Vatera csalásforrás főoldal vissza

oriontronic 2013.05.11. 13:35

A PayPal meg a csaló vevőknek kedvez, és közben az eladónak is megmarad a lehetősége a csalásra.

Vevő csal: Kifizeti a terméket, meg is kapja, de azt hazudja nem kapta meg vagy csak féltégla volt a dobozban.

Eladó csal: Előre utalást kér, aztán nem küldi el a terméket, vagy utánvét, de csak egy féltéglát küld a termék helyett-

Úgy lehetne elvenni mindkét fél motivációját a csalástól, ha egyikük sem nyerhet azzal hogy átveri a másikat.Van is erre megoldás, csak a többségünk nem éri fel ésszel.

Példa:Az Eladó 100Ft-ot kér a bugyijáért a Vaterán, amit megvenne a Vevő. Még az üzlet lebonyolítása előtt az Eladónak letétbe kell helyeznie a termék árát tehát most 100Ft-ot a a Vateránál. Az Eladó előre fizet a Vaterán keresztül, vagy valamilyen más ellenőrizhető módon (pl átutalással az eladó által megadott számlára, amit a Vatera is ellenőrizni tud a Bankon keresztül tehát a tranzakcióra van bizonyíték)Ha az eladó csal és nem küldi el a terméket miután megkapta a pénzt, vagy féltéglát küld helyette, akkor a Vevő bejelenti a csalást, és az Eladó letétbe helyezett pénze megsemmisül. Hiába csalt ki 100Ft-ot a Vevőtől, mert a letétbe helyezett 100Ft-ját elbukta tehát semmit nem nyert.

Így sem az Eladó sem a Vevő nem nyer pénzt azzal ha a másikat átveri, legfeljebb a Vevő tudja megkárosítani az Eladót ha azt hazudja nem kapta meg a terméket, emiatt az Eladó elbukja a letétben lévő 100Ft-ot.

Persze zsarolással még így is csinálhat pénzt a Vevő, ha pl azt mondja az Eladónak hogy ha nem ad neki 50Ft-ot akkor csalást hazudik amivel 100-at vesztene, tehát jobban jár ha ad neki 50-et.

Ezt is el lehet kerülni, mert a zsarolást le is kell kommunikálni valahogy. Ha a Vevő csak a Vatera rendszerén átfolyó üzenetben tudja megzsarolni az Eladót akkor a Vatera is tudni fog a zsarolásról hiszen az üzenetek tartalmához is hozzáfér.

A mostani pénzügyi rendszerben nehéz ezt kivitelezni bár a Vatera jellegű oldalakon meg lehetne oldani belső kredit rendszerrel, de Bitcoinnal egyszerűbb és hatékonyabb lenne a megvalósítás.

Atis77 2013.05.11. 07:37

Ezért kellene itthon is divatba hozni a paypal rendszert.

Agent Cooper 2013.05.08. 17:18

Melyik ügyről? Több száz vaterás csaló van.

LeMoLeMo 2012.12.12. 13:41

Én nem akartam ezt igy leirni, hogy soha nem kapja vissza, nagy az esélye. Ezért is szaporodott el, hogy akkor utalj barátom aztán fakereszt.

Dr.Attika 2012.12.12. 13:10

Soha nem kapja vissza.

LeMoLeMo 2012.12.12. 12:55

Azért ilyenkor el kellene gondolkozni, hogy simán átutalsz egy valag pénzt. Aranyszabály erre az esetekre, hogy csak személyes átvétel, kipróbálás, stb. Ha ezt nem vállalja akkor felejtős az ügylet. Drága tanulópénz!!! Remélem ebből mások tanulnak. A rendőrség meg nyomozgat, csinál valamit. Kiváncsi leszek, hogy valaha visszakapod-e a pénzt. Amugy együttérzésem.

pappcs 2012.12.11. 23:07

"Ez már bűncselekmény nem bűntett!!!"

Na na.A bűncselekmény ha két évig terjedő büntetéssel jár, akkor vétség, afelett bűntett. Tehát ez csalás bűntette. Kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette. Ha csak téged vert volna át, akkor az csak vétség lenne.

bigdady 2012.12.11. 19:03

Ez butaság volt. Vszinűleg nem az első ilyencsalása. Hány pozitiv visszajelzése volt?Netán vmi hajléktalan által nyitott számla és bnkkártyával fel is vehették már a pénzt...