Üzemanyagkártyával való visszaélésforrás főoldal vissza

ferike78 2012.09.05. 10:11

Köszönöm a válaszokat!

Tehát ha jol értem az büncselekménynek minősül ha a munkáltato kifejezett utasitására más rendszámu autóba tankoltunk?!

wers 2012.08.29. 15:15

Párod nem fizethet a bankkártyáddal, a pénztárosnak ellenőriznie kell, hogy kié. Az utomata más kérdés, az csak PIN kódot kér.Rendszámos kártyával eddig sem tankolhattál volna másba, csak eddig szemet hunytak fölötte. Elvileg a benzinkutasnak ertesíteinei kell a kártya gazdiját, ha visszaélést tapasztal, és nem fogadhatja el fizetésként.

parapali 2012.08.29. 15:10

Szia!Fontos lenne tudni milyen kártyád volt!!??Több fajta üza kártya létezik!Ha rendszámos volt akkor csak abba a kocsiba lehetett volna tankolni amire szól!vagy kannás kártya amivel abba tankolsz amibe akarsz!és még sok variáció van a kártyákkal!a bankártyához nem írok semmit mert azt ki nem adom a kezemből!:)

ferike78 2012.08.29. 14:51

Sziasztok!Segitséget,észrevételeket szeretnék kérni az alábbi témában.2001-ben beléptem egy céghez mint tehergépkocsi vezetö.A béremet megállapitották 65-bruttóban és hozzátették,ehez még jár üzemanyag megtakaritás.Közölték hogy minden autóban van egy rendszámra szóló üzemanyagkártya csak azzal tankolhatunk.(ehez semmiféle irásos szabályzatot nem adtak)A 65-bruttó mellé járt még üzemanyag megtakaritás is amit nem fizettek ki.De közölték minden Tgk-nak egyedi normája van ugy van kialakitva hogy mindenképp maradjon megtakaritás.Ezt levehettük letankolhattuk a kártyával a kuton.Ez egy szóbeli megállapodás volt ahogy a cégnél minden.Ez igy ment Nyolc évi zökkenömentesen.32-en dolgoztunk a cégnél minden ember ezen utasitások szerint dolgozott.2009-ben vezetöség váltás volt a cégnél és egy gyülés alkalmával ezt a régi rendszert meg akarták szüntetni, az ö szavaikkal élve "legálissá akarták tenni" de nagy ellenállásba ütköztek a soförök részéröl ezért még két honapig hagyták a régi "megtakaritási rendszert majd kirugtak hat embert sikkasztásért és kártyával való visszaélésért.

A kérdésem az lenne ha kifejezetten utasitottak hogy a megtakaritást a kártyávol tankoljam le saját vagy ismerös autojába. büncselekményt követtem/tünk/ e el? sikkasztottunk e ha a cégnek ebböl anyagi hátránya nem származott? Ami az én fejemben megfordult példa: Ha a hejzet ugy kivánja elküldhetem e a páromat a saját bankkártyámmal hogy pénzt vegyen le rólla.és ez lehet e visszaélés?

jövöhéten kell ezügyben megjelennünk a biróságon.A segitséget elöre is köszönöm