Feljelenthetnek a szülei?forrás főoldal vissza

kokusz2000 2013.01.10. 20:32

Más a szubjektív (társadalmi) és más az objektív (jogi) megítélése a dolognak. Ami a jogban nem bűncselekmény, attól még azt a társadalom nagy része elítélheti. Én személy szerint jelen esetet nem tartom ördögtől való dolognak, főleg ha esetleg a srác még normális is, a kiscsaj pedig inkább vele lóg és nem a korosztálya viszi bele minden hülyeségbe (italozás, drogozás), tehát adott esetben még építő jellegű is lehet egy ilyen kapcsolat.

wers 2013.01.08. 13:13

Majd Petike egyszer Péter lesz, megnősül és mikor az ő lányát kerülgeti egy Zolika vagy Tomika vissza fog emlékezni 18 éves magára, és szobafogságra ítéli a kislányát.

én már megyek 2013.01.08. 12:07

Tegyétek a kezeteket a szívetekre.Ti nem fingatnátok meg egy FELNŐTTET, aki a KISKORÚ lányotokat környékezi meg?Van mit fogni a mai kamaszlányokon, mert 90%-uk minimum lotyónak öltözik és az éjszakába jár.Szerintem nem szigor, ha ezt egy felelős szülő nem engedi meg.Petike! Keress egy korosztályod béli NŐT, neked is jobb lesz...

Dr.Attika 2013.01.08. 10:32

Csakhogy ez a törvény még nem hatályos, tehát ez alapján nem fogják elmarasztalni.A sima csókolózás még nem súlyosan szemérem sértő és nem is alkalmas a nemi vágy felkeltésére, legalábbis a Legfelsőbb Bíróság egyik eseti döntése szerint. Apa a lányával csókolózott és a leány mellét simogatta és erre mondta ki az LB, hogy csak kiskorú veszélyeztetése.

Rafina67 2013.01.08. 09:54

Petike94!

Most volt rá időm, hogy pontosítsam.

2012. C. törvénySzexuális visszaélés

"198. § (1) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekményt végez, vagy ilyen személyt arra bír rá, hogy mással szexuális cselekményt végezzen, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

szexuális cselekmény: a közösülés és minden súlyosan szeméremsértő cselekmény, amely a nemi vágy felkeltésére, fenntartására vagy fokozására alkalmas cselekmény

Úgyhogy feljelentenek és még börtönbe is csukhatnak.

Rafina67 2013.01.07. 14:11

A fajtalankodásba bíz beletartozik a csókolózás és minden más, ami nem közösülés, de a nemi vágy felkeltésére alkalmas.14 éves kor alatt még cselekvőképtelen gyerekemért felelős vagyok.A barátait is megválogathatom, nem hogy a szeretőit, még ha nem is közösülnek.Ez csak a józan paraszti eszem mondatja, ráadásul még ott van a gyakorlat is.A trollokat sem kell a szülők ellen bíztatni:-)

véső (törölt felhasználó) 2013.01.07. 14:05

ez inkább személyiségzavarra utal...nemtalálja- helyét a korosztályába...

véső (törölt felhasználó) 2013.01.07. 14:03

Kérem szépen normális válaszokat írjatok, ne oktassatok ki és olyanokkal ne gyertek, hogy pedofil vagyok meg nem vagyok normális.

Kovács_Béla_Sándor 2013.01.07. 13:30

A csókolózás viszont esetleg igen. Van is erről egy 2012-es BH. (Egyébként a kérdező valamelyik házitrollunk szerintem új ninckkel.)

pappcs 2013.01.07. 13:22

Miért kellene tartani bármitől is? Ha valaki nem követett el bűncselekményt, akkor nem lehet elítélni. Az, hogy járnak, az még nem valósít meg semmiféle büntetőjogi tényállást.

véső (törölt felhasználó) 2013.01.07. 13:05

Petikeha betöltötted a 18-at van-mitől tartanod,13 éves az bizony kiskorú és ha az anyatesz feljelentést ,/Ifjúságvédelmi Osztály/kellemetlen kérdésekre kell válaszolnod...

