Informatikai bűncselekményforrás főoldal vissza

Gabicsek 2012.09.05. 22:40

Viszont kívánom!

kicsi én 2012.09.05. 19:18

Kedves Gabicsek!

Nagyon szépen köszönök minden válaszát, és minden jót kívánok önnek!

Gabicsek 2012.09.05. 10:22

Ha ott külön eljárás van és ezt már így jogerősen befejezték, akkor külön is kezelik. Mivel párhuzamosan folyik, ezt nem fogják bántani, arra majd külön kapsz valami enyje-enyjét.

kicsi én 2012.09.04. 16:31

Kedves Gabicsek!

Köszönöm az eddigi segítségét! Lenne még egy utolsó kérdésem. Megkaptam a vádiratot és tárgyalás mellőzésre került, így kaptam 1 év próbára bocsátást. Azt szeretném kérdezni, hogy a levéltitok megsértése vétség miatt ezt felbonthatják, vagy pedig mivel úgy olvastam max. pénzbüntetést kaphatok, a kettőt feltehetően külön fogják kezelni?

Gabicsek 2012.08.02. 11:11

Persze, az is lehetséges, hogy egy-egy eljárásban pénzbüntetést szabnak ki. De sok minden lehetséges. Feltehetően külön eljárások fognak zajlani, ebben igazat mondott.De lehetséges próbára bocsátás, megrovás, közérdekű munka, pénzbüntetés, a paletta elég nagy. Fiataloknál, ha nem súlyos a bűncselekmény, szokták alkalmazni a próbára bocsátást is, ami azt jelenti, hogy nem szabnak ki semmit egy meghatározott ideig, és ha az idő úgy telik el, hogy nem követsz el más bűncselekményt, az eljárás ott be is fejeződik. De lehetséges az is, hogy közérdekű munkákat kapsz, ha nincs jövedelmed.(csak megjegyzem, a gyanúsítás nem 3 rendű, hanem 3 rendbeli)

kicsi én 2012.08.02. 08:06

Kedves Gabicsek!

Végül 3 rendű lett a gyanúsítás (facebook, freemail, iwiw). Rákérdeztem leheséges e hogy a levéltitok megsértést és ezt az ügyet lehetséges e, hogy egyben fogják tárgyalni, erre azt mondta nekem a nyomozó, hogy nem lehetséges (bár én nem hiszek neki, mert egyszer már kamuzott). Az lenne a kérdésem ha véletlen mégsem veszik egybe lehetséges e az,hogy párhuzamosan két pénzbüntetést rójanak ki (egyébként tanuló vagyok)? Eddigi válaszait nagyon szépen köszönöm!

kicsi én 2012.08.02. 08:05

Kedves Gabicsek!

Végül 3 rendű lett a gyanúsítás (facebook, freemail, iwiw). Rákérdeztem leheséges e hogy a levéltitok megsértést és ezt az ügyet lehetséges e, hogy egyben fogják tárgyalni, erre azt mondta nekem a nyomozó, hogy nem lehetséges (bár én nem hiszek neki, mert egyszer már kamuzott). Az lenne a kérdésem ha véletlen mégsem veszik egybe lehetséges e az,hogy párhuzamosan két pénzbüntetést rójanak ki (egyébként tanuló vagyok)? Eddigi válaszait nagyon szépen köszönöm!

Gabicsek 2012.07.26. 16:21

Ha több rendbeli, akkor nagyobb összegű pénzbüntetés. Ha sosem voltál büntetve, vétség miatt nem szoktak végrehajtandó szabadságvesztést kiszabni.

kicsi én 2012.07.26. 15:57

Kedves Gabicsek!

Ismét a véleményét szeretném kérni, ugyanezzel az üggyel kapcsolatban! Ma kaptam egy idézést folytatólagos kihallgatásra,amiben erre hivatkoztak:

300/C. § (1) Aki számítástechnikai rendszerbe a számítástechnikai rendszer védelmét szolgáló intézkedés megsértésével vagy kijátszásával jogosulatlanul belép, vagy a belépési jogosultsága kereteit túllépve, illetőleg azt megsértve bent marad, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.(2) Aki

Gabicsek 2012.07.17. 15:21

Levéltitok megsértése178. § (1) Aki másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét, a tartalmának megismerése végett felbontja, megszerzi, vagy ilyen célból illetéktelen személynek átadja, úgyszintén aki távközlési berendezés útján továbbított közleményt kifürkész, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel büntetendő.

Ugyanaz várható, de általában egyesíteni szokta a bíróság, ha külön nyomozzák.

kicsi én 2012.07.17. 13:22

Gabicsek köszönöm szépen a választ! Viszont lenne még kérdésem mégpedig: Mi a helyzet akkor ha a levéltitok megsértését és a számítástechnikai rendszer... külön tárgyalják?

Gabicsek 2012.07.17. 12:53

Akkor maradjunk annyiban - ha nyomozást hosszabbítottak -, hogy vádat még nem emeltek ellened, max. gyanúsítottként hallgattak ki.

Btk.Számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény300/C. § (1) Aki számítástechnikai rendszerbe a számítástechnikai rendszer védelmét szolgáló intézkedés megsértésével vagy kijátszásával jogosulatlanul belép, vagy a belépési jogosultsága kereteit túllépve, illetőleg azt megsértve bent marad, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ez az alapeset, ha nincs minősítő körülmény.Ha sosem voltál büntetve, kaphatsz megrovást, pénzbüntetést, elsőre nem szoktak vétségben sem felfüggesztettet, sem végrehajtandót adni.

kicsi én 2012.07.17. 07:35

Még csak vádat emeltek ellenem, már most harmadjára hosszabbították meg a nyomozást. Amúgy pedig nem hiszem el, hogy ilyen pitiáner dologért öt évet kaphatok! Hiszen megadott jelszóval léptem be és nem magamtól törtem fel! (Azt hiszem ezt írtam az előző hozzászólásban)

Gabicsek 2012.07.16. 22:19

Ha már megvádoltak, a vádiratban olvashatod az ügyészi indítványt.

kicsi én 2012.07.14. 14:50

Segítséget szeretnék kérni!

Csináltam 2010-ben egy marhaságot, mégpedig azt, hogy felregisztráltam egy idegen személy képével egy közösségi oldalra és ott szórakoztam egy pasival. Többször beszélgettünk, miután megadta nekem a jelszavát a farmerama nevű játékon, de később "összevesztünk" és kipróbáltam a többi profiljához és sikerült is belépnem. Miután megváltoztattam a jelszavát ezt említettem is neki, de semmilyen üzenetet és hasonlót ki nem töröltem. Aztán megadtam neki az új jelszavát és mindent ugyanúgy tudott használni, de ezért feljelentést tett.A levéltitok megsértését már megtaláltam a fórumon, a számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekménnyel is megvádoltak., ezért az lenne a kérdésem nagyjából mire lehet számítani? (milyen büntetésre?) Egyébként büntetlen előéletű vagyok.Válaszukat előre is köszönöm!Cs.E.