Hamis cipőforrás főoldal vissza

Agent Cooper 2011.12.08. 11:44

Kedves Kiszacsek!

Az eladója feltehetően két büntetendő cselekményt is elkövetett, az áru hamis megjelölése vétségét és a csalás szabálysértését (amennyiben kevesebbet fizetett 20 ezer forintnál). Az áru hamis megjelölése NAV hatáskörébe tartozik, a csalás a rendőrségébe. Tehát választhat, hogy hol tesz feljelentést. Amennyiben a rendőrséget választja, úgy javaslom, hogy a feljelentésében jelöljön meg néhány olyan visszajelzést is, amelyben a vásárló az értékelésénél azt írja, hogy a cipő nem eredeti. Ebben az esetben ugyanis az üzletszerűség bűncselekménnyé minősíti a szabálysértést.A polgári jogi igényén a büntetőeljárás keretében is tudja érvényesíteni.

Üdv: Agent Cooper

Sz.Márton 2011.12.08. 09:56

Máshol már lassan nem is gyártanak, vagy az is kinai tulajdonban van!

Rexor 2011.12.08. 09:42

Kínában is gyártanak Adidas cipőt. Biztos hogy nem Adidasról van szó?

Véleményem 2011.12.07. 15:24

Csalás

318. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el.(2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, ha a csalás kisebb kárt okoz, vagy a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó csalást

d)követik el.(3)(4) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha

követik el.(5) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha

követik el.(6) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha

c)követik el.(7) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha

c)követik el.

Kérdezz ügyvédet hogy van e értelme indítani. Szerintem nincs, én legalábbis tanuló pénznek fognám fel. Én a vaterán nagyobb értéknél személyes átvételhez ragaszkodok mindig. Ruházati terméket cipőt meg eleve nem ott veszek.

kiszacsek 2011.12.07. 14:17

Köszönöm a választ! Akkor büntetőügyet nem indithatok ellene csalás miatt?

Véleményem 2011.12.07. 13:44

vatera szabályzatot nézd átmajd polgári peres úton harcolhatsz szerintem

kiszacsek 2011.12.07. 13:40

Üdvözlöm! Nekem egy olyan problémám lenne, hogy a vaterán vásároltam egy adidas cipőt! Vagyis csak adidasnak volt meghirdetve. Valójában egy kinai cipő 2 ráragasztott adidas matricával! Kértem az eladót,hogy visszaküldöm a cipőt,ő pedig utalja vissza a pénzemet,mert nekem erre a cipőre nincs szükségem. Erre ő nem hajlandó! Hova tudok fordulni a panaszommal! Feltudom őt jelenteni a rendőrségen? Mert ez bűncselekmény ugye?Kérem segitsen hogy mit tudok tenni!Köszönöm!