pappcs 2013.01.07. 12:40

Kényszerítés74. § Aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz, amennyiben más bűncselekmény nem valósul meg, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Zaklatás176/A. § (2) Aki félelemkeltés céljából

Testi sértés170. § (1) Aki más testi épségét vagy egészségét sérti, ha a sérülés vagy a betegség nyolc napon belül gyógyul, a könnyű testi sértés vétségét követi el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.(2) Ha a testi sértéssel okozott sérülés vagy betegség nyolc napon túl gyógyul, az elkövető a súlyos testi sértés bűntettét követi el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.(3) Ha a testi sértést aljas indokból vagy célból, továbbá ha védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen személlyel szemben követik el, a büntetés bűntett miatt könnyű testi sértés esetén három évig, súlyos testi sértés esetén egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.(4) Bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az elkövető, ha a testi sértés maradandó fogyatékosságot vagy súlyos egészségromlást okoz, illetőleg, ha a súlyos testi sértést különös kegyetlenséggel követi el.(5) Aki a (2)-(4) bekezdésben meghatározott bűncselekményre irányuló előkészületet követ el, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.(6) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a testi sértés életveszélyt vagy halált okoz.(7) Aki a súlyos testi sértést gondatlanságból követi el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel, a (4) bekezdésben meghatározott esetben három évig, életveszélyes sérülés okozása esetén öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Tehát jobban teszi az apa ha nem rohangál a rendőrségre...

pappcs 2013.01.07. 12:34

Viszont ez a fenyegetés amit az apja mondott alapból minimum zaklatás, de egy tökös ügyész még lehet egy kényszerítést is kihoz belőle.

Petike94 2013.01.04. 22:03

Köszönöm a választ! Igen, azt tudom, hogy a megfektetés 14 éve alatt megrontásnak minősül, ha pedig kinyalnám/megujjaznám/leszopatnám az a fajtalankodás kategóriába való. Az apja nagy szigorban tartja, nem mehet sehová az engedélye nélkül. Engem megfenyegetett hogy megver, ha folytatom. Ha megverne abból ugye csak ő jönne ki szarul, ha esetleg összeszednék egy 8 napon túl gyógyuló sérülést? Azért ő mit kaphatna, ha feljelenteném?

pappcs 2013.01.04. 21:30

Nyugodtan mehet a rendőrségre, hisz ezt látja a gyanú árnyékában c. filmsorozatban... :) Meg különben is, nagyon szeret a magyar minden hülyeség miatt rendőrért kiáltani, még akkor is ha nem jogos...

Na komolyra fordítva, semmit nem tehet ellened, de a csajt addig ne fektesd meg, amíg 14 nem lesz, mert az már probléma, ráadásul közvádas. Ha nincs sex, csak járás meg csók, akkor gond sincs jogilag legalább is.

Petike94 2013.01.03. 20:41

Sziasztok, Péter vagyok, 18 éves. Belehabarodtam egy 13 éves lányba. A lány gyönyörű és idősebbnek néz ki a koránál. Elkezdtünk járni, alig 1 hete tartott a dolog, de sajnos a szülei megtudták a dolgot. Az anyja felhívott telefonon, fejmosást adott és azt mondta, hogy többé semmilyen formában ne érintkezzek vele, se strandolás, se találkozgatás, se facebook. Ez az utolsó figyelmeztetés, legközelebb a rendőrségre megy. Csak csók történt köztünk, annál komolyabb nem és ha ennek ellenére a továbbiakban is facebookozon érintkeznénk, vagy talákoznánk és nem mennénk tovább egy csóknál, akkor feljelenthet a rendőrségen? Kérem szépen normális válaszokat írjatok, ne oktassatok ki és olyanokkal ne gyertek, hogy pedofil vagyok meg nem vagyok normális. Előre is köszönöm a válaszokat!