Szomszéd - gyerek - rongálás - zaklatásforrás főoldal vissza

Atis77 2011.12.07. 15:03

Le cserélni drót kerítésre és áramot bele, talán csak egyszer nyúl hozzá, de ne 230-at,lehet venni villanypásztort az nem csapja agyon :D

Ádee 2011.12.07. 13:30

Igen cigányok,a költözés már nekünk megfordult a fejünkben,de őszintén, ilyenek szomszédságában kinek adom el a házat?,vagy mennyivel piaci ár alatt?Sajnos ez nem megoldás.

Egyjogász 2011.12.07. 13:12

A "nagycsaládos" alatt azt érted, hogy szomszédaid roma polgártársaink? Ha igen, akkor legjobb ha elköltöztök, mert felnőnek a gyerekek....

(Egy ismerősöm szólni merészelt az utcájukban rendszeresen randalírozó 14-15 körüli cigánygyereknek, hogy megkéri, ne rugdossa örökké a kerítését, mert különben szól a rendőröknek, mire a 60 körüli ember - "Ezt is írdd bele a feljelentésedbe te buziköcsög" szöveg kíséretében - kapott a gyerektől egy akkora pofánvágást, hogy kórházba kellett vinni. Úgy hogy roma polgártársaink a rendőrséggel való fenyegetőzést kb. leszarják, ha meg esetleg a feljelentésed nyomán mégis éri valami retorzió őket, akkor én a helyedben nem aludnék túl nyugodtan...)

Ádee 2011.12.07. 12:39

A történet röviden:Kb. egy éve vettünk egy házrészt. Az előző tulajdonosok (mindkét házrész előző tulajai) közös pénzen elválasztották kerítéssel a telket.(erről 2tanús szerződés van) Közben mindkét házrésznél tulajdonos váltás történt (az egyikben most mi lakunk). A jelenlegi "nagycsaládos" szomszédunkkal sajnos állandó problémáink vannak. A gyerekek szándékosan,rosszindulatúan követnek el ellenünk mindenféle dolgot (kövekkel hajigálnak, szóban zaklatnak, átmásznak a kerítésen, a szemetet átdobálják...stb), az egyik kb.10-12 év körüli kölyökkel van a legtöbb probléma. Előfordult,hogy hozzányúlt a villanyóránkhoz, eleinte csak a biztosítékokat kapcsolgatta, mire rájöttünk hogy ő volt, tettünk fel egy lakatot a villanyóra szekrényre, másnap pont rajtakaptuk hogy felakarja törni.(a kerítés tetejéről pont el lehet érni) Ekkor szereltünk fel kamerát a ház sarkára, és mivel szeretném a bejárati ajtómat és a villanyórát látni, így átlát részben a kamera a szomszédba is, és valamennyire közterületre (bár az a rész már távolabbi, nem túl jól kivehető a felvételen). Szóltunk nekik, ez volt az utolsó alkalom, legközelebb rendőrség lesz a dologból, és mondtuk nekik azt is, hogy kamera van. Egy darabig "csend" volt semmi, viszont nemrég a fönt említett gyerek a két telekrész közötti palakerítés 2 elemét szándékosan, gereblyével szétverte, annyira, hogy akár át is lehetett rajta menni (ez se az első eset, már cseréltünk ki pala elemet), a kamera rögzítette az esetet.Lefényképeztem a megrongált kerítést.A szülőkkel sajnos nem lehet tárgyalni, mert odacsődül az egész család és ordítozás,szitkozódás,fenyegetőzésvan csak részükről.Másnap elmentünk a rendőrségre és szerettünk volna följelentést tenni,de közölték,hogy mivel az elkövetőgyermekkorú,és a megrongált kerítés közös tulajdon,így nem rájuk tartozik az ügy,bírósági útonperelhetünk.Föl sem vették a jegyzőkönyvet.A családsegítőnek is jeleztük már a nyáron(konkrétan nem ezt az esetet),részükrőlannyi történt,hogy kijött 2 hölgy,beszélgettek kb 5 percet a kapuban(be sem mertek menni) és pont.Többen javasolták a birokvédelmet,nem tudom mennyire lehet visszatartó ereje,pláne hogy gyermekkorúról van szó, a jegyző hoz egy határozatot és utána?? Egy darab papírnem hiszem,leállítaná ezt a kölyköt...Sajnos szélmalomharcban vagyunk úgy érzem,akinek esetleg lenne hatásos ötlete megköszönném.