Titkosszolgálati eszközforrás főoldal vissza

NagyÁdám 2012.07.10. 18:38

Igen sajnos biztos vagyok benne:

„1. számú melléklet a 16/2004. (II. 6.) Korm. rendelethez

A haditechnikai export-import forgalomban engedélyköteles haditechnikai eszközök és szolgáltatások jegyzéke - XXVI. fejezetTitkosszolgálati eszközök- 4. Titkos behatolás eszközei

Titkos behatoló eszköznek minősül minden mechanikai, elektronika, optikai és szoftver eszköz, illetve ezek tartozékai, amely zárt objektumba (zárt földterület, épület, gépkocsi stb.) történő titkos behatolás céljából készült, és az alábbi jellemzők bármelyikével rendelkezik:

”a következő:„Büntető Törvénykönyv 263/B paragrafus első bekezdése:

(1) Aki b) olyan haditechnikai terméket, amelynek forgalmát jogszabály tiltja, előállít, megszerez, felhasznál, tart vagy átad, illetve az ország területére behoz, onnan kivisz, vagy azon átszállít,bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Ez alapján nem a legjobb a helyzetem, bár bírói gyakorlat nem tudom mi ebben az esetben. Ilyen esetről még nem hallottam ellenben a kémkamerás tollakról már sokat hallottunk, ez kb ugyanaz a kategória lehet...

Dr.Attika 2012.07.10. 04:54

http://www.complex.hu/…jegy_doc.cgi?…

gerbera317 2012.07.09. 23:19

Biztos vagy abban, hogy ezt az információt a hatályos magyar joganyagban találtad?

Gabicsek 2012.07.09. 20:46

Gondolom neten rendeltél. Simán lejárhatók a számítógépek és a levelezések.

NagyÁdám 2012.07.08. 18:16

Üdv!

Vásároltam Távol-keletről (ebay) álkulcsot hobby zárnyitáshoz (Ez Németországban teljesen legális sport) Sajnos a magyar jogi háttérnek utólag néztem utána és kiderült ez 2-8 évig büntetendő tétel. Nyilatkozhatom azt, hogy nem én rendeltem? (én vagyok a címzett,de rendelhette ezt egy rosszakaró is nekem, hisz pár ezer ftos tétel megérhet valakinek annyit,h hűvösre tegye a másikat :) ) Vagy mit javasoltok? Összetűzésem még sosem volt a hatósággal büntetlen előéletű vagyok és valóban csak hobby miatt rendeltem, amit már nagyon bánok. Sajnos ez nonszensz, ha betörök valahova kapjam meg a büntetésem érte, de azért mert bejött az országba 1 csomag a nevemre kicsit erősnek érzem. Ilyen alapon küldhetnénk az ellenségeinknek 1-1 ilyen csomagot.