Németország kontra Magyarországforrás főoldal vissza

Gbszttt 2012.03.02. 21:13

Tisztelt Pazs!

Várom a válaszokat, hogy ne kelljen új topcot nyitni!!!!

Gbszttt 2012.02.29. 21:37

Köszönöm szépen a válaszokat.Tisztábban leírva.Párom aki magyar állampolgár kint élt Berlinben és egy igazoltatás alkalmával azt mondták, hogy be kell hogy vigyék a börtönbe ha nem fizetünk ott nekik 800 eurot.Mikor bevitték egyből megpróbáltuk elintézni hogy részletre fizethessük ki, de csak annyit tudtunk, hogy megengedték, hogy ledolgozza.Nem csinálta végig a folyamatot, de elvileg ezért már nem csukhatták volna le mert több mint a pénz felét ledolgozta.Elvileg kint körözik és mielőtt hazajöttünk egy Magyar konzul azt mondta nem lehet baja itthon belőle.A kislány a párom édesanyjánál van, ott lakik és az apa sem szándékozza ide elhozni aki német.Így, hogy elvileg nem mehet vissza, lehet tenni vmit azért, hogy hazahozassuk??

Dr.Attika 2012.02.29. 21:21

Kedves "Gbszttt"!Kérdése tényleg értelmezhetetlen. Adósok börtöne Németországban sem létezik. Valószínűleg a párja egy német büntető ítélet szerinti közmunkát nem teljesített és vélhetően a magyar jog szerint is értelmezhetően ezt fogház büntetésre változtatták át. haza mehetne a párja, de ezt le kell töltenie. Küldje haza, ülje le és, akkor nincs tovább problémája sem Önnek sem neki.

pazs 2012.02.29. 17:48

Erre leginkább német jogi szakértőktől várj választ, abból itt kevés van.A kislány hazahozatalát nem is értem, gondolod, hogy visszatartják az apja tartozásai fejében? Egyáltalán hány éves, kinél van most és ki az édesanyja?

Gbszttt 2012.02.29. 16:20

Tisztelt JogiForum!Az lenne a kérdésem, hogy a párom közmunkát végzett Berlinben pénztartozás miatt, de sajnos hazakényszerültünk egy családi perpatvar miatt és még le kellett volna dolgoznia 7 napot.Előtte 11 napot volt elzárva.Ott maradt a kislánya, ingóságai és összes hivatalos papírja is. Továbba az azt megelőző hónapban derült fény arra is, hogy a párom édesanyja nem fizetett számlákat - a pénzt máshova költötte - ezért egy kissebb vagyonra halmozódott a csekkekből származó tartotás.Gondolom később azt is leültették/ dolgoztatták volna vele.Ez a dolog most januárban történt és a kérdésem az lenne, hogy lehet e ennek vmi következménye itt Magyarországon és ha igen mi lenne az?Továbbá hogy mivel elvileg nem mehet vissza németországba, van e mód arra hogy a kislányt hazahozassuk aki félig német állampolgár??