Eltűnt emberek pénzével a csaló.forrás főoldal vissza

Marcipán002 2012.07.13. 17:14

Köszönöm a válaszát!

a Facebook-os megosztással mi lenne a helyzet?

Amiatt bajba kerülnének? Mármint akik keresik.

Dr.Attika 2012.07.13. 17:09

A kérdését Ön saját maga válaszolta meg. Semmit nem tudnak bizonyítani. A jognak sem a büntető sem a polgári része nem nyújt ezesetben lehetőséget arra, hogy elégtételt nyerjenek.

Csak abba gondoljon bele, hogy akár büntető feljelentésnél , akár polgári jogi igény érvényesítésnél minimális követelmény a csaló, alperes konkrét személy megnevezése. Mielőtt ismeretlen tettesről beszélnénk, akkor is kell adni a nyomozó hatóságnak egy minimális támpontot.

Marcipán002 2012.07.13. 16:52

röviden a lényeg:

több embert megkárosított egy nő, aki évek alatt egy portálon etette a jó népet.Az illető felszívódott, a kölcsönkért pénzekkel.Elég sokféle sztorit adott elő, nem egyszer más néven mutatkozott be.

/Mindenki tudja hogy "hülye" volt, amikor kölcsönt adtak neki - szóval nem kérek a nevükben szentbeszédet :)/Sem valódi nevet sem lakhelyet nem tudnak. Számlaszáma megvan, és egy telefonszám is, ami azóta nem kapcsolható, hogy kiderült a csalás.

Kérdésem tehát, hogy megsértenek-e valamiféle szabályt, ha mondjuk Fb-on kiteszik a képét, és odaírják, hogy ezt a nőt keresik?azt már meg sem merem kérdezni, hogy mi van akkor ha a kép alá azt írják, hogy csalás miatt...

Természetesen feljelentést szeretnének tenni, bár sok esélyük nincs, mert papírt egyik esetben sem írtak a kölcsönökről, továbbá kis összegek voltak, 5-10-20ezer forint.