Hogyan írjak fellebbezést? Van esély, hogy enyhül?forrás főoldal vissza

ObudaFan 2012.11.07. 22:04

Arra nincs semmi esély, hogy az iratok nélkül erre hasznos tanácsot kapj. Szerintem.

Whitewolves 2012.11.07. 21:25

Legjobban csak a vízumkérelmem miatt érdekel az ügy.

Whitewolves 2012.11.07. 20:56

Rongálás miatt 1 év felfüggesztett börtönbüntetésre és 22 ezer forint pénzbírságra ítélt a helyi kapitányság.

A rongálás szándékossága nem valós, nem volt szándékos, bár sajnos a kapitányságon nagyon lazán vették a kihallgatást és poénból mondtam, hogy legszívesebben tényleg kirúgtam volna az ajtót. Erre a rendőr állítólag beírta, hogy beismerő vallomást tettem.

Több tanú is volt, akik bár fogalmam sincs miért de ezek szerint szintén alátámasztották a rongálás szándékosságát, holott tényleg véletlen volt az egész és csak azért próbáltam elhagyni a helyszínt, hogy ezt az egész jogi affért elkerüljem (megszédültem egy bkv busz lépcsőjén és úgy rúgtam vissza magam ebből a helyzetből, hogy kitört az ablak, aki látott bárhogy, annyit láthatott, hogy teljes erővel belerúgok az ablakba)

Az ítélettel még meg is tudnék barátkozni, a probléma csak az, hogy nagyon nem szeretnék emiatt büntetett előéletet, főleg a vízumkérelmem és egyéb ügyek miatt. (amerikába így nem fognak beengedni)

Mit tanácsolnak? Hogy nézzen ki a fellebbezés, mi alapján támadjam az ítéletet? Sajnos mivel másik városban tanulok az iratot még nem tudtam kézhez venni így magam is csak a szülők elmondása alapján tudom (nagykorú vagyok) mi áll benne.

Mennyi az esély az ítélet enyhülésére?