Súlyos testi sértésforrás főoldal vissza

k. peter 2012.09.23. 17:18

Köszönöm.én egy nő vagyok ő egy kb 90 kilós férfi , aki papírmaséként gyűrt le engem, meg a piti védekezési próbálkozásaimat.De azt mondta amikor a férjemet meglátta, megijedt és kirúgta a lábam, hátha velem próbálkozik.Jogos védelmi helyzetben nem rúghatta ki volna szerintem a lábam, mert az túl ment egy mértéken.Tele vagyok sérülésekkel, arcom homlokom dudorok szám felrepedt, karom eltört. Persze tagadja, csak a lábkirúgást ismeri be, mert az látszott a kamerán.

ObudaFan 2012.09.21. 12:26

Jogos védelmi helyzetben a támadóval szemben lehet fellépni. A harmadik személyekkel szembeni fellépésre legfeljebb a végszükség szabályai alkalmazhatóak.

k. peter 2012.09.20. 21:58

Köszönöm.És ha a nyomozónő jogos védelmet állapít meg?Mert a tények alapján eltört a karom.(látlelet, orvosszakértő)És akkor és úgy.Vádemelés esetén megáll a jogos védelem?Úgy hogy a férjemtől ijedt meg és ezért védekezett úgy, hogy engem bántalmazott, hátha a férjem velem foglalkozik majd az én sérülésemmel és nem fog rátámadni így.Kiváncsi lennék ez megállja ez a helyét.

Gabicsek 2012.09.20. 13:17

Vagy nyomozás megszüntetése, vagy vádemelés. Az eljárás vége a nyomozás során megállapítható tényállástól függ, ezt innen nem lehet megjósolni.

k. peter 2012.09.19. 20:25

Tisztelt fórum!

Ma volt a szembesítésem és az elkövető és tanúja mást adtak elő, ütközött egy részen a tanúvallomásuk.A tanú úgy emlékszik, hogy kétszer rúgta ki az elkövető a lábam, az elkövető meg úgy hogy egyszer és egyszer ellökött.A védekezést arra helyezi, hogy a férjem meg akarta támadni, megijedt a fegyvernek látszó tárgytól( egy ruhafogas) és úgy próbált védekezni, hogy kirúgta a lábam , hátha a férjem velem foglalkozik és letesz az üldözéséről.És ezért okozott nekem egy ilyen súlyos sebet, közvetett önvédelemből.Mi lehet ennek a kimenetele?

köszönöm

ObudaFan 2012.09.19. 10:42

A munkából való kiesés az rendben van, de gondolom kaptál táppénzt, így azzal a kártérítés összegét csökkenteni kell.A nem vagyoni kártérítés viszont nem túl valószínű.

„Akinek még nem törték be a képét, csak az kérdez olyanokat egy összevert embertől, hogy mi lenne a kára...”

Ne haragudj, de sokszor bizonyítottad ezen a fórumon, hogy nem értesz hozzá.

asdw 2012.09.18. 18:27

munkából való kiesés,fájdalom díj..

ObudaFan 2012.09.18. 14:39

A bizonyítékokat nyilván lehetetlen lenne innen a távolból mérlegelni, ezért komoly esélylatolgatást ne várj. Mi lenne a károd?

asdw 2012.09.17. 18:18

8 napon túl gyógyuló sérülésem lett (arc csont repedés) verekedésből kifolyólag.Az elkövető régóta igérgette, a verést, egy szórakozóhelyen talált be.Ő kezdte lökdöséssel és rugdosással,ijedtemben beestem a kocsma ajtón, és a kezembe vettem egy sörös üveget,amivel tétlenül álltam,nem akartam vele támadni,csak ijedtemben a kezembe vettem. A elkövető arra hivatkozik,hogy felé indultam és megakartam ütni vele,szemtanúm van rá,hogy ez nem igaz.földre kerültem,rám nehézkedett,hogy ne tudjak felállni és úgy ütötte a fejemet,és csak akkor hagyta abba mikor hallotta, hogy fuldoklok,azzal a mondattal,hogy "ezzel még nincs vége". Neki már volt jó pár ügye, garázdaság,önbíráskodás,több verekedés is, felfüggesztett és pénzbirság hamis tanúzásért. Nagyjából mire számítsak milyen büntetést kaphat, és tehetek e igényt kártéritésre?