rendbírság kifizatéseforrás főoldal vissza

ObudaFan 2012.04.18. 22:09

Nincs formanyomtatványa. Írd le, miért nem tudod egy összegben megfizetni.

tunderlala 2012.04.18. 11:25

Köszönöm!

Ennek a kérelemnek van valamilyen formanyomtatványa?Mit kell tartalmaznia?

Válaszait továbbra is köszönöm!

ObudaFan 2012.04.18. 11:03

A végrehajtónál is és a bíróságnál is elő lehet terjeszteni a részletfizetés iránti kérelmet.

tunderlala 2012.04.18. 10:59

Tehát az egész történet:

A kérdések:

Válaszait előre is köszönöm!

ObudaFan 2012.04.16. 21:25

Ja, hogy ez nem is büntetőeljárásban lett kiszabva. Mondjuk ezt nem mondtad, és akkor nem tudom, mit keres itt ez a kérdés. De részletfizetést akkor is lehet kérni a bíróságtól, csak nem ezek alapján a szabályok alapján.

tunderlala 2012.04.16. 17:08

Köszönöm a választ.

A történet annyi, hogy a végrehajtó lefoglalt egy gépjárművet, majd annak a kulcsait és forgalmi engedélyét nem kapta meg. Idővel küldött egy levelet, amelyben egy adott határidőig kérte ezeknek a pótlását, de ez sem történt meg, mert a levél elkeveredett. Aztán a bíróság küldött levelet 40.000,-Ft rendbírságról, majd a végrehajtó erre küldtre a csekket és egy jegyzőkönyvet végrahjtási ügyben.

Fentiek alapján hol és hogyan kérhetem akár a halasztást, akár a részletfizetést.

Segítő válaszát előre is megköszönöm!

ObudaFan 2012.04.16. 16:46

Ha az elítélt valószínűsíti, hogy a rendbírság azonnali vagy egy összegben való megfizetése magának vagy tartásra szoruló hozzátartozóinak a rendbírság célján túlmenő jelentős anyagi nehézséget okozna, és megalapozottan feltehető, hogy az elítélt a meghosszabbított határidőben fizetési kötelezettségének pontosan eleget tesz, részére a bíróság legfeljebb három hónapi halasztást, illetőleg azt engedélyezheti, hogy a rendbírságot két éven belül, részletekben fizesse meg.A rendbírság megfizetésére adott halasztás fontos okból egy alkalommal, legfeljebb további három hónappal meghosszabbítható.

A tízezer forintot meghaladó rendbírság és az államot illető bűnügyi költség megfizetésére halasztás, illetőleg részletfizetés a bírósági végrehajtó által foganatosított foglalás után engedélyezhető, ha a foglalási jegyzőkönyvet a végrehajtó a bírósághoz beterjesztette.A fent meghatározott összeghatár alatti rendbírság és bűnügyi költség megfizetésére kötelezés esetén a tanács elnöke foglalási cselekmény bevárása nélkül, a rendelkezésre álló adatok alapján legfeljebb két hónapi halasztást, illetőleg három hónapi részletfizetést engedélyezhet.

tunderlala 2012.04.16. 15:21

Üdvözlet!

A kérdés:

Köszönöm!