkutatásáért(megyei újság, rádiók, plakátolás, facebook, menhelyek stb.)hiszen számomra sokat jelent!

Egy menhelyi hír érkezett hozzám hogy xy városba tőlünk nem messze egy tacsi lány csavarog nem tudják befogni érdemes lenne megnéznem, megkeresni ott! Így is tettünk plakátoltunk mindenkit megkérdeztünk, ekkor találkoztam egy kutyasétáltató emberrel aki első benyomásra szimpatikus volt, és segítő kész ő is látta azt a bizonyos tacskót amit keresünk és etette is felajánlotta hogy megmutatja hol nézzük meg! Sétálás közben elárulta hogy nagy kutya barát menhelyeknek is segít! Elköszöntünk, megköszöntük a segítséget! Persze plakátoltunk is majd rá két napra hívott hogy ő tud valamit erről a tacsiról de még utána kell járnia mert egy ismerőse mondott róla valamit... Nagyban megörültem, hogy hátha megnézhetem... hétőn nagy telefonálgatás ahol leírta a tacskó jellemét minden kb. stimmelt ismét nagy boldogság én sajnos iskolában voltam, ekkor mondta hogy tőlünk vagy 100km-re elvitték ezt a tacsit mert hogy valaki befogadta de szívesen lehozzák nekem, de ezért kell 9000 Ft hogy lehozzák + 5000 Ft mert orvosi költség is van, de ezt számlával igazolják! A lényeg hogy elkérte a pénzt és estére ígérte hogy megnézhetem... Én hülye oda adtam ezt a 14000 Ft-ot mert egyszerűen elszállt az agyam nem gondolkodtam... de persze azóta ebből már tanultam sokat, de ha mással is előfordul hogy valakit/valamit nagyon szeretne képes hülye dolgokba is belemenni! Persze ezt a helyi menhelynek mondtam is ők is megörültek mert ők is felhívták ezt az illetőt és hozzá tették ez a gyerek rendes... Jött az este hívtam majd mondta hogy ma este vagy holnap reggel hív az illető aki elhozta a kutyust de ma már tuti nem tudom este megnézni. Ekkor vártam semmi majd reggel semmi, délután hívtam mikor elmondta nem is hozták el mert hogy az illető aki befogadta nem akarja oda adni még úgy se hogy megnézhessem hogy esetleg nem e az én kutyám! Ekkor kiakadtam nagyon, mert rájöttem hogy ez már bűzlik... A pénzt vissza kértem de erre azt mondta hogy találkozzak velük holnap és hogy el is mennek velem szívesen... de a találkozást elutasítottam, hiszen ezek után ki szeretne ilyen emberekkel találkozni...A pénzemet próbáltam vissza kérni. (utalja a számlámra de semmi)

Szóval a kutyám iránti szeretetemet kihasználva vagy át lettem verve vagy szimplán tényleg úgy van ahogy... de én az első variációban hiszek..

A kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy tegyek e feljelentés vagy szerintetek oldjam inkább meg előbb személyesen? Illetve ha feljelentem a rendőrségen ezzel a storyval kinevetnek hogy milyen hülye vagyok? Kiderülhet hogy volt kutya vagy sem? Meddig tarthat ez a procedúra ha feljelentem? Milyen bűncselekményt követett el ezzel csalás/lopás? Mire számíthat? Vélemények? tippek?

Nagyon köszönöm a válaszokat!Lehet kicsit érthetetlen a story gyorsan írtam le